Brann-spillerne skulle etter planen nyte en bedre middag sammen etter mandagens treningskamp mot Fyllingsdalen, for å inkludere de nye spillerene i gruppa. Det endte med at tolv spillere fortsatte festen på Brann Stadion og inviterte personer utenfor spillergruppa.
Hendelsen skjedde bare dager før Branns livsviktige kamp mot Sandefjord i Bergen.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
– Generelt så mener jeg jo det er veldig positivt at man gjør ting sammen. Sosial lagbygging er viktig, uansett om man snakker om fotball eller arbeid generelt. Jeg synes det er bra å innlemme nye spillere på en eller annen måte. Men når man ser på denne saken er jo timingen katastrofal, sier Discoverys Eliteserie-ekspert Tor Ole Skullerud.

Total hodemist

Det er total hodemist med tanke på tiden på året og Branns situasjon. Det handler om to ting for meg: Omdømmet, og det at alle andre som er glade i Brann mobiliserer nå. De går i seg selv og synes dette er blytungt. Alle mobiliserer for at Brann skal klare seg, og så greier spillerne å rote det til på denne måten. Det er fryktelig dårlig timing og det er dårlige beslutninger, fortsetter Skullerud.
Branns styreleder er enig i at timingen kunne vært bedre, og sier at klubben fortsatt jobber med saken:
– Timingen er ekstremt dårlig.. Vibeke (Johannesen) og Jimmy (Nagel Jacobsen) har sagt klart og tydelig at dette ikke er noe hyggelig. Vi er ikke kommet fram til noe enda, men Vibeke, Jimmy og Eirik Horneland jobber med dette hele tiden og de vil ta sine kloke valg, sier Birger Grevstad til Discovery onsdag ettermiddag.
Skullerud tror hendelsen endte med motsatt utfall enn det laget håpet på da de skulle samles til middag for å inkludere de nye spillerne i gruppa. Han vil ikke uttale seg konkret om hvilke straffer eller konsekvenser saken bør få for Brann-spillerne, ettersom han ikke kjenner til de interne reglene i klubben eller detaljene rundt festingen.
Les også: Varsler konsekvenser etter nachspielet
– Det er vanlig å ha noen kjøreregler i en prestasjonsgruppe, og hvis det er regler som til de grader er brutt så må man vurdere det. Jeg synes ikke det er noe vanskelig å tilgi folk for å ta dårlige beslutninger. Det er bare så fryktelig uheldig for dem som står utenfra og kikker inn. De som er involvert har driti på draget. Dette svir og er nok fryktelig å stå i. Kanskje det er straff nok i den situasjonen Brann er i, sier Skullerud.
Han har selv vært trener i både Molde, Vålerenga og Strømsgodset, og føler med Erik Horneland, som nylig fikk hovedansvaret for Brann ut sesongen.
– Som trener ville jeg vært lettere oppgitt over at vurderingene ikke er bedre. Det som skulle vært en positiv greie for nye spillere kan kanskje skape irritasjon i én ende i garderoben.

Horneland irritert

Og Erik Horneland selv er heller ikke fornøyd.
– Timingen er fryktelig svak. Vi har en ekstremt viktig kamp søndag, og når vi velger å gå denne veien, så er det utrolig uklokt. Alt med saken irriterer meg grenseløst, men vi får ikke reversert det, sier Brann-sjefen til BT.
Skullerud tror ikke hendelsen isolert sett får konsekvenser for spillerne inn mot kampen.
– Sånn fysisk tror jeg ikke det er noe stort problem inn mot helgens kamp. Jeg tror ikke det er det viktigste. Men det er en ekstra bør på alle i Brann, spillerne inkludert. Det gjør klimaet vanskeligere inn mot neste kamp. Men så er det også en liten mulighet for at det går en faen i alle og enhver, og at de mobiliserer ordentlig, sier Skullerud.
Og som alltid i fotballen:
– Tre poeng på søndag er det eneste som betyr noe for Brann nå, konkluderer Skullerud, og får støtte av Discoverys Eliteserie-ekspert Joacim Jonsson.
– Noen ganger er det så enkelt at resultater trumfer alt. Men den kampen var allerede livsviktig, og nå har de lagt ekstra press på seg selv. Taper de den kampen blir selvfølgelig denne situasjonen enda større. Vinner de på søndag kan det være glemt allerede.
Sett denne?

Slakter Sarpsborg 08: – Det er OBOS-nivå

Sjakk matt

– At fotballspillere drikker under sesong, det skjer. De er mennesker. Det er ikke det som er det dummeste her. Det er signaleffekten ut mot supportere og samarbeidspartnere som gjør timingen katastrofal og uheldig. Når man ligger der man gjør og det blir en offentlig greie så er det utrolig klønete, sier Jonsson.
Han mener spillerne har satt klubben i en vanskelig situasjon.
– Hva skal de gjøre? De er satt sjakk matt. De kan ikke sette ut 12 mann av laget. De må bare si at dette var helt idiotisk og dumt, det gikk galt og det skal aldri skje igjen. Det skjønner spillerne også.

Vurderer saken

Branns daglige leder Vibeke Johannesen uttalte tidligere mandag til BT at de vurderte hvilke konsekvenser saken ville få.
– Det er en relativt stor gruppe. Vi noterer oss dem som har vært med på dette, de vil få en merknad. Så må vi diskutere hvordan vi skal løse det videre. Her er det så mange dårlige valg som er tatt i løpet av én kveld, sa Johannesen til avisen.
Flere Brann-spillere, blant dem Kristoffer Barmen og Vegard Forren, har uttalt seg om saken og innrømmet at de var blant de tolv involverte spillerne.
– Vi klarte å grave oss et jævlig stort hull i en stor kollektiv gruppe. Det er utrolig skuffende. Det er tungt for meg å stå her, sa Kristoffer Barmen til BA om festen.
– Vi skulle danne det sosiale grunnlaget videre. Det eskalerte og kom ut av kontroll. Det er bare å beklage på det dypeste, vi har virkelig drete på draget, sa Barmen til avisen.
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30