Molde - Brann 4-0
– Jeg synes ikke det var en 4-0-kamp egentlig. Vi var ganske effektive, men har fortsatt ting å gå på. Det er selvfølgelig deilig å slå tilbake og vinne så mye på hjemmebane, sa Fredrik Aursnes.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Brann var best det første kvarteret og Vegard Forren hadde en heading i tverrliggeren mot gamle lagkamerater. Så våknet Molde skikkelig.
Først hadde Kristoffer Haugen en ball i nettet som ble annullert etter holding av Etzaz Hussain på Forren, før midtbanesjefen Magnus Wolff Eikrem, som startet sin første kamp for sesongen, tok over taktpinnen og tryllestaven.
Ohi Omoijuanfo hadde to store bommer i den første runden, men slo tilbake med to mål i forrige kamp. I kveld skulle han overgå det også.
Meastro Eikrem satte opp Ola Brynhildsen på et fint angrep, og han serverte Ohi på sølvfat foran kassa til 1-0.
Eikrem var tydelig spillekåt, for først fikk han ballen fra Ohi og dunket til. Bare en god redning av Håkon Opdal sendte ballen i stolpen i stedte for i nettet, og så sendte han Opdal ut i full strekk på et frispark like etterpå.
– Han er het nå, Eikrem. Det var han som spilte fri Brynhildsen like før scoringen og nå har han hatt to gode avslutninger som testet Opdal skikkelig, sa Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud.
(Artikkelen fortsetter under):

Marerittstarten fortsetter for Brann: – Nesten litt vanskelig å forstå

– Banker på døra til Solbakken

Så var det en annen midtbanemann som var involvert da ledelsen ble doblet på en corner. Det så noe heldig ut og trolig styrte han ballen i nettet med kneet, men jubelen fra Fredrik Aursnes kunne uansett slippes løs - til Brann-trener Kåre Ingebrigtsens store fortvilelse for lagets åttende baklengs så langt i sesongen.
Aursnes har vært linket ut av landet flere ganger.
– Det fortjener Aursnes definitivt. Det er ikke så mange i dagens Eliteserie som banker hardt på døra til Ståle Solbakken, men jeg har lenge vært av den formening at han fortjener muligheten. Han har vært stabilt god over lang tid, ikke bare i Norge, men også i Europa, sa Skullerud og fortsatte:
– Han er i nærheten i hvert fall og med en utgående kontrakt blir vel ingen overrasket om han får mulighet til å gjøre nye ting etter hvert.
Molde var ikke ferdig med det før pause, og nok en gang var det Ohi som scoret til 3-0, da han skled kula i garnet etter at Brynhildsen nok en gang hadde vært på farten på venstresiden.
– Det er litt der vi er, dessverre. Litt stang ut, vi er mye mer med her enn 3-0. De har gode kontringer og vi sliter med å demme opp, og du ser det selvmålet på 2-0, det er utrolig at det går inn. Men det er litt der vi er, dessverre, sa Forren til Discovery om egen heading i metallet på 0-0 og stillingen til pause.
Brann-sjefen etter 0-4: – Jeg vet ikke hva jeg skal si (artikkelen fortsetter under):

Brann-sjefen etter 0-4: – Jeg vet ikke hva jeg skal si

Eikrem i egen klasse

Hans sjef var tydelig i talen.
– Vi må gjøre noen endringer, vi klarer jo ikke å forsvare oss. Vi har altfor mange balltap og Molde kontrer. Vi skal ikke spille på oss så mange brudd, så det må vi få bort, sa Kåre Ingebrigtsen til Discovery.
Han har innrømmet at brente sjanser og kritikk går innpå ham, men svaret på tiltale var til de grader i boks fra Omoijuanfo da hat tricket ble sikret bare noen minutter etter pause. Nok en gang servert, satt opp og spilt frem av tryllekunstneren på midten, Magnus Wolff Eikrem.
– Det er høy klasse av Eikrem. Det er sjelden vare i norsk Eliteserie, mente Skullerud.
Til tross for at Ohi scoret tre mål, ble Eikrem ble kåret til banens beste.
– Det mener sikkert mange er rart når de har en tremålsscorer, men Eikrem har vært så god. Han har et helt eget nivå på det han har holdt med på utpå her. Det er stor idrett og morsomt å se på, og i dag har det meste stemt for ham, sa Skullerud.
Eikrem vil dele tittelen med Ohi - får samme trenerbeskjed daglig:

Vil dele banens beste-tittel med Ohi – får samme trenerbeskjed daglig

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51