Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK-talentene filleristet Odd med festfotball og drømmemål

Joakim Miøen

Oppdatert 22/08/2021 klokken 22:59 GMT+2

RBK fløy ut av startblokkene med unggutta i spissen og var dødelig effektive det mot Odd. Skiens-laget klarte aldri å svare etter åpningssjokket og det ble til slutt stygge sifre på Lerkendal.

Se høydepunktene: Rosenborg vs. Odd

Rosenborg-Odd 5-0 (3-0)
– En maktdemonstrasjon av Åge Hareides menn, konkluderte Discovery-kommentator Kenneth Fredheim.
Åga Hareide gjorde flere endringer fra laget som møtte Rennes på torsdag. Flere av RBKs lovende unggutter fikk sjansen fra start mot Odd, og snakk om å levere:
20 år gamle Noah Holm fikk sjansen på topp og satte inn et råsterkt mål etter å ha tatt med seg ballen fra midtbanen og løpt fra hele Odd-forsvaret.
19 år gamle Emil Konradsen Ceïde leverte først en praktfull assist, før han selv banket ballen i krysset på eksemplarisk vis. Driblekanten ble også kåret til banens beste etter oppvisningen.
De to ungguttene stilte sammen til intervju etter kampen, og var tydelig fornøyde.
– Kvelden har vært magisk. Det kom godt med folk på stadion og vi leverer bra fra start til slutt, som RBK skal gjøre, sa Holm.
– Det var uten tvil gøy å spille i dag. Det var gøy å spille med Noah, vi har spilt sammen på landslaget. Vi har god kjemi, fulgte Ceide opp, og sier han har spilt på seg mer og mer selvtillit de siste månedene.

Drømmestart

Det var et RBK-lag som virkelig kom ut i 100 på eget gress søndag.
Først headet Holmar Eyjolfsson ballen i nettet. Så lagde Noah Holm hakkemat av Odd-forsvaret, før Stefano Vecchia lurte seg fri i feltet og trillet inn 3-0. Da viste uret på Lerkendal 15 (!) minutter.
– Vi kommer ut i fyr og flamme og får et tidlig mål. Odd blir litt shaky og vi bare kjører på de første 20 hvert fall, sa Noah Holm, som selv sørget for 2-0 med et drømmemål.
Se målet øverst i saken.
– Første 15 er skrekkelige. Marerittstart. Vi gir bort tre mål, sa en skuffet Jan Frode Nordnes halvveis.

Drømmemål

Odd var med på notene etter hvilen, men både Tobias Lauritsen og Gilli Rolantsson misbrukte store muligheter. Og da var Emil Konradsen Ceïde nådeløs i andre enden. Den dribleglade unggutten fikk ballen på 20 meter, trikset den opp til seg selv og banket den i nettet via tverrligger. Dermed sto det 4-0 og kampen var i praksis over.
Se drømmemålet her: (Saken fortsetter under videoen)
picture

Ny RBK-unggutt med praktmål: – Ren og skjær fotballkunst

– Har du sett da? For en scoring av Emil Konradsen Ceïde! Det er ren og skjær fotballkunst. Det er dette vi har savnet fra han, uttellingen, og i dag har han målgivende før han scorer på denne måten, utbrøt Fredheim i kommentatorboksen da ballen suste i nettet.
– Det har vært i emning, det har vært flere eksempler de siste ukene på at det nærmer seg tellende resultat litt oftere. Dette er jo bare rålekkert. Det er forløsende det som er i ferd med å skje med Konradsen Ceïde, det er det ingen tvil om, fulgte Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud opp.
Helt på tampen satte også Stefano Vecchia inn sitt andre, og viser gryende form etter en del skadetrøbbel.
– Det er aldri kult å være skadet, så det var veldig skjønt å være tilbake, sa Vecchia etter sin første start siden mai, og hyllet lagets unggutter.
– Det var fantastisk. For noen mål de gjør. Man nyter bare å se på det, det er fantastisk, sa Vecchia.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame