Populære sporter
All sport
Vis alt

Steget opp til Eliteserien, steget ned som assistent: – Et vanskelig valg

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 19/02/2022 klokken 01:14 GMT+1

Tom Dent forlater jobben som hovedtrener for OBOS-ligaklubben Stjørdals-Blink og blir Jakob Michelsen sin assistent i HamKam. Nå takker han for tiden og tilliten han fikk i Stjørdal.

Tom Dent og Sindre Tjelmeland

Foto: NTB

– Først og fremst må jeg si at jeg er ekstremt takknemlig for tiden jeg har fått i Blink.
Det sier Tom Dent til Discovery dagen etter at Stjørdals-Blink bekreftet enighet med HamKam om kompensasjon for 30-åringen.
– Jeg føler at potensialet til HamKam og hva rollen innebærer gjør at det er et tilbud jeg ikke kunne takke nei til, fortsetter Dent.

Vanskelig valg

Selv om Dent nå velger å forlate Stjørdals-Blink, var det på ingen måte en enkel avgjørelse for engelskmannen.
– Det var et vanskelig valg. Jeg er skikkelig glad i folkene i klubben. Jeg er veldig glad i spillergruppa og følte at arbeidet som har blitt gjort i klubben gjør at det er mye spennende som er på gang her.
Nå takker han klubben for å ha gitt han muligheten til å lede et lag på nest øverste nivå i norsk fotball.
– Å få muligheten til å lede Stjørdals-Blink i OBOS-ligaen var helt fantastisk, så det er ikke sånn at jeg sitter her i dag med en kjempebra følelse, forteller engelskmannen.
Dent hadde ingen planer om å forlate Stjørdals-Blink før HamKam tok kontakt, og 30-åringen ble overrasket da tilbudet fra Hamar-klubben dukket opp.
– Det er veldig blandet siden jeg må forlate klubben, men samtidig er fotballen som den er. Jeg hadde ikke forventet tilbudet i det hele tatt, men da det kom følte jeg at det var en mulighet jeg måtte gripe, fortsetter Dent.

Ny rolle

Tom Dent har vært hovedtrener for Stjørdals-Blink i en sesong, som etterfølger for Roar Vikvang som ledet dem i OBOS-ligaen sesongen før. Det endte med nedrykkskvalifisering to år på rad, men Blink gikk seirende ut mot både Asker og Hødd.
Nå blir han danske Jakob Michelsens høyre hånd.
30-åringen tror ikke arbeidshverdagen blir så annerledes fra den han er vant med fra tiden i Stjørdal.
– Det er noen ting som jeg ikke vil blande meg i som media og siste ord rundt laguttaket, men jeg føler at det blir en felles diskusjon og et felles arbeid på feltet, sier Dent om sin nye rolle.
– Det er et helt team som jobber med laget som er på banen. Med den kvaliteten som Jakob har og den kvaliteten jeg føler jeg har, tror jeg vi er en god match, legger 30-åringen til.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Hyller smørerne: – Kunne gå rolig, men gikk fra resten likevel

Ikke ute etter jobben som hovedtrener

Dermed følger han i fotsporene til Eirik Kjønø. Sørlendingen gikk fra å være hovedtrener for OBOS-klubben Grorud til å bli assistenttrener for Stabæk.
Senere fikk Kjønø rollen som hovedtrener da Bærum-klubben bestemte seg for å skille lag med daværende trener Jan Jönsson, men Tom Dent understreker at han ikke går til HamKam for å få hovedansvaret på sikt.
– Noen tror jeg bare går dit for å bli hovedtrener når Jakob er ferdig, men det er ikke sant. Min erfaring som hovedtrener betyr at jeg skjønner hva han tenker og hvorfor han tenker det. Jeg ser på det som en fordel og ikke en ulempe.
Blikket er foreløpig kun festet på jobben som assistent.
– Hva de ser etter i en hovedtrener kan være noe helt annet. Det er helt greit for meg. Jeg har ett ansvar og det er å hjelpe HamKam med å lykkes. Det samme hadde jeg i Blink. Selv om rollen er litt annerledes, så er forutsetningene de samme. Det er mitt fokus, og jeg skal bruke all min kompetanse, erfaring og alle mine ferdigheter til å få det til, fortsetter Dent.

Snakket med Michelsen

Tom Dent har ikke hatt mange samtaler med HamKams danske hovedtrener enda, men har hatt én. Ifølge Dent var det god kjemi fra første ord ble utvekslet.
– Jeg har tekstet litt med ham og skal se HamKam-kampen i dag, men jeg hadde en ordentlig samtale da HamKam tok kontakt.
– Det var mye i den samtalen jeg likte, både med hans personlighet, planene hans og hvordan han hadde tenkt til å bruke meg. Vi følte begge at det var god kjemi. Jeg tror vi kan påvirke hverandre ganske godt, sier Tom Dent.
Med overgangen til Eliteserie-klubben, tar Dent fatt på sin største rolle på Norges øverste nivå.
– Jeg setter selvfølgelig pris på å få en forespørsel fra HamKam. Du må ikke glemme at jeg «bare» var en akademitrener i Bodø/Glimt. Den reisen har gått ganske fort.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame