Søndagens treningkamper: Uavgjort i nord, 08-kollaps og LSK-seier

Oppdatert 18/04/2021 klokken 15:48 GMT+2

Sarpsborg 08-Stabæk 2-2 (1-0)
Strømsgodset-Lillestrøm 2-3 (1-2)
Søndag ble det spilt tre treningskamper for Eliteserie-klubbene, og for samtlige lag var det den første kamptreningen de fikk på en god stund.

Uavgjort i nord

Fjorårets suverene seriemester Bodø/Glimt er tilbake på norsk jord etter en rekke omdiskuterte uker i sydligere strøk. I sin første treningskamp mot Tromsø så ting lenge lovende ut. Ulrik Satlnes satte inn 1-0 sent i den første omgangen for hjemmelaget.
Tromsø, som rykket opp fra OBOS-ligaen i 2020, hadde også sitt å by på. Blant annet traff de tverrliggeren på stillingen 1-0, uten å få uttelling. Marius Høibråten ble etter hvert byttet inn for hjemmelaget. Han var på banen i rundt 90 sekunder, før han rev en motstander overende som bakerste mann og fikk rødt kort. Dermed var Glimt nede i ti mann.
Det banet vei for TIL som utnyttet overtallet. Moses ble tredd gjennom mot slutten av kampen, og alene med keeper var han iskald. Dermed endte det med 1-1 på Aspmyra.

Sarpsborg-kollaps

Sarpsborg 08 så ut til å ha alt under full kontroll i sin kamp mot Stabæk. Til pause ledet de 1-0 etter scoring av Soltvedt. Jonathan Lindseth la på til 2-0 i den andre omgangen, og hjemmelaget så komfortable ut til langt ut i kampen.
Men så snudde ting plutselig fort. Stabæk ruste nedover høyresiden kun minutter før slutt, og inne i feltet ventet Kinoshita. Headingen var av høy kvalitet, og reduseringen var et faktum. Kun sekunder etterpå fosset gjestene i angrep igjen. Kinoshita var denne gangen servitør, og på under ett minutt var 2-0 blitt til 2-2.
Dermed endte det med uavgjort også i solbyen.

LSK-seier etter Godset-comeback

Lillestrøm var svært overbevisende i førsteomgangen på Marienlyst mot Strømsgodset. Først fikk juniorspiller Michael Isaksen en god opplevelse da LSK rullet opp på nydelig vis. Deretter ventet Krogstad på returen etter at Viljar Myhra reddet Gjermund Åsens skuddforsøk.
Men Godset skulle kjempe seg tilbake. Noen minutter før pause utnyttet Moses Mawa kommunikasjonssvikt bak hos LSK og kippet ballen på ypperlig vis over Hedenstad Christiansen i Lillestrøm-buret. Over i den andre omgangen scoret Godset igjen. Denne gangen var det unggutten Ole Enersen som fikk avslutte et flott angrep der nysigneringen Fred Friday var sentral. Samme mann bommet tidligere i omgangen på et straffespark.
På stillingen 2-2 hadde plutselig hjemmelaget initiativet i kampen, men det var likevel gjestene som skulle stikke av med seieren. Baccay la inn, og ballen gikk gjennom store deler av feltet før Kaan Kairinen fikk satt inn 3-2 til Fugla.