Oppdatert 19/09/2021 klokken 20:51 GMT+2

Bodø/Glimt slet lenge med å bryte ned Viking i toppoppgjøret i Stavanger, men så dukket Amahl Pellegrino opp.

Viking hadde Glimt på gaffelen – så våknet Pellegrino

Viking - Bodø/Glimt 1-3 (1-0)
Viking kunne for alvor melde seg på i medaljestriden med seier over fjorårets seriemester, og de viste alvor fra start.
Etter bare fem minutter spilt ble Kristoffer Løkberg spilt gjennom av Harald Nilsen Tangen, men avslutningen ble reddet av Nikita Haikin. På returen stod Veton Berisha - og den avslutningen kunne ikke sisteskansen gjøre noe med, og Viking-kapteinen sendte vertene i ledelsen med sitt trettende mål for sesongen.
Etter scoringen tok gjestene fra Bodø over. Patrick Berg kom til seg en god avslutning etter ti minutter, men Vikings keeperdebutant Patrik Gunnarsson reddet enkelt.
Glimt spilte tidvis ball i hatt med Viking, som ble veldig lave, men uten å skape de store sjansene. Det var egentlig betegnende for omgangen, begge lag kom til farligheter - men det ble aldri veldig farlig.
Tyve minutter ut i den andre omgangen var Viking farlig frempå. Zlatko Tripic slo gjennom målscorer Veton Berisha. Kapteinen slo hardt inn foran mål til Kevin Kabran. Svensken kom først på ballen, men avslutningen gikk like utenfor mål. Der kunne det fort stått 2-0 til vertene.
Så satt heller utligningen minuttet senere. Patrick Berg slo inn et hjørnespark. Innlegget ble stusset på første stolpe, og på enden av den stod Brede Moe. Midtstopperen pirket inn utligningen fra et par meters hold.

Praktscoring

Fem minutter senere kunne fort gjestene gått i ledelsen. Patrick Berg slo hjørnesparket kort. Pellegrino slo inn på hodet til Ulrik Saltnes. Glimt-kapteinen stanget ballen i nærmeste hjørnet, men Gunnarsson reddet med et tigersprang.
Etter scoringen var det Bodø/Glimt for alle pengene, og det skulle bli fatalt for vertene. Glimt rullet opp fra høyre til venstre. Fredrik Bjørkan slo inn. Erik Botheim vant den første duellen, og plutselig stod Amahl Pellegrino helt alene. Nysigneringen dro like så godt til med et brassespark som gikk i bakken, via bena til Gunnarsson og i nettet. For en måte å gå i ledelsen på. Praktfult!

Feiret brasseperle med drakten som flagg

Godt inne på overtiden kom den berømte spikeren i kisten. Solbakken vendte bort Viljar Vevatne og fosset inn i Vikings 16-meter. Kantspilleren løftet blikket og spilte ballen på tvers av målet til Erik Botheim som fastsatte sluttresultatet til 3-1.