I mars ble A-laget til Stabæk hardt rammet av koronaviruset. Ballen begynte å rulle da tidligere Stabæk-spiller Moussa Njie – som trente med gamleklubben denne perioden – avla en positiv test, noe som førte til at spillere og støtteapparat måtte i karantene.
Fire dager senere avla syv nye spillere positive koronatester, før tallet – to dager senere – var oppe i 13.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
En av spillerne som ble hardt rammet av viruset var Markus Solbakken, som kun hadde vært i klubben i drøye to måneder før utbruddet fant sted.
– Jeg opplevde det som ganske tungt. Jeg fikk en del symptomer og ble sengeliggende, så har jeg merket det litt på kroppen i etterkant. Spesielt de to ukene etter at vi begynte med treninger igjen. Det var absolutt en tøff periode, men jeg føler at jeg har kommet meg bra fra det, forteller Solbakken til Discovery, og legger samtdig til at viruset satt i kroppen i flere uker etterpå.

Stopper kom med korona-advarsel

I likhet med 20-åringen fra Hamar, ble også forsvarsspillerne Nicolas Pignatel Jenssen og Jeppe Moe smittet av viruset.
Pignatel Jenssen opplevde et tøft sykdomsforløp, og i et intervju med egen klubb ønsket stopperen å advare andre mot korona.
– I starten tenkte jeg sånn, «dette er jo ingenting». Jeg følte meg ganske grei. Så gikk det noen dager og da smalt det. Da lå jeg med 40 i feber i tre dager og hadde det skikkelig ille. Det var heftig, sa han til stabak.no.
– Jeg syns det er skummelt. Det er absolutt ikke noe jeg ville gitt til mine foreldre eller besteforeldre. Jeg har fått mer respekt for viruset og tiltakene etter at jeg har erfart sykdommen selv, la 19-åringen til.
  • Lest Joacim Jonssons analyse av Stabæk? Se hvem han mener blir årets store x-faktor i Stabæk-trøya i 2021 her.
(Saken fortsetter under videoen).

Ble tatt på senga av egen overgang: – Ting skjer fort i fotballen

Hard konkurranse

Markus Solbakken legger ikke skjul på at koronasmitten har lagt en demper for sesongoppkjøringen.
– Perioden har vært litt opp og ned. Ettersom jeg ble rammet ganske hardt av korona, så har det vært en ganske varierende oppkjøring. Men både jeg og resten av laget begynner å se mye bedre ut nå, og vi føler at vi er klare for seriestart, sier Solbakken.
  • Stabæk møter Odd i første seriekamp denne sesongen. Se oppgjøret onsdag fra klokken 20:00 på discovery+ - sikre deg tilgang her!
For med laget klart til seriestart, overgangsvinduet lagt bak seg og kun noen få dager til årets første kamp, står nå det sportslige i fokus for den tidligere HamKam-spilleren og resten av Stabæk.
Discovery har tidligere skrevet om hvilke Stabæk-spillere som skal ha opp arven etter Emil Bohinen, som tidligere i vinter meldte overgang til CSKA Moskva. Sammen med spillere som Kaloyan Kostadinov (18), Herman Geelmuyden (19) og Kristian Torgersen (17), skal Markus Solbakken (20) krige om en plass i Janne Jönssons ellever.
– Det er mange unge, gode midtbanespillere her i år. Alle har selvfølgelig lyst til å spille hver eneste kamp, og det er liten tvil om at det er stor konkurranse på midten der. Så nå handler det om å prestere godt på trening, og kapre den ene plassen, sier en målbevisst Solbakken.
Mot Lillestrøm i søndagens treningskamp, startet 17 år gamle Kristian Torgersen ved siden av Tortol Lumanza i de to dype midtbanerollene i 4-2-3-1.
Slik stilte Stabæk i generalprøven: Marcus Sandberg – Sturla Ottesen, Nicolas Pignatel Jenssen, Yaw Amankwah, Mats Solheim – Kristian Bernt Torgersen, Tortol Lumanza - Kornelius Normann Hansen, Sammy Skytte, Herman Geelmuyden – Oliver Edvardsen ¨
Mot Lillestrøm var Jeppe Moe endelig tilbake på banen etter 14 måneder ute med skade. Se intervju med forsvarsspilleren her – saken fortsetter under videoen.

– Startet med en saftig tofotstakling, så det var deilig

Nivåforskjell

Markus Solbakken kom inn for Torgersen på midtbanen da det gjenstod 12 minutter på uret mot LSK. Selv er ikke landslagssjefens sønn i tvil om at han merker nivåforskjellen fra OBOS-ligaen til Eliteserien – selv uten å ha spilt en eneste kamp i Norges øverste divisjon.
– Jeg merker at det er en stor forskjell, men den forskjellen skal være der – og det er godt å kjenne det. Samtidig kommer jeg fra en klubb som etter hvert har etablert seg i OBOS-ligaen, og som har gjort det ganske bra de siste årene. Forskjellene er der, men de er ikke enormt, forteller 20-åringen, som selv føler at han har taklet nivået bra.
– Kan vi spå et gjennombrudd for Markus Solbakken i 2021?
– Jeg håper jo på det. Det må være målet, smiler Stabæk-spilleren.

Derfor endret Tettey mening om Norge-retur: – Kommer til å være så nervøs

OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01