Etter gårsdagens Deadline Day, rangerte Discovery-ekspert Joacim Jonsson hvem han mener er de ti beste overgangene i Eliteserien hittil.
10. Ibrahima Kone – Haugesund til Sarpsborg 08
Eliteserien
Forbauset over lagkamerat: – Skjønner ikke hvordan han gjør det
13 TIMER SIDEN
Konè er en spiller som floppet i FKH, men som kan slå igjennom hos 08. Han har er et fysisk monster og en spillertype Sarpsborg virkelig har savnet de siste sesongene. Bra target, og dødelig i boksen. En smart signering av sarpingene.
9. Sondre Sørli – Kristiansund til Bodø/Glimt
Denne overgangen smaker og er meget interessant. Sørli har et herlig driv i sitt spill, god fysikk og et stødig skuddbein når han skjærer inn fra høyre. Han vil naturligvis ikke erstatte Zinckernagels målpoeng, men at han vil utvikle sitt poengsnitt er jeg overbevist om. Sørli er en spiller som kan gå inn fra første dag og levere.
8. Igoh Ogbu – Sogndal til LSK
Jeg hadde LSK som nedrykkskandidat bare for noen uker siden, men etter Ogbus og Gjermund Åsens inntog tror jeg de vil etablerer seg bedre. Ogbu er en glimrende signering fordi han er et råskinn fysisk og har et potensiale til å vokse seg ut av Eliteserien, akkurat som han gjorde da han spilte i OBOS. Han trenger fortsatt å bli litt bedre i posisjonsspillet, men med en stopper ved siden av seg med de egenskapene, vil det klaffe.
7. Kevin Kabran – Start til Viking
Kabran så vel ikke akkurat lykkelig ut da han ble presentert som Viking-spiller, men jeg tror ekteskapet kan bli bedre enn hva åpningsbildet viste. Viking har god tradisjon med å få venstrekanter på beina, og Kabran har vist at han har egenskaper til å gå forbi de fleste høyrebacker i Eliteserien. Han skapte enormt med sjanser i fjor og i en stabil klubb som LSK kan han virkelig vise seg å være en god signering.
6. Stefano Vecchia – Sirius til RBK
Trollmannen fra Sirius har en helt fenomenal sesong bak seg og var et snev av Allsvenskans Zinckernagel. Han spiller et litt vanskelig spill med små marginer, men har en evne til å komme ut med ballen i beina fra de ulike situasjonene. Ferdighetene og toppnivået er en unødvendig diskusjon. Spørsmålet blir derimot om han tåler den tøffe treningen. Det er ingen hemmelighet at Vecchia har slitt med skader opp igjennom og slo derfor aldri igjennom før fjorårets sesong som 25-åring. Dette blir enten himmel eller helvete.
5. Vebjørn Hoff – Odd til RBK
Skadene til Per Ciljan Skjelbred og vurderingen av Markus Henriksen som stopper har gjort at RBK agerte på overgangsmarkedet og noe spesielt bedre midtbanespiller i Norge er det vanskelig å hente. Allsidige Hoff kan spille både sentral og indreløper, med et meget høyt laveste nivå.
4. Gjermund Åsen – RBK til LSK
Åsen var magisk hos TIL, men i RBK ble konkurransen for stor og han fikk kun spille en birolle. Det passer ikke Åsen, da jeg mener han er best når spillet bygges rundt han. Åsen i en offensiv indreløper-rolle kan bli en viktig positiv faktor for LSK.
3. Amor Layouni – Pyramids FC til Vålerenga
Layouni var monumental sist gang han var i Norge og i Glimt. Etter det har det blitt en økonomisk innbringende utflukt til Egypt. Sportslig har det vært varierende og Layouni klarte aldri å sette sitt preg på Pyramids. Nå er han tilbake til norsk fotball og gulljagende Vålerenga. Spøsmålet er om vi får se en litt rusten og mett Layouni etter utenlandsoppholdet eller et lokomotiv på venstrekanten som vi fikk se i Glimt. En litt ny type kant for Enga som i fjor hadde to innoverkanter. En Layouni anno 2019 vil danne en fryktet trio sammen med Dønnum og Kjartansson.
2. David Datro Fofana – Abidjan City FC til Molde
Fofana er det mest spennende kjøpet denne våren. Jeg har selv ikke sett han, men det går enorme ord om han. Jeg har pratet med flere kilder uavhengige av hverandre og samtlige mener at han kan bli en sensasjon allerede denne sesongen og nærmest en garanti at han blir en eksport ut av landet og god business for Molde. Klubben signerte også han i sterk konkurranse med flere andre klubber.
1. Zlatko Tripic – Götzepe til Viking
Ahhhhh, for en deilig profil å få til Eliteserien i ellevte time. En spiller Viking har drømt om å få tilbake. En personlighet og hærfører som alle lag trenger. Med Tripic på plass er Viking klar til å spise kirsebær med de store.

Den 12. mann: – Setter Grimstad på kartet


Eliteserien
Tre på tre for ustoppelige Schröter – historiske Jerv sjokkerte Molde
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak
14 TIMER SIDEN