Populære sporter
All sport
Vis alt

Travelt vindu i vente: Varsler forsterkninger i begge ender av banen

Oppdatert 10/05/2022 klokken 11:54 GMT+2

Med flere profiler på vei ut dørene, har VIFs nye sportssjef en stor jobb foran seg før høstens overgangsvindu.

Aron Dønnum, Joacim Jonsson og Ivan Näsberg

Foto: NTB

  • Se Tromsø - Vålerenga torsdag klokken 19 på discovery+
VALLE (Discovery):
Det kan bli en travel sommer for Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson.
For en drøy uke siden bekreftet Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo at Ivan Näsberg ikke forlenger avtalen sin med Vålerenga. Dermed vil Oslo-klubbens stopperbauta forlate Intility når kontrakten løper ut 31. juli.
Heldigvis for Vålerenga, åpner det norske overgangsvinduet dagen etter.
– Vi må forsterke det bakre leddet i og med at Ivan som forsvinner ut. Vi hadde et håp om å forlenge med ham, men Ivan ønsket et nytt eventyr. Det må vi bare akseptere som klubb, men det betyr at vi er manko på stoppere. Vi kommer til å forsterke i den lagdelen utover sommeren, sier Joacim Jonsson til Discovery.
– Vi må gå inn i høsten med fire stoppere. Det er vi nødt til å gjøre, understreker svensken.

Utskiftninger på topp

Vålerenga fikk seg en etterlengtet opptur borte mot Sandefjord på søndag.
Etter en skuffende start på sesongen, der tre dødballmål og ett selvmål var var beholdningen foran mål, produserte Oslo-laget tre mål fra åpent spill og en rekke sjanser på en vanskelig bortebane.
– Vi har våre presumptivt største stjerner der fremme. Når ting ikke går som det skal, så er det lett at øynene rettes mot dem, men det har vært et lag som kollektivt ikke har fungert. Da er det vanskelig å være angrepsspiller også. Når laget blir bedre, så kommer dem til å levere også. Det er en herlig gjeng vi har der fremme, sier Jonsson om Vålerengas nåværende offensive arsenal.
Blant de viktigste bidragsyterne var Eliteserie-profilen Aron Dønnum, men etter vårsesongen må Vålerenga klare seg uten høyrekanten.
Dønnums låneavtale med Vålerenga går ut 1. juli. Det samme gjelder avtalen til Taofeek Ismaheel, som i utgangspunktet skal returnere til franske Lorient.
– Hvis begge forsvinner, må vi naturligvis se etter forsterkninger der også. Vi har mange unge, gode spillere fra egen avdeling som kommer opp også, men med to ut, så må nok én inn der også. Vi kan nok forvente å se én defensiv og én offensiv forsterkning utover høsten her. Det skal vi være trygge på, meddeler sportssjefen.
I tillegg til duoen som etter all sannsynlighet forsvinner i sommer, er det stor interesse for Osame Sahraoui. Forrige uke bekreftet Jonsson overfor Dagbladet at de hadde avslått et bud fra amerikanske Charlotte SC på juvelen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ikke overbevist om at motstanderne har funnet Glimts «kryptonitt»

Vil heve speidingen

Allerede under pressekonferansen der Jonsson ble presentert, poengterte Fagermo at Vålerenga skulle heve speidingen sin. Det er de allerede godt i gang med.
– Vi har jobbet knallhardt med det fra første dag. Speidingen har blitt systematisert grundigere, så sammenlignet med Fredrikstad for ti-tolv år siden, er det vidt forskjellig.
– Det er et mylder av spillere. Med alle tekniske systemer og videoer som har kommet nå, så er det vanskeligere. Men vi har et godt team, sier Jonsson.
Vålerenga har en teknisk dataspeider som sitter i Kroatia og gjør det første utvalget av spillere ut fra den «optimale» VIF-spilleren. Deretter er det opp til sjefsspeider Fredrik Wisur Hansen og Joacim Jonsson å ta en nærmere kikk på de aktuelle spillerne.
– Vi jobber og oppdaterer «skyggelaget» hele tiden. Vi er knallharde på prioriteringer. Vi prioriterer kun å se og setter opp skyggelagsspillere som vi kan få. Urealistiske spillere er helt uinteressant. Vi ser kun på spillere som kan og vil til Vålerenga, forteller Jonsson.
Klubben har allerede mange navn på blokka, skal vi tro svensken rett.
– Vi begynner å få en ganske bra liste også, så vi skal være godt forberedt allerede nå til sommeren. Vi kommer til å bli bedre og bedre, for jeg har ikke kommet hit for at vi skal være nest best på scouting. Vi skal være best.

Den «optimale» VIF-spilleren

Hvem som står oppført på Vålerengas ønskeliste er ikke godt å si, men Jonsson forteller om hva slags kriterier de ser på inn mot neste overgangsvindu.
– Den optimale spilleren skal være en leder, være rask og teknisk. Så enkelt er det jo ikke, men vi må jo komplementere med den troppen vi har. Vi ser ut fra flere parametre, men vi lteter også etter temposterke spillere og ledere. Får vi inn det, så skal det laget her slå godt fra seg.
Nå handler det om å bygge på en god opplevelse i Sandefjord. På fotballens festdag, 16. mai, skal Vålerenga forsøke å ta sesongens fjerde seier når HamKam tar turen til hovedstaden.
– Vi har en ambisjon om å bli bedre og bedre hele veien. Vi får se om vi blir gode nok i år, men Vålerenga skal bli et topplag i Norge. Det er udiskutabelt, er svenskens klare beskjed.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Leverte årsbeste: – En ordentlig fotballkamp på en elendig gressbane

Stortrives

«Jokke» tok over rollen som sportssjef i Vålerenga 1. april, og har funnet seg godt til rette etter at han byttet ut ekspertrollen med sitt tidligere virke. Sist gang svensken jobbet som sportssjef var i Fredrikstad i 2013.
– Det har vært herlig. Jeg har følt meg varmt mottatt her. Det er en stund siden jeg har vært med i «gamet» sist, men jeg lurer på hvorfor jeg har vært borte fra det såpass lenge. Det her er noe jeg har savnet, forteller oppsummerer Jonsson.
– Det er ikke en jobb, det er en livsstil fra man står opp om morgenen til man legger seg om kvelden. Under kampene er man nærmest uvel, men det er noe med adrenalinet og det å være i miljøet hele tiden som er noe ekstra. Det har vært morsomt å være tilbake, fortsetter svensken.
Sett denne?
picture

Gauseth oppsummerer: RBK-kritikk, Berisha-show og lilla Lamborghini

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame