Populære sporter
All sport
Vis alt

LSK-sjefen gir opp Deadline Day-signering – stiller spørsmål rundt Viking-overgang

Joakim Opphus

Oppdatert 13/09/2022 klokken 20:53 GMT+2

Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin sier at han har gitt opp håpet på å få klubbens overgang fra Deadline Day godkjent av FIFA. Samtidig så stusser han over Vikings signering på overgangsvinduet siste dag.

Sportslig leder i Lillestrøm Simon Mesfin

Foto: NTB

  • Se Rosenborg - Lillestrøm søndag fra kl. 18.00 på discovery+ og Eurosport Norge.
30 minutter på overtid på Deadline Day bekreftet Lillestrøm at de hadde hentet to nye spillere til klubben (Oliver Solberg fra Juventus og Ibrahim Cisse på lån fra Zoman FC i Elfenbenskysten).
Sportssjef i Lillestrøm, Simon Mesfin, innrømmet at de også jobbet med en tredje Deadline Day-signering: Slovenske Zan Kranicnik fra Ludogorets. Lillestrøm leverte alt av papirarbeid og dokumenter i tide ifølge Mesfin, men overgangen har fortsatt ikke blitt godkjent av FIFA.
I et intervju med Romerikes Blad sier nå Mesfin at han har gitt opp å få signeringen av sloveneren godkjent.
– Slik det ser ut nå så har vi ikke noe håp om at FIFA kommer til å gjøre om vedtaket sitt, og derfor kommer vi til å lukke den saken fra vår side. Det er viktig å presisere at vi gjorde vår del av jobben i god til en time før fristen, og NFF hadde ikke en realistisk mulighet til å gjøre den jobben de er satt til av FIFA på 36 sekunder, fastslår LSKs sportssjef til RB.

Stusser over Viking-signering

På Deadline Day hadde Viking et lignende tilfelle som Lillestrøm når det kom til deres signering av senegalesiske Djibril Diop fra marokkanske Hassania Agadir.
Til Rogalands Avis sa sportssjef i Viking, Erik Nevland, at de hadde blitt enig med både klubb, spiller og agent om et kjøp for stopperen fra Senegal. De hadde også levert inn papirarbeidet før fristen, men den selgende klubben hadde ikke rukket fristen.
Dagen etter Deadline Day derimot fikk de overgangen godkjent av FIFA.
Ifølge RB ønsker både NFF og LSK et klart svar fra FIFA hvorfor Viking fikk sin overgang for Diop godkjent, selv om marokkanske Hassania Agadir ikke rakk fristen. Og hvorfor Lillestrøms overgang for Kranicnik ikke har blitt godkjent selv om begge klubben rakk fristen.
– For fotballforbundet og ligaen vår generelt er det viktig å finne ut om dette kommer til å være vanlig praksis i overganger framover. Det vil i tilfelle gjøre noe med hvordan man i framtida må håndtere saker inn mot overgangsfristen, sier Mesfin.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame