Populære sporter
All sport
Vis alt

Slo kraftig tilbake mot gamleklubben: – Maktdemonstrasjon

Joakim Miøen

Oppdatert 15/09/2021 klokken 22:45 GMT+2

Sindre Tjelmeland forlot Ull/Kisa bare fem kamper ut i årets sesong. Onsdag returnerte han til Jessheim og tok en viktig trepoenger med Start etter fire kamper uten seier.

Sindre Tjelmeland

Foto: NTB

Ull/Kisa-Start 1-3 (0-3)
Sindre Tjelmeland ga seg selv terningkast tre på innsatsen som Start-trener så langt. Etter å ha gitt bort 2-0-ledelse mot KFUM forrige runde var det revansjesugne sørlendinger som kom til Jessheim. Tjelmeland fikk også en god revansje etter 1-3-tapet mot nettopp Ull/Kisa tidligere i sesongen.
For onsdag var det aldri snakk om hvor poengene skulle komme.
– Det smakte vanvittig godt. Den førsteomgangen vi leverer er rått. Det er en maktdemonstrasjon. Vi spiller rundt dem, gjennom dem og over dem. De har ikke fotfeste i det hele tatt, sa Tjelmeland etter kampen.
– Det er den variasjonen vi ønsker å få til. Vi har spillere som tør å spille gjennom ledd og spillere som byr seg frem hele veien. Måten laget responderer på, etter det trøkket som har vært etter KFUM var dette en vanvittig opplevelse. Det forteller mye om gruppa. Vi står dønn samlet i spillergruppa og trenerteamet, fortsatte Tjelmeland.
Henrik Robstad var også meget fornøyd med prestasjonen etter en god førsteomgang på Jessheim.
– I førsteomgang gjør vi akkurat det vi skal. Da ser du potensialet i laget vårt. Vi gjør akkurat det Sindre vil at vi skal gjøre, og da er vi nesten umulige å spille mot. Utrolig gøy. Vi får til det vi har øvd på og det sjefen bak der vil. Når vi har skuldrene nede og gjør det vi vil er det ikke noe mottrekk mot det. Jeg syntes nesten litt synd på Kisa i første omgang, sa Robstad.

– Pinlig berørt

Discoverys Eliteserie-ekspert Joacim Jonsson syntes dog ikke det kledde start å bruke så store ord etter en seier mot Ull/Kisa.
– Jeg blir pinlig berørt når jeg hører Tjelmeland og Robstad i dette intervjuet. Man skulle tro de ikke har tapt en match, og at de mer eller mindre gjør narr av motstanderen her, det er flaut, sier Jonsson.
Hør hele Jonssons reaksjon her: (Saken fortsetter under videoen)
picture

Reagerer på Start-intervjuer: – Jeg blir pinlig berørt

Blytung åpning

Med selvmål, keepertabbe og straffe i mot på de 23 første minuttene ble det en tung dag på jobben for Ull/Kisa.
Først satte Steffen Jensen ballen i eget nett etter et innlegg fra Eman Markovic. Deretter slapp Steffen Hagerup inn et langskudd fra Matis Molskred, før Markovic igjen scoret fra straffemerket.
Det kunne også fort blitt fire før halvtimen var spilt. En corner havnet hos Jon Helge Tveita på bakre stolpe, men på åpent mål fra én meter fikk han ikke ballen mellom stengene.
Start hadde også flere muligheter, men det sto 3-0 til pause.
– Det er et under at Start ikke scorer flere mål, sa Joacim Jonsson i Discoverys OBOS-studio, og så mørkt på det hjemmelaget har levert i det siste.
– Ull/Kisa tapte 5-1 sist mot Ranheim. Det var kanskje i overkant, men i dag er de heldige som ikke ligger under mer. Det kan bli en lang, lang høst på Jessheim. Kisa har ikke vært med et øyeblikk i denne kampen, de har vært ordentlig shaky. Vi skal heller ikke glemme at det bare er fire poeng ned til streken, fortsatte Jonsson.
Sett denne?
picture

– Til nå står «prosjekt Tjelmeland» til stryk

Markovic herjet

Eman Markovic strålte på kunstgresset på Jessheim onsdag. Han sto bak flere Start-sjanser også etter hvilen, og kunne selv økt ledelsen med en kjempesjanse kvarteret før slutt.
Like etterpå kunne i stedet Ull/Kisa redusere. De gulgrønne fikk kranglet ballen i mål etter et hjørnespark, og det var Morten Sundli som banket ballen i nettet.
Start-seieren var likevel aldri truet, og sørlendingene tok seg dermed opp på samme poengsum som Ull/Kisa, fire poeng over streken.

SLIK ENDTE RUNDEN:

KFUM-Fredrikstad 2-1
Aalesund-Grorud 6-2
HamKam-Bryne 3-0
Sogndal-Raufoss 2-1
Sandnes Ulf-Ranheim 5-4
Jerv-Åsane 3-1
Stjørdals-Blink-Strømmen 1-1
Ull/Kisa-Start 1-3
Sett denne?
picture

Se begge målene til innebytter Adams mot Raufoss

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame