18. januar ble det klart at Rosenborg hadde vunnet kampen om den dribleglade vingen Stefano Vecchia i konkurranse med blant andre Djurgården, Malmö og franske Toulouse.
Mange har store forventninger til 25-åringen, som noterte seg for 19 målpoeng for Sirius i Allsvenskan i fjor.
Eliteserien
Jaktes av Eliteserie-klubber etter nedrykket: – Vil spille på et høyere nivå
18 TIMER SIDEN
En av de er Eurosport-ekspert Joacim Jonsson. I denne ukens episode av Indre bane er svensken full av lovord om sin landsmann.
– Alt tilsier at han kan bli en stjerne. En superprofil i Trondheim, sier Jonsson.
– Utifra de første intervjuene så er jo dette en spiller du har lyst til å se og høre mer fra, sier Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

«Den nye Zinckernagel»

Jonsson sammenligner Vecchia med fjorårets store entertainer i Eliteserien.
– Spillemessig er det jo litt Philip Zinckernagel over ham. En liten trollmann på små flater. Han spiller et sjansespill på veldig små marginer.
Og Eurosports ekspert kommer med et tidlig råd til Rosenborgs midtbanespillere:
– Jeg tror ikke de skal slå ballen til cornerflagget og håpe at Vecchia stuper ned dit. Glem det. Vecchia vil helst møte feilvendt og kose litt med ballen, lure av en mann og storme fremover. Han er også en god avslutter når han skjærer inn fra venstrekanten med høyrefoten sin.

Kommer med advarsel

Men selv om Jonsson har store forhåpninger til Vecchia, er det én ting som bekymrer eksperten.
– Han er en spiller som tidligere ikke har tålt å trene ordentlig. Da er jeg veldig usikker på hvordan han takler Åge Hareides knallharde regime. Han har jo slitt veldig mye med knærne, og det er nok derfor han aldri har slått skikkelig gjennom før han var 25. Så jeg er usikker på om han tåler det kjøret som venter, med den fysikken og kroppen hans.
For Vecchia er en spillertype som trenger å holdes igang.
– Han er en type som trenger å trene. Han er jo ikke akkurat liten og spinkel – har er en kraftfull spiller som trenger å holde seg i gang. Men han kan bli en superprofil, det er jeg ikke i tvil om. Jeg har lyst til at han skal lykkes, både for ham selv men også for norsk fotball, avslutter Jonsson.

Ekspert kritisk: Savner større utvikling under Hareide

Eliteserien
Terminlisten for 2023 er klar – knalltøff åpning for RBK
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-treneren forlenger kontrakten: – Takker for tilliten
I GÅR KLOKKEN 13:08