Tirsdag var korsbåndskadde Jørgen Horn (34) på plass i Oslo for å gjennomføre en test av kneet. Det nærmer seg ett år siden han røk korsbåndet mot Rosenborg, og de siste ukene har kneet gitt gode svar på trening. Det ga Sarpsborg 08-spilleren forhåpninger, men desto vondere er det når ting ikke fungerer.
– Alt av styrke, bevegelighet og kliniske vurderinger av kneet ser bra ut, sier Horn med et stort men hengende i luften.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
4 TIMER SIDEN
– Men så fort jeg skal hoppe, eller bremse så reagerer kneet, så noe comeback lar seg ikke gjøre enda. Det er jævlig frustrerende, sier Horn til Discovery dagen etter testen i Oslo.
Horn har vært svært skadeplaget de siste årene. I 2019 ble det seks kamper før han ble skadet på Lerkendal i starten av mai og mistet resten av sesongen. Like før sesongstart i 2020 pådro midtstopperen seg et brudd i tåen. I juli samme år skadet han ankelen i en kamp mot Brann, før korsbåndet røk mot Rosenborg i slutten av oktober.
34-åringen forteller om store smerter i kneet dagen etter testingen, og at hverken han eller legene per nå har et svar på hvorfor det ikke fungerer. Det legger en demper på motivasjonen.
– Jeg kom inn til testen med friskt mot, og det ble forsterket av at styrketestene ga positive resultater. Så kom hoppdelen, hvor det er tegn på at jeg ikke er så bra som både jeg og aparatet rundt hadde håpet, sier Horn oppgitt.

Utsetter kontraktsamtaler

Midtstopperen tar med seg det positive: At musklaturen er sterkere enn før skaden, og at opptreningen har gitt resultater. Samtidig er det en nedtur at ting ikke fungerer. Horn sitter på utgående kontrakt, og fortalte til Discovery i sommer at han ikke føler seg ferdig som fotballspiller. Nå er han litt mindre optimistisk.
– Den praten med Sarpsborg utsettes litt, men hvis ikke kneet tåler toppidrett, så er jeg ferdig uansett. Det er rene ord for penga, sier Horn som likevel vil jobbe for kontrakt.
– Hvis jeg kommer meg på beina og klarer å spille fotball før jul, så får vi se om de har behov for meg ett år eller to til, men først må jeg få til å trene ordentlig, avslutter Horn.
Eliteserien
Har ett år igjen av kontrakten – vil forlate klubben i vinter
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skuffet Heggebø etter seksmålsthrilleren: – Ikke godt nok
I GÅR PÅ 18:51