Brann har nå kommet ut med en pressemelding hvor de bekrefter at Kristoffer Barmen har fått sparken i klubben. I samme pressemelding skriver de at den danske nysignerte keeperen Mikkel Andersen har valgt å terminere kontrakten med Brann som en konsekvens av situasjonen og opplevelsene han og hans familie har vært utsatt for.
Samtidig har de ti andre nachspieldeltagerne fått en alvorlig skriftlig advarsel etter nachspielet natt til forrige tirsdag. Dette inkluderer keeper Mikkel Andersen som har valgt å avslutte sitt arbeidsforhold i klubben.
– Klubben har siden 11. august jobbet intensivt med å komme til bunns i de svært alvorlige tilitsbruddene fra tolv av våre spillere. Vi har undersøkt, vurdert og konkludert på forholdene som skjedde på middagen, barbesøket og nachspielet på stadion. Det har versert mange rykter og spekulasjoner. Mye av det har vi ikke funnet bevismessig dekning for. Vår jobb har vært å avdekke hva som faktisk har skjedd. Det har tatt tid, sier Vibeke Johannesen i pressemeldingen.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
2 TIMER SIDEN
Hun sier at undersøkelsen har vist brudd på retningslinjer, alminnelige normer, smittevernregler og rimelige forventninger til ansatte i Brann.
– Vi har derfor valgt å gå til oppsigelse av en av våre spillere og gitt ti andre spillere alvorlige skriftlige advarsler, sier daglig leder Vibeke Johannesen.
Fredag kveld forteller Johannesen hvordan hun opplevde at spillerne reagerte på den skriftlige advarselen.
– Min opplevelse er at de tar det ansvaret, og jeg tror at det synes det var greit å få en avklaring i saken. Det er viktig at de ikke har de ryktene hengende over seg, sier Branns daglige leder til Discovery.
LES OGSÅ: Barmen sparket – advokaten mener det ikke er grunnlag for det

Sentral rolle

Brann har også gjort rede for hvorfor de valgte å bare sparke Kristoffer Barmen. Én av grunnene skal være hans sentrale rolle i gjennomføringen av nachspielet.
– Klubben ser ikke noe annet valg enn å reagere strengt på de alvorlige og uakseptable bruddene på både retningslinjer og klubbens, supporternes og samarbeidspartnernes tillit. Det er med tungt hjerte vi går til oppsigelse av en av våre erfarne spillere, og med stort alvor vi gir ti spillere en alvorlig skriftlig advarsel, sier Johannesen videre i pressemeldingen.
Brann understreker i pressemeldingen at Barmen ikke er under etterforskning av politiet. De skriver også at klubbens egne undersøkelser og intervjuer med spillerne og ansatte viste at spillerne drakk alkohol, brukte Stadion som arena for nachspiel, tok med seg syv gjester og brøt retningslinjer, alminnelige normer, sunn fornuft og gjeldende smittevernregler.
Johannesen sier til Discovery at hun ikke kan gå inn på hvilken rolle Barmen hadde som var graverende nok til å si opp arbeidsforholdet med umiddelbar virkning. Hun vil heller ikke gå inn på hvilke andre forhold som førte til avskjedigelsen.

– Ikke forenlig

Johannesen erkjenner at deler av klubben må ta tak i kulturen i deler av klubben.
– Vi erkjenner at vi har holdninger i deler av klubben som ikke er forenelig med forventningene og kravene til det å drive en medlemsorganisasjon og toppidrett. Nå gjenstår et langsiktig arbeid med å bygge en bedre kultur i deler av klubben, og ikke minst sikre at det sportslige igjen kommer i fokus, sier Branns øverste leder.
– Vil du si at SK Brann har et kulturproblem?
– Jeg forstår at vi som klubb må være tydelig på hva som kreves, selv om det bør være forståelig at man ikke drikker alkohol i en kampuke, eller bruker Stadion til nachspiel, nå tror ikke jeg det er mange klubber som har det så avklart som det er her, sier Johannesen.
– Men er det prov på et kulturproblem at spillerne ikke forstod nettopp dette?
– Nå klarer ikke vi å finne ut av at dette har skjedd flere ganger, men at de valgene og beslutningene har vært dårlige beslutninger, fortsetter hun.

Slutter på eget initiativ

Hun legger til at tiden etter nachspielet har vært en stor belastning for Mikkel Andersen som nå returnerer til Danmark.
– Mikkel Andersen har på eget initiativ valgt å terminere kontrakten og returnere til Danmark. Hetsen han og hans familie ble utsatt for er uakseptabel og har vært en stor personlig belasning på toppen av en fra før krevende situasjon etter at han deltok på nachspielet. Vi ønsker Mikkel og hans familie alt godt, sier Johannesen til klubbens hjemmeside.
Mikkel Andersen kom til Brann 9. juli.

Overrasket

Meldingen om at Barmen fikk sparken kom tidligere fredag fra hans advokat Eirik Monsen. Monsen representerer Barmen og NISO, og sier at oppsigelsen var overraskende.
Barmen fikk beskjed om at han var avskjediget fredag. Det gikk inn på han, sier advokaten.
– Han er selvsagt preget, det tror jeg alle blir når de mister jobben sin. Han har vært der siden han var ti år, og ble svært overrasket over oppsigelsen. Det påvirker han sterkt, sier Monsen til Discovery.
– Er det, slik du ser det grunnlag for en oppsigelse her?
– Dette må jeg få tid til å vurdere, men umiddelbart mener vi at det ikke er grunnlag for oppsigelse, sier Monsen videre.
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
6 TIMER SIDEN