Viking - LSK 5-1 (1-0)
Før kampen lovet Veton Berisha både scoring og seier til de fremmøtte, og han leverte i bøtter og spann. På stillingen 2-1 til Viking scoret han tre mål i løpet av 15 minutter.
Det var spissens første hat trick i karrieren.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
32 MINUTTER SIDEN
– Det var deilig å få den. Jeg har hatt to mål flere ganger denne sesongen, så det var deilig endelig å få den tredje. Viktig er det ikke, men det er deilig som spiss å ha scoret et hat trick. Det er en milepæl, sa en smørblid Berisha til Discovery etter kampen.
Viking ligger nå på tredjeplass på tabellen, men Rosenborg og Kristiansund på plassene bak har riktignok én kamp til gode.
– Jeg tror vi kan vinne alle kampene frem til sesongen er ferdig, så får vi telle opp da, sa Berisha.

Drømmestart

Men det var mye som skjedde på SR-Bank Arena før egersunderen meldte seg på.
Blussene var fremdeles i full fyr, og folk hadde knapt funnet plassene sine i Jåttåvågen før begivenhetene startet.
Zlatko Tripic slo hjørnesparket inn fra høyre. Rolf Daniel Vikstøl flikket ballen lekkert videre i feltet. Der dukket Sebulonsen opp like foran mål og pirket inn kampens første mål.
Så hadde LSK en brukbar mulighet. Braut Brunes krangler seg forbi Brekalo, får avsluttet fra spiss vinkel, men ballen gikk like utenfor den borterste stolpen.
Tyve minutter: Zlatko Tripic med frispark. Gikk for skudd, men Christensen fikk slått ballen over til hjørnespark.
Viking hadde ganske god kontroll på den første omgangen uten å skape all verden i siste halvdel. Da ble det langt bedre så fort Tom Harald Hagen blåste i gang den andre.
Veton Berisha ble spilt gjennom på venstresiden like over midtbanestreken. Egersunderen tok med seg ballen til kanten av 16-meteren, før han slo inn langs bakken. Der fant han Harald Nilsen Tangen. Lysluggen leverte et par kjappe vendinger før han fikk avsluttet, via et LSK-bein, og i en bue over en sjanseløs Mads Hedenstad Christiansen.
Etter timen spilt var tilskuerne på SR-Bank Arena vitne til et C-moment. Sebulonsen slo inn fra høyre. På bakerste stolpe ventet Zlatko Tripic. Lyngdølen kastet seg rundt på en volley, men Christiansen reddet.

– Det er en oppskrift på katastrofe. Det kommer ikke til å gå

Berisha-show

Så smalt det heller andre veien. Innbytter Tobias Svendsen dro på et herlig raid, hvor han dro av både Harald Nilsen Tangen og Joe Bell. Til slutt fikk romsdalingen slott inn langs bakken. Braut Brunes fikk avsluttet, men skuddet ble blokkert. På returen stod en annen inbytter, og Fredrik Krogstad lot seg ikke be to ganger. Midtbanespilleren avsluttet kontant i nettmaskene.
Men der LSK skulle starte opphentingen hadde Veton Berisha andre planer.
Joe Bell slo et frispark fra 40 meter. Brekalo vant den første duellen. Vikstøl fikk kranglet ballen videre til Steinsness. Midtstopperens avslutning ble reddet, men på returen stod Veton Berisha og banket Viking foran med to.
Men Viking-kapteinen var ikke fornøgd med bare én nettkjenning.
Zlatko Tripic slo inn et hjørnespark. Til slutt havner ballen hos De Lanley helt ute på siden av 16-meteren. Kantspilleren chippet inn ballen perfekt på pannebrasken til Veton Berisha som takket og bukket med å stange inn sin andre for kvelden.
Og hvorfor skal man stoppe på to, når man kan få tre?
Zlatko Tripic spilte på tvers til Berisha som dro seg inn i feltet. Alene med Christensen var han iskald og plasserte ballen i nærmeste hjørne. Hans første hat-trick noensinne. Hans 18. Scoring for sesongen, bare ett bak toppscorer Ohi Omoijuanfo.
Eliteserien
Mener de ble snytt for straffe: – Ingenting går vår vei
EN TIME SIDEN
Eliteserien
– Akkurat nå er jeg jævlig irritert
EN TIME SIDEN