• Se Vålerenga - Sarpsborg 08 torsdag klokken 20:00 på discovery+!
Rashad Muhammed kom i begivenhetenes sentrum da han skalla til Sebastian Sebulonsen i fredagens kamp mellom Sarpsborg 08 og Viking. Spissen fikk gult kort i tumultene, men nå har klubben selv tatt grep.
– Omdømme er viktig for Sarpsborg 08. Som klubb aksepterer vi ikke atferd som mot Viking sist kamp. Rashad er informert, og har akseptert straffen, sier sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen i en pressemelding.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
4 TIMER SIDEN
Muhammed må dermed stå over torsdagens kamp mot Vålerenga.
Leder for juridsk seksjon i Norges Fotballforbund, Espen Auberg forteller at de trolig ikke går gjennom episoden på morgendagens møte.
– Dette er noe dommeren selv ikke fanget opp, så den saken må påtalemyndighetene anmelde. Det som sannsynligvis skjer er at det blir sendt ut en mail til Sarpsborg 08 i ettermiddag, hvor de kommer med en redergjørelse for hva som skjedde. Det får de trolig et par dager på å levere, og så skal den videre til påtalemyndighetene som må bestemme om de ønsker å gå videre med saken, sier Auberg.
Rashad Muhammed raste etter kampslutt

Glefset etter stygge sluttminutter: – Skal dere ikke spørre om kampen?

Han forteller at Sarpsborg 08s avgjørelse om å straffe spilleren selv kan spille inn på påtalemyndighetens straffeutmåling.
– Det er en type handling som kan spille inn, men det vil være opp til påtalemyndighetene å vurdere, sier Auberg videre.

Uaktuelt å vente

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, er tydelig på klubben har nulltoleranse for disiplinære problemer.
– Vi har vært heldige, eller dyktige, som klubb. I de snaue ti årene jeg har vært i klubben, har vi ikke hatt noen disiplinære problemer i det hele tatt. Sånn skal det fortsatt være.
– Det eneste disiplinære problemet vi har hatt er når sportssjefen blir sint i spillergarderoben, ler Berntsen.
Klubben kunne ha ventet med å suspendere Muhammed. Fra før av er Ibrahima Koné ute etter å ha blitt utvist i kampen mot Viking, men det var uaktuelt å vente med handling etter fredagens hendelse.
– Kristian Fardahl Opseth og Steffen Lie Skålevik er spilleklare. Det kan være at et par av de andre skadde spillerne våre også er tilbake, så vi stiller sterkt. Optimalt sett skulle vi hatt de tilgjengelig, men vi venter ikke med å gi den suspensjonen til neste kamp når Ibrahima er tilbake.

Usikkert om Mollins blir etterforsket

Rosenborgs Guillermo Mollins ga Espen Garnås en albue tidlig i fredagens første omgang mellom Lillestrøm og Rosenborg. Auberg sier samme prosedyre gjelder på den, hvis den blir etterforsket.
– Hva med situasjonen hvor Mollins gir en albue i LSK-Rosenborg?
– Alle hendelser som dommeren ikke får med seg går til påtalemyndighetene. Hvis de anmelder situasjonen, så blir det bedt om en redergjørelse fra klubben. Men om den saken du henviser til er en de ser på, vet jeg ikke, sier Auberg.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41