Populære sporter
All sport
Vis alt

Kapteinen gjør alt for å unngå karrierestopp: – Men tanken har slått meg

Joakim Miøen

Publisert 06/09/2021 klokken 14:46 GMT+2

Steffen Hagen har vært en bauta i Odd-forsvaret i en årrekke. Men en tåskade og påfølgende operasjon har satt han ut hele denne sesongen. Om han blir 100 prosent frisk er han fortsatt ikke helt sikker på.

Odd-kaptein Steffen Hagen i duell med Magnus Wolff Eikrem

Foto: NTB

– Jeg er et stykke unna fortsatt. Kanskje det som skal gro har grodd i oktober eller november. Vi får vi se. Jeg skal prøve gradvis å komme meg ut på feltet med fysio i begynnelsen av denne måneden, for å se hvordan det er å ha på fotballskoene og røre ballen, sier Hagen til Discovery.
Odd-bautaen er daglig i styrkerommet og har ikke hatt noen problemer med å motivere seg for opptreningen.
Det var under fjorårssesongen han pådro seg en skade i tåa. Det tok lengre tid å bli kvitt enn Odd og Hagen forventet. I år ble det tre treningskamper før han havnet på sidelinjen igjen. Det ble ikke konstatert brudd, men Hagen hadde smerter i foten når han tråkket ned. I juni så de ingen annen utvei enn å operere. Hagen gikk under kniven og er nå under opptrening på tredje måned.
– Det har gått helt fint. Men det er klart jeg vil tilbake på banen. Det er der man ønsker å være som fotballspiller. Det er bare å håpe at operasjonen er vellykket og at det blir spillbart igjen. Jeg gjør det jeg kan i gymmen for å være klar den dagen foten er klar. Jeg håper å være tilbake på banen i løpet av året, fortsetter Odd-kapteinen.

Åpent sinn

Men det er ingen garanti for at han kommer tilbake, og derfor har han også hatt andre tanker i bakhodet.
– Om foten blir bra igjen etter operasjonen vet jeg ikke sikkert før jeg har latt det gro lengre tid. I november eller desember får jeg kanskje en følelse på om det er mulig eller ikke. Da kan jeg kanskje allerede være tilbake, eller så kan det hende det ikke går, sier Hagen.
– Tanken om at jeg må finne på noe annet har slått meg. Jeg har et åpent sinn, og tror det er smart å tenke på ulike scenarioer. Men jeg har lyst til å spille noen år til og føler jeg har mer å bidra med, fortsetter Odd-stopperen.
Og han er en savnet mann i forsvaret på Skagerak Arena. Odd har rullert mye på stopperplass i Hagens fravær og har sluppet inn 32 mål på 17 kamper i Eliteserien. Kun 3 lag har sluppet inn flere.
– Når ting går bra er det greit nok, men det er ekstra bittert å sitte på sidelinjen når det ikke flyter helt, sier Hagen.
Sett denne?
picture

Bli med på innsiden hos serielederen: HamKam-spesial

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame