• Se Molde - Bodø/Glimt på discovery+, i kveld klokken 20:00!
AKER STADION (Discovery):
Det ble tap mot Etzaz Hussain i stein-saks-papir på tirsdagens Molde-trening, som var preget av godt humør og lave skuldre. Ikke så rart, for livet smiler for Sheriff Sinyan om dagen.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
EN TIME SIDEN
Mannen har rett og slett aldri vært en bedre fotballspiller – 2021 har vært året der han endelig har lagt årevis med skadeplager og stagnerende utvikling bak seg.
– Ja, jeg vil si det. Jeg føler meg i god form om dagen, er hans korte og nøkterne beskrivelse av egne prestasjoner når Discovery setter seg ned med ham før den store gullkampen mot Bodø/Glimt.

Hyller makkeren

Fast plass i midtforsvaret ved siden av Martin Bjørnbak får mye av æren, skal vi tro 25-åringen, som etter salget av Stian Gregersen til Bordeaux har dannet et ubestridt stopperpar hos de gulljagende moldenserne.
– Jeg føler meg jo tryggere nå som jeg har fått en god makker ved siden av meg. Vi har bygget et bra forhold, vi stoler på hverandre. Han er en ledertype og en trygg mann å spille ved siden av. Så jeg tar med meg erfaringen jeg får ved å spille ved siden av Martin, roser Sinyan.
Mot Stabæk var riktignok nordlendingen fraværende grunnet en samboer som kunne føde når som helst (Bjørnbak er nå blitt tobarnspappa), men Sinyan så ikke ut til å la seg affisere av at vikarierende stoppermakker Birk Risa ble utvist, eller at vikar-vikar Martin Ellingsen måtte ut med skade da MFK spilte med en mann mindre.
Han var en av banens giganter på Nadderud sist lørdag.
– Det ble tøft med en mann utvist, men vi viste lagmoral, vi forsvarte oss godt og klarte å stenge igjen. Det er ikke kun jeg som skal ha skryt for den kampen der, det var hele laget, mener Sinyan.

– Synd han ikke er norsk

Skadehistorikken var fæl før MFK tok sjansen på å svi av 5 millioner på midtstopperen i juli i fjor – steg for steg har han tilvendt seg livet i Romsdal.
– Det har vært en utvikling for meg. Jeg måtte komme inn i Moldes spillestil. Det er et veldig spillende lag og det krever mye for oss bak der. Siden jeg kom hit har det gått gradvis i riktig retning. Det har vært en god treningshverdag og jeg har fått tid til å utvikle meg, beskriver Sinyan.
Overfor Discovery roser trener Erling Moe gutten som altså ble hentet til rosenes by etter et over tre år langt mareritt med skadeproblemer og en lang vei tilbake mot potensialet man tidlig kunne se hos gutten fra Oslo.
– Han hadde en tøff inngang, han var ikke bare blid på meg i starten, Sheriff, for han fikk ikke så mye som han ønsket. Men der har det vært en rakettuvikling. Jeg syns det er synd han ikke er norsk, for nå er han så god at da hadde vi hatt en god midtstopper til på landslaget, sier Moe om Sinyan, som står med med landskamper for Gambia.

Fra Lillestrøm til Molde til Praha?

25-åringens framgang ble lagt merke til allerede gjennom Moldes europaeventyr i vinter. En av tingene han har tatt størst steg på er med ballen i beina. Både teknisk, taktisk og det å tørre å tre baller opp i banen har vært fokus.
Det er også hovedgrunnen til at den suverene tsjekkiske serievinneren Slavia Praha, som i våres slo ut både Leicester og Glasgow Rangers av Europa League, samt fikk med seg 1-1 fra Emirates mot Arsenal, har vist konkret interesse gjennom store deler av 2021.
– Ja. Enkelt og greit, smiler Sinyan, på spørsmål om det er derfor han har gjort seg så attraktiv for laget som ikke tapte en eneste seriekamp i Tsjekkia i 2020/21-sesongen.
Laget fra Praha la et tosifret millionbeløp på bordet i to overgangsvinduer, men det var Stian Gregersens tur til å bli solgt denne gangen. Det har Sinyan forståelse for.
– Jeg skjønte det, Gregersen hadde vært ettertraktet en stund og var tatt ut på landslaget og hadde lyst på et utenlandseventyr, så at det var han som ble solgt, er jeg ikke bitter på nå. Molde er en fantastisk klubb å være i, jeg får utvikle meg hver dag. Så få vi se hva som skjer, det kommer flere vinduer.

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

– Ingen sutring

Erling Moe lar seg imponere over måten Homlia-gutten taklet de avviste budene på.
– Han taklet det på en optimal måte. Der er det ikke sutring. Jeg vet det er en drøm for de fleste norske spillere å komme seg ut til gode klubber der ute, men det er ikke bestandig timingen er riktig. Vi mente vi ville utvikle Sheriff enda mer, for han hadde enda mer å gå på, så får vi se når muligheten dukker opp igjen.
Selv er Sinyan overrasket over at det kun gikk knappe ti måneder fra overgangen fra OBOS-ligaen og LSK til Molde før han ble heit på kontinentet. For Erling Moe og MFK var timingen hovedårsaken til at de solide budene ble avvist i to omganger, men det er ikke til å legge skjul på at romsdalsklubben ser for seg at de i framtida kan få enda mer igjen for investeringen de gjorde i fjor sommer.
– Det kan du gjerne si, men det viktigste for oss der er at vi ønsket å ha ham her på et sportslig grunnlag. Så får vi se hva fremtiden bringer, men den ser lys ut for Sheriff, konstaterer Moe.
Molde-sjefen mener Sinyan har godt av å ha kjent på konkurransen på Aker stadion før han tar steget ut i Europa.
– Å ha tre så gode stoppere som det vi hadde, det er utrolig positivt. Men det er ikke like lett å håndtere bestandig. Det kjenner de jo på, men det er jækla god læring for dem også å ikke hele tida kjenne på tryggheten vi prater om i Norge, mener Moe, og følger opp:
– Av og til må du gå inn og ut av den for å få utvikling og å lære å håndtere situasjoner som det. Det tror jeg er en av årsakene til at du ser når vi selger ut spillere, så lykkes de ofte ute. De har allerede lært seg en del av den mentaliteten, å ikke leve helt trygt hele tiden, det tror jeg har positive sider også.

Skal stilne Botheim og vinne gull

For Sinyan er det ingen tvil om at utlandet er drømmen, men på kortere sikt har han andre målsettinger. Foreløpig er det også rolig i kontakten med Slavia Praha.
– Det har vært stille der nå. Det har ikke vært like mye fra dem etter av vinduet stengte. Man drømmer jo om å spille i de store ligaene, Champions League, og så videre. Så jeg har blikket åpent, selvfølgelig.
– Hva tenker du om januarvinduet?
– Det er selvfølgelig en mulighet, men jeg ser fram til seriegull, det er det jeg håper på, svarer Sinyan.
– Og før det, en fight med en høytflyvende Erik Botheim?
– Det blir en kul duell, men jeg skal sørge for at han ikke scorer her. Enkelt og greit.

Stor analyse før gullkampen: Botheim «on fire» og et høytpressende Molde

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
2 TIMER SIDEN