Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid mot KBK

Joakim Opphus

Oppdatert 29/11/2021 klokken 00:55 GMT+1

Viking snudde kampen mot KBK med to sene scoringer og tok et solid grep på bronsen. Overskriftene derimot fikk David Brekalo som på overtid dyttet ned sin egen keeper og fikk rødt kort.

Se høydepunktene da Viking snudde kampen mot KBK

Kristiansund - Viking 2-3 (1-1)
Selv om Viking kom tilbake to ganger og snudde til seier på overtid var det en annen situasjon som fikk mest oppmerksomhet på Kristiansund Stadion.
Vikings stopper Davis Brekalo var ikke fornøyd da han fikk huden full av målvakt Patrik Gunnarson på overtid. Han dytter sin egen keeper som virket å overspille litt og går i bakken. Brekalo måtte holdes tilbake av lagkameratene sine.
Den merkelige situasjonen førte til et direkte rødt kort til stopperen.
– For en idiot!, sier Discoverys ekspert Joacim Jonsson om David Brekalo.
– Du filmer ikke på egen medspiller! Du vil ikke at din egen medspiller skal bli utvist, uansett hvor idiot han er der og da. Dette er det sjukeste jeg har sett på lang, lang tid, sier Bernt Hulsker i studio.
Se Fotball Direkte-studio reaksjon til dramaet:

Ser lagkameratene dytte, filme og få rødt kort: – Stygge scener

Heldigvis for Brekalo og Vikings del fikk det ingen innvirkning på kampen som endte med en 2-3-seier til Viking.
Vikings høyreback Sondre Bjørshol ble den store helten bare et par minutter før det røde kortet da han satte inn 3-2 på en kontring.
– Jeg har det helt fantasktisk. Det der var «jækla» deilig rett og slett. Det så litt stygt ut på 1-2 der, men så snur vi det og det er bare helt nydelig, sier matchvinner Bjørshol til Discovery.
Kontrastene var store etter kampen. Der hvor Bjørshol var høyt oppe var naturlig nok KBKs Torgil Gjersten både skuffet og forbannet over at laget tapte kampen på overtid.
– Det her er skuffende. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si for man blir tatt litt på senga. Vi gjøre en god kamp, også kaster vi det bort på slutten. Dette er det verste med fotball. Det er så sinnsykt bittert, og vi har vært i en liten bølgedal og da gjør vi så mange dumme ting, sier en svært skuffet Gjertsen til Discovery etter kampen.

Bronse innen rekkevidde

Med seieren går Viking til 51 poeng, seks poeng foran Lillestrøm på 45 poeng. Dermed skal det mye til at ikke laget fra olje-byen tar sin første medalje i den øverste divisjonen siden 2007.
For at årets Viking-lag skal kunne ta bronse som laget klarte i 2007 må de bare ta ett poeng fra de gjenværende to kampene.
Viking møter Odd hjemme i neste runde og avslutter sesongen med en tur til Alfheim for å møte Tromsø.
Kristiansund på sin side er ute av medaljekampen. Det beste de kan håpe på er en fjerde plass, men er da avhengig å vinne begge sine gjenværende kamper i tillegg til at både Lillestrøm og Rosenborg avgir poeng.
Kristiansund ligger på 43 poeng, mens Rosenborg ligger poenget foran på 44

Tabbe

Viking kunne ta et solid grep på bronsen med en seier borte mot Kristiansund i dag.
Men kampen startet på verst mulig vis for siddisene. Etter bare fire minutters spill fikk Viking-stopper Gianni Stensness ballen på egen 16-meter. Australieneren prøvde å spille ballen ut til høyreback Bjørshol, men ballen gikk rett i beina på KBKs Acon Mucolli. Dansken fant spiss Bendik Bye alene foran KBK-målet som sender Kristiansund opp i en tidlig 1-0-ledelse.
– Det var en uheldig start, det var en dum tabbe av meg. Jeg feilvurderte ballen og pasningen, men jeg føler vi slo bra tilbake etter den starten, sa Stensness til Discovery i pausen.
Kristiansund forsvarte seg bra og hadde ikke noe hastverk med å sette ballen i spill, spesielt KBKs Sean McDermott. Målvakten fikk et gult for drøying allerede etter 30 minutter.
Etter 37. minutters spill tok Bye med seg ballen oppover i banen mot Viking-målet. Spissen får fyrt av et skudd fra drøye 17-18 meter som gikk like utenfor.
Men så i det 40. minuttet var det Viking som kunne juble for scoring. Midtbane-general Kristoffer Løkberg får ballen innenfor Kristiansund boks. Trønderen tar en frekk skuddfinte før han fyrte av et skudd som gikk via Andreas Hopmark og forbi en utspilt McDermott.
Det var en første omgang hvor begge lag hadde sine gode perioder og det var et fortjent 1-1-resultat til pause.

Mot spillets gang

I andre omgang var det Viking som startet klart best og var farlig frempå flere ganger, men klarte ikke å få hull på KBK-forsvaret.
Helt i mot spillets gang var det hjemmelaget som tok ledelsen i det 65. minuttet.
KBK hadde et hjørnespark som ble svingt inn på første stolpe. Ballen blir klarert rett opp i luften og etter litt klabb og babb så endte ballen hos Torgil Gjertsen like like utenfor 16-meteren. Han trengte ikke å tenke seg om to ganger før han smeller avgårde et kremmerhus i det lengste krysset og sender hjemmepublikummet til himmels.
Etter scoringen skiftet kampen karakter. KBK hevdet seg og Viking klarte ikke å skape noe press på hjemmelaget.

Overtidsdrama

Men i det 85. minuttet fikk Viking straffe. Shayne Pattynama prøver å slå et innlegg fra venstre, men ballen går rett i armen til Bendik Bye. På straffen var toppscorer Veton Berisha sikker og utlignet til 2-2.
KBKs assistenttrener Sander Nyland klarer å dra på seg et rødt kort for protester.
Men kampen hadde enda mer drama å by på i de siste minuttene.
Først er det KBK som er frempå med Bendik Bye. Fra fem meter får spissen headet ballen på mål, men målvakt Gunnarson drar frem en feberredning og får slått ballen via tverrliggeren og til et hjørnespark.
Så er det Vikings tur. Laget kommer på en kontring. Sondre Bjørshol kommer på et sugende løp fra sin backposisjon. Han får ballen like utenfor 16-meteren før han tar med seg ballen mot dødlinja. Han får avsluttet fra en spiss vinkel. Ballen går over en McDermott i knestående på første stolpe og i nettet og Viking hadde snudd kampen fra 2-1 til 2-3.
Dramatikken var ikke ferdig enda. For på overtid av overtiden dukker det opp en merkelig situasjon hvor Viking-stopper David Brekalo dytter ned sin egen keeper, Patrik Gunnarsson. Sloveneren ble belønnet med et direkte rødt kort.