• Se dramaet i topp- og bunnkampen på discovery+ søndag
Søndag ettermiddag avgjøres Eliteserien 2022. I toppen kniver Molde og Bodø/Glimt om gullet, og i bunn kjemper alle de tre bunnlagene om kvalikplass.
Et av to lag som hverken kan gå opp eller ned på tabellen er Odd, men de er selv innvolvert i bunnkampen da de tar i mot Stabæk på Skagerak Arena. I den anledning har Odds styreleder Trond Haukvik sendt en oppmuntrende melding til Bergen.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
For i denne ukens ekstrautgave av Bergens Tidendes podkast Ballspark fortalte journalist Mads Bøyum at han hadde fått en melding fra Haukvik, hvor det stod at Odd skulle gjøre det de kunne for å slå Stabæk i Skien.
– Jeg følger med på Ballspark og synes det er artig å høre på. Det jeg sendte var en forsikring om at Odd virkelig har lyst å vise seg frem i siste sereirunde, og at publikummet vårt fortjener en skikkelig avslutning på sesongen. Så jeg er sikker på at guttene våre skal levere, sier Haukvik.
Han sier at det hele var en liten oppmuntring til podkast-kvartetten, etter det han selv omtaler som en litt mørk stemning de siste ukene.
– Det var en liten oppmuntring for jeg har opplevd at det har vært en litt deprimert tone der, men det er like mye for vår egen del, sier Haukvik.
– Du har ikke en liten Brann-supporter i magen, altså?
– Hehe, nei. Jeg har en stor Odd-supporter i hele kroppen, men jeg synes Brann hører hjemme i Eliteserien, og ligaen er fattigere uten dem og deres publikum, men jeg er Odd-supporter, bedyrer Haukvik som forteller at han bodde i Bergen da han studerte på tampen av 1970-tallet, og den gang gikk på Brann Stadion.
– Da var Odd litt nede i divisjonssystemet, og Brann var helt i toppen, så det var min mulighet til å se toppfotball, forklarer Haukvik som er en ivrig fotballentusiast.
Saken fortsetter under videoen.

Spiller for å overleve: – Hadde tatt det utgangspunktet når som helst

Ønsker å slå Stabæk

Etter fredagens trening ønsket også Odds hovedtrener Jan Frode Nornes å betrygge de som tror at Odd er godt på vei inn i juleferien.
– Jeg kan berolige alle bergensere og Mjøndalen-supportere med å si at vi har ikke tatt juleferie. Vi har hatt en blytung høst mtp resultater og prestasjoner. Nå ønsker vi å avslutte med en positiv opplevelse, både for vår egen del, men også for supporterne våre, sier Nornes til Discovery like etter at fredagens trening er avsluttet.
Nornes tror spillerne og trenerne i de andre klubbene forstår at en toppidrettsklubb ikke vil hvile på laubærene før sesongen er over, men kan også forklare til omgivelsene og supporterne at Odd legger mye i den siste kampen.
– Heldigvis er vi ikke havnet i nedrykksstriden, selv om vi kunne havnet der forrige runde. Nå ønsker vi å gå inn i 2022 med en positiv opplevelse for spillerne og supporterne. Det er ofte slik i fotball at man husker det siste best, og da er det viktig for inngangen vår til neste sesong at vi avslutter bra, fortsetter Nornes.
– Så det er ikke slik at du skal gi andre spillere sjansen nå på tampen?
– Jeg kommer til å ta ut det laget jeg mener er best skikket til å vinne den kampen, og da har det ikke noe å si om spillere er på utgående kontrakt, eller noe sånt. Vi spiller om ære, og for et publikum som trenger en positiv opplevelse, fortsetter Nornes.

Forhandler om Svendsen

Joshua Kitolano mister kampen med karantene, og Nornes forteller at Magnus Lekven er ute med skade. I tillegg er Milan Jevtovic usikker grunnet problemer med lysken. Han skal testes på lørdagens trening.
I troppen til Odd er det fem spillere på utgående kontrakt. Kristoffer Larsen, Eirik Asante og Emil Jonassen har kontrakter som utløper 31.12, i tillegg til at Sander Svendsens låneavtale utløper etter sesongen. Nornes forteller at Odd fremdeles jobber med å lande Svendsen for 2022.
– Han har en avtale med OB i halvannet år til, og så har vi jobbet for å få ting på plass der, og det skal vi fortsatt jobbe videre med. De andre har fått beskjed om at ingen dører er lukket, og så får vi gjøre opp status der etter sesongen, forklarer Odd-sjefen.
Sett denne?

– Ingen i verden ville byttet bort denne posisjonen

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42