Populære sporter
All sport
Vis alt

Knutsen om Tyskland-overgangen: – Han har nok ikke gjort det beste klubbvalget

Joakim Miøen

Oppdatert 16/03/2022 klokken 11:41 GMT+1

På pressekonferansen før AZ-kampen fikk Kjetil Knutsen spørsmål om to av sine tidligere elever. Han mener spillerne bør høre mer på treneren og mindre på agenten når de velger ny klubb.

Kjetil Knutsen

Foto: NTB

Onsdag møtte Kjetil Knutsen pressen foran returkampen mot AZ Alkmaar i Conference League.
Glimt-trenerens møte med pressen kommer dagen etter at landslagstroppen til kampene i mars ble tatt ut. Der var de tidligere Glimt-spillerene Patrick Berg og Marius Lode utelatt, etter å ha vært inne i varmen som Bodø/Glimt-spillere.
De to utenlandsproffene var ikke i Ståle Solbakkens tropp etter lite spilletid i henholdvsis Lens og Schalke 04 den siste tiden.
Solbakken uttalte seg selv om Berg-valget, og mente det var bedre at midtbanespilleren ble værende i klubb for å jobbe seg inn på laget enn å kanskje få noen minutter for Norge denne samlingen.

– Ikke det beste valget

Ifølge Transfermarkt har Lode spilt 50 minutter fotball i 2. Bundesliga siden overgangen, mens Berg har spilt 153 minutter seriefotball i Frankrike.
– Dette er ikke konklusjonen på noe, men Lode har nok ikke gjort det beste klubbvalget, for han får veldig lite spilletid på nivå to i Tyskland, sa Kjetil Knutsen til pressen onsdag.
– Når det gjelder Patrick så er han inne og spiller litt og det er tøff konkurranse i den posisjonen. Han kommer tilbake, det garanterer jeg. Jeg sier ikke at Lode ikke gjør det, men han har havnet i en vanskelig situasjon i Schalke 04. Det er bare fakta, fortsatte Glimt-sjefen Knutsen.
Han tror rammene i Bodø skaper gode muligheter for å makse potensialet sitt som spiller.
– Vi jobber hver dag med å utvikle vårt produkt. Så er det noe med å lære over tid at vi har selvtillit og viser at vi kan utvikle landslagsspillere og spillere som blir interessante for større klubber. Det har noe med måten vi jobber på, og den identiteten vi har, at spillerne får være på sitt beste her, sier Knutsen om situasjonen generelt.
– Jeg sier det til spillerne hver gang det blir diskusjon om det: Det handler om timing og riktig klubb. Kanskje de av og til skal høre mer på meg enn agenten. Ett dårlig valg kan være karriereødeleggende, sier Knutsen.

Glad for landslagssjefen

En som er i landslagstroppen etter gode prestasjoner i Europa er Ola Solbakken. Vikings Veton Berisha er en annen som er med fra Eliteserien. Glimt-treneren roser Ståle Solbakken for å følge norsk fotball tett.
– Han er veldig opptatt av den norske ligaen og følger den tett. Det har han vist i hvert uttak. Han ringer oss ofte og kommunikasjonen er bra. Jeg tror vi skal være veldig glade for den landslagssjefen vi har, sier Knutsen.
Sett denne?
picture

Solbakken om historisk få gressbaner: – Ikke bra

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame