Etter at Emil Bohinen i februar pakket sakene sine og flyttet østover til Moskva, har spekulasjonene begynt å svirre rundt hvem som skal fylle tomrommet til den nåværende CSKA-spilleren.
Kun noen uker før Bohinens ventede overgang ut av Norge ble bekreftet, var allerede to unge midtbanespillere på plass på Nadderud. 20 år gamle Markus Solbakken ble hentet fra Kjetil Rekdals HamKam, mens stortalentet Herman Geelmuyden (19) vendte tilbake til Stabæk etter et drøyt års opphold i nederlandske PSV.
Eliteserien
Forbauset over lagkamerat: – Skjønner ikke hvordan han gjør det
12 TIMER SIDEN
I tillegg til de to ferske midtbanespillerne, har Jan Jönsson også flere andre spennende juveler i midtbaneleddet. Magnus Lundal (2000), Kaloyan Kostadinov (2002) og Kristian Torgersen (2003) skal alle kjempe om en plass sentralt i banen.
– Vi har mange bra typer på midtbanen nå, så det er helt klart en konkurranse om plassene. Kai (Kostadinov) fikk flere muligheter i fjor og har potensialet til å erstatte Emil. Solbakken har også kommet inn i den posisjonen, i tillegg kan 03-gutten Torgersen bli meget god, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Discovery.

– Han kommer til å prege midtbanen

Søndag spilte Stabæk årets første treningskamp, i en kamp der bæringene fikk måle krefter mot Viken-kollega Sarpsborg 08.
Jönsson mønstret to ulike ellevere i de to omgangene. Kristian Bernt Torgersen og Kaloyan Kostadinov startet som de to dype midtbanespillerne i den første, mens Markus Solbakken og Tortol Lumanza spilte de siste 45. Kampen endte forøvrig 2-2.
Discoverys fotballekspert Joacim Jönsson uttaler i den nyeste episoden av Indre bane at det spesielt er én unggutt som peker seg ut som Bohinen-erstatter, nemlig den tidligere Sandnes Ulf-spilleren Kaloyan «Kay» Kostadinov.
– Kostadinov kommer til å bli veldig god. Han var solid i fjor, og i år kommer han til å slå gjennom. Jeg tror han kommer til å prege midtbanen til Stabæk i 2021. Det er litt mer kraft på han nå, og han er allerede en kvalitetsspiller, sier eksperten, før han legger til:
– Han tar over arven etter Emil Bohinen.

2002-guttene

I likhet med Kostadinov, er også Herman Geelmuyden født i 2002. Det er et årstall som utmerker seg i Stabæk-troppen i år.
– Vi har flere spennnende 02-gutter, i tillegg til at det er verdt å nevne 03-gutten Kristian Torgersen, forteller Stabæk-trener Jan Jönsson, som i tillegg til Geelmuyden og Kostadinov også trekker fram stopper Nicolas Pignatel Jenssen i de bakre rekker – også han født i 2002.
Discoverys ekspert Joacim Jonsson mener den hjemvendte sønnen, Herman Geelmyuden, kan ta store steg den kommende sesongen. Svensken tror langt på vei at 19-åringen blir å se i elleveren til Jan Jönsson fra starten av sesongen.
– Ja, det tror jeg. For meg går det mest av alt på det mentalte. Har han den rette innstillingen og trøkket, så er det ingen grunn til at han ikke skal starte for Stabæk. Han har et utrolig pasningsreportar, og et hovmesterblikk som få andre. En fantastisk venstrefot, understreker fotballeksperten.
– Jeg synes at han er aller best når han får spille sentralt i banen og bak en spiss i en 4-2-3-1, i tillegg kan han også spille til høyre. Geelmuyden kommer til å sette sitt preg på Eliteserien. Kvalitetene er der, fortsetter han.
Stabæk-treneren er enig i landsmannens betraktninger om den unge midtbanemannen.
– Herman hadde et krevende år i Nederland, men har også vokst som spiller. Han har et veldig godt blikk for spillet og en bra teknikk, så det skal han få muligheter til å bygge videre på i år, forteller Jan Jönsson til Discovery.
PS: Luc Kassi er langttidsskadet og mister hele den kommende sesongen. Samtidig har Jesper Isaksen kommet tilbake fra låneoppholdet i Jerv. Stabæk har også Tortol Lumanza, Sammy Skytte og nyankommede Herolind Shala som alternativer på midten.
Eliteserien
Tre på tre for ustoppelige Schröter – historiske Jerv sjokkerte Molde
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak
13 TIMER SIDEN