Sondre Solholm Johansen ble etter flere år med utvikling hos bruntrøyene klar for Motherwell rett før overgangsvinduet stengte. Ikke bare var det et stort øyeblikk for Asker-gutten - MIF har heller ikke for vane å selge til utlandet.
Trener Vegard Hansen lar seg faktisk inspirere av en annen Eliteserie-klubb når det kommer til hvordan man bør sørge for penger fra spillersalg.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
– Jeg vil ikke si at dette definerer oss i framtiden, men vi har begynt å selge spillere i det minste. Vi er ikke helt der hvor Stabæk for eksempel er, som selger spillere for titalls millioner. Men med salget av både Sondre Liseth og Sondre, så er det et steg i riktig retning, sier han til Discovery.
– Det aller viktigste er at vi unngår å miste spillere fordi kontrakten går ut - som Vetle Dragsnes. Det er det vi misliker mest.
Mjøndalen har lenge slitt med å eksportere spillere og å tjene betydelig med penger på spillersalg. Det ble også snakket om i forrige ukes episode med Indre Bane. Joacim Jonsson uttalte følgende:
– De har snakket om der at de må selge noen spillere for å bygge klubb. Jeg må si jeg synes Mjøndalen er en av få klubber som faktisk holder seg godt til strategien sin. De har hentet fornuftig og ikke mistet noen store navn de siste vinduene. Det meste har blitt gjort med en langsiktig tankegang.
Summen tror han dog ikke er enorm.
– Jeg tror ikke det er en voldsom sum. Et par millioner kanskje? De har ingen tradisjon eller kultur for å selge for mye. Men det er i det minste en start. Andre klubber vil se at man eksporterer spillere, det kan være en fin signaleffekt.
Mjøndalen-treneren oppgir ingen sum overfor Discovery, men kan si dette:
– Når budet ble så høyt som det ble, så var det et greit valg til slutt. Særlig når Sondre ville det så mye også. Vi ønsker å være en selgende klubb. Dette er vår største overgang noensinne.
Han tror ikke Mjøndalen selger seg til nedrykk, som noen har spurt om de faktisk gjør.
– Vi mener jo nei, selvfølgelig. Så får man aldri svar på det. Vi mister noe, så får vi noe annet, tror jeg. Han var ekstremt god på enkelte ting, og det får man ikke erstattet. Ingen har hans duellkraft, men så var det utfordringer med andre deler av spillet.
Nå peker han på at andre typer midtstoppere i klubben, som eksempelvis Erik Stavås Skistad, kan få muligheten. Da kan også andre kvaliteter, som Solholm Johansen manglet, komme til syne i spillet til MIF.
Mens tidligere spillere i klubben ofte har gått ut kontraktstiden, satt man ved forhandlingsbordet en god stund denne gangen. Sånn sett var det en god erfaring for ledelsen å ta med seg videre også.
– Vi informerte Motherwell om at de var nære å gi oss en tilfredsstillende pris også kom det et forhøyet bud helt på slutten som vi var fornøyd med. Det ble ganske hektisk på slutten der med alle formalitetene.
Fikk du med deg denne?

Dette ser du ikke ofte i tennis – tapte poenget

Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30