Populære sporter
All sport
Vis alt

Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år

Andreas Hopen

Oppdatert 15/08/2021 klokken 21:28 GMT+2

Mjøndalen jaget utligning de siste tyve minuttene, men Anders Konradsen fikk være matchvinner med sin første scoring siden 2019.

Konradsen sørget for tre nye RBK-poeng

Rosenborg ga ny-signeringen Olaus Skarsem sjansen fra start mot Mjøndalen, men det var en annen midtbanespiller som stjal overskriftene.
– Det var godt å sette sin første scoring på en god stund, og så få feire med fansen der, sier målscorer Anders Ågnes Konradsen til Discovery etter kampen.
Rosenborg-trener Åge Hareide sier at det var tre viktige poeng å ta med seg, og er veldig fornøyd med resultatene den siste måneden.
– Det har vært en fin måned i juli, og august har startet bra. Vi har en viktig kamp på torsdag, sier Hareide til Discovery. Dette var Rosenborgs niende strake seier i alle turneringer. Torsdag venter Rennes i play-off kampen til gruppespillet i Conference League.
Men la oss starte fra begynnelsen.
Det var en jevn åpning på Consto Arena. Kampen bølget frem og tilbake, men det var Rosenborg som var nærmest i åpningsminuttene. For etter seks minutter skulle Makani kaste ballen ut til en feilvendt Isaac Twum.
Midtbanespilleren mistet ballen i farlig posisjon, og Rosenborg spilte Hoff gjennom med en gang. Sunnmøringen spilte på tvers mot Islamovic fem meter fra mål, men pasningen ble akkurat for lang for spissen. Hadde svensk-montenegrineren kommet først på den hadde det etter alle solemerker blitt mål.
picture

Jonsson raser mot Viking: – De har et kjempeproblem

Så var det Mjøndalen sin tur. Innlegg fra Fredrik Brustad til ny-signeringen Albin Sporrong som header like utenfor. Hadde han finstilt siktet der, så ville Andre Hansen hatt problemer.
Etter kvarteret var det klart for en god Mjøndalen-periode. Vertene kom til flere innlegg, uten at det ble all verden. Til slutt, etter 19 minutter, traff de en medspiller i feltet. Rønning Ovenstad ble spilt gjennom ute til venstre. Midtbanespilleren slo inn til Sporrong, som la ut til venstreback Walstad. Backen hamret løs, men Andre Hansen fikk slått ballen til side. Skremmerskudd fra Mjøndalen.
Så smalt det fra gjestene. Andersson slo inn fra venstre, og fra back til back! Dahl Reitan flikket ballen i stolpen, og var først på egen retur og sendte Rosenborg i ledelsen! Som å se Totland og Eid i Sogndal 2020 dette.
Etter scoringen var det Rosenborg for alle pengene. Gjestene holdt mye i ball, og etter flere forsøk på å komme seg inn i feltet, fikk til slutt Ceide spilt opp Dino Islamovic inne i feltet. Spissen snudde seg hurtig og avsluttet, men Sosha Makani reddet komfortabelt.
Rosenborg tok med seg ledelsen inn til pause, hvor Åge Hareide gjorde to bytter for å få i gang stallen. Nevnte debutant Olaus Skarsem var en av de som gikk ut.

Første mål på to år

Ti minutter ut i den andre omgangen var Mjøndalens spiss Eriksen på vei gjennom, og sparket ballen forbi Eyjolfson. Islendingen gikk ned i duellen og fikk frispark, noe som vekket harme hos spissen. Det er forståelig, all den tid han var først på ballen.
Tolv minutter ut i omgangen smalt det heller andre veien. Rosenborg tok et kort hjørnespark. Holse slo inn på bakerste stolpe, Eyjolfson vant den første duellen, Noah Holm vant den andre, før Anders Konradsen banket ballen opp i nettaket fra kort hold. Rosenborg effektive i Mjøndalen!
Konradsens første scoring i Eliteserien siden han scoret to mot Viking 13. juli 2019.

Coaching i verdensklasse

Som etter den første scoringen tok Rosenborg initiativet etter denne scoringen også.
Men etter en god RBK-periode kom det heller mål andre veien. Flott innlegg fra innbytter Lars Olden Larsen til innbytter-kollega Benjamin Stokke som kriget inn redusering på bakerste stolpe. For en verdi for dobbeltbyttet til Vegard Hansen! Game on, på Consto Arena.
Hjørnespark til Mjøndalen fra venstre. Hansen fikk slått ballen videre, men på bakerste stolpe stod Walstad. Venstrebacken avsltutet, men den gikk via en RBK-spiller og ut til nytt hjørnespark. Kunne blitt scoring i to kamper på rad for backen der!
Mjøndalen fortsatte å angripe. Knallhardt innlegg fra Walstad langs bakken. Even Hovland slengte ut en fot, og var heldig som ikke styrte den i eget mål. I stedet gikk ballen via tverrliggeren og ut til nok et hjørnespark til vertene. Virket å være revitaliserte etter reduseringen, Mjøndalen.
Så kokte det på Consto Arena. Først ble det litt tumulter mellom Rønning Ovenstad og Reitan da Mjøndalen fikk hjørensparket. På hjørnesparket havnet ballen i målet til RBK, men Andre Hansen fikk korrekt frispark i situasjonen, da brøt det ut krangel igjen, som endte med gult kort til Sondre Solhom Johansen.
Tyve minutter før slutt kom Mjøndalen fire mot to. Olden Larsen fikk til slutt ballen i en duell mot Hovland, men kom seg ikke fri, og avslutningen ble for slapp og gikk midt på keeper. Burde utnyttet den situasjonene bedre.
Mjøndalen dominerte banespillet.
På overtid fikk Mjøndalen hjørnespark. Sosha Makani kom opp på dødballen, men Rosenborg fikk klarert, og re av Mjøndalen-stormen. Det sikret Rosenborgs tredje seier på rad i Eliteserien, mens Mjøndalen nå har tre tap på like mange kamper, og ligger på kvalik á poeng med Stabæk.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame