• Se Sarpsborg 08 mot Vålerenga og resten av Eliteserien på discovery+
Toppscorer i Eliteserien i 2011, tre landskamper, cupfinale og et opphold i FC København. Mustafa «Mos» Abdellaoue har hatt en innholdsrik karriere, men nå er det over for spissen.
– Kort fortalt så blir det her min siste sesong. Kneet har vært gjennom to operasjoner i år, og jeg trener meg opp nå, men basert på det lege og fysioterapeut sier, sammen med det jeg selv føler så tåler ikke kneet mitt mer toppidrett, sier «Mos» til Discovery.
Eliteserien
Sjekk kandidatene til årets mål i Eliteserien
5 TIMER SIDEN
«Mos» har slitt med kneet lenge. Først en meniskskade, senere er det en bruskskade som har holdt han ute. Hans siste kamp ble mot Strømsgodset i september forrige sesong. Det skadeoppholdet skulle bare vare noen få uker, men uker ble det til måneder. Operasjon ble nødvendig. Så var han tilbake i trening i juni.
Der merket han fort at ting ikke stemte.
Nok en operasjon ble gjennomført i sommer og opptreningen startet, men nå er det altså over.
– Akkurat nå handler det om å få en hverdag uten smerter, å komme dit at man kan ta seg en joggetur. Nå skal jeg jobbe for å få et kne som fungerer i hverdagen, sier 33-åringen.
LES OGSÅ: Bautaens drømmeovergang gikk i vasken: – Han sutrer ikke

Ingen enkel beslutning

Å legge opp var ikke en enkel beslutning, men til slutt ble det den eneste mulige.
– Etter den første operasjonen begynte jeg å tenke litt på alderen og skaden jeg hadde, men det var først etter den andre operasjonen at tanken om at det nærmet seg slutten virkelig begynte å komme. Det er litt rart å si at man skal legge opp, og at det ikke blir mer fotball. Det har vært livet mitt i mange år. Jeg kommer til å savne garderobekulturen, og det å få lov til å spille fotball, sier 33-åringen.
«Mos» debuterte i toppfotballen for Skeid i 2005. I 2009 gikk turen til Vålerenga, før karrieren virkelig satt fart i Tromsø to år senere. Da scoret Mos 20 mål på 30 kamper, og ble toppscorer i Eliteserien. Ti år senere har han spilt for Aalesund, FC København, OB, Vålerenga, Strømsgodset og sist Sarpsborg 08.

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

Selv sliter han med å dra ut ett høydepunkt fra den 16 år lange karrieren.
– Det har vært så mange høydepunkt. Toppscorer i Eliteserien for Tromsø står veldig høyt. Det å spille cupfinale også. Tiden i Danmark, det å holde seg i Eliteserien for Strømsgodset mot Stabæk i siste serierunde, hvor jeg scoret. Det har vært mange høydepunkter, sier storscoreren etter litt betenkningstid.
I år har Sarpsborg 08 slitt med å score mål, faktisk har bare Mjøndalen har scoret færre. Det har gjort det enda tyngre for målgarantisten å sitte på sidelinjen.
– Det er tungt å ikke kunne bidra. Flere ganger har jeg følt at jeg har vært nære å kunne bidra, men sett i ettertid har jeg vært langt unna hele veien. Jeg har tre økter med ball på ett år, da skjønner man at det er tungt. Spesielt når man har lyst å bidra på banen, fortsetter han.
For de som hadde håpet å se «Mos» avslutte karrieren i Skeid må han skuffe. Det tåler ikke kroppen. Nå ser han for seg et liv videre utenfor fotballen.
– Det blir sivilt ja. Planen er å jobbe som miljøarbeider. Å jobbe med ungdom er noe jeg har hatt lyst å gjøre lenge, og så vil jeg kombinere det med idrett, sier 33-åringen.

Gir beskjed til VIF-kometen etter Fagermo-spørsmål: – Vær helt ærlig nå

Eliteserien
To spillere ferdige i klubben etter opprykket: – Ønsket mer spilletid
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Røper de lureste triksene for å drøye tiden: – Kan klare 30 sekunder
9 TIMER SIDEN