Populære sporter
All sport
Vis alt

Jobber med utlån av spiller: – Vrient for oss emosjonelt

Håkon Brandsnes

Oppdatert 03/09/2021 klokken 08:54 GMT+2

Sarpsborg 08 sliter med utlendingskvoten. Det betyr at Rashad Muhammed (27) kan bli sendt ut på lån. Det sitter langt inne for sportssjef Thomas Berntsen.

Rashad Muhammed

Foto: NTB

Det er lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad som skriver at klubben har havnet i en knipe når det kommer til utlendingskvoten.
Klubbene i Eliteserien har muligheten til å registrere ni utenlandske spillere. Sarpsborg 08 står med ti utlendinger. Spilleren som ikke blir registrert, må i så fall belage seg på trening med A-laget og kamp med rekruttlaget i tredjedivisjon.
Mikkel Maigaard (Danmark), Mikael Dyrestam (Guinea), Ben Karamoko (Frankrike), Dario Canadjija (Kroatia), Anton Salétros (Sverige), Guillermo Molins (Sverige) og Ibrahima Koné (Mali) er allerede registrert.
De to siste plassene står mellom Moubarack Compaoré (Burkina Faso), Amadou Camara (Mali) og Rashad Muhammed (Frankrike).
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hyller Haaland: – Banens gigant

– Trist

Nå jobber klubben med et utlån av sistnevnte. Muhammed var en attraksjon for Sarpsborg i sin første periode i klubben. Comebacket har imidlertid ikke vært av samme kaliber.
– Vi er veldig glade i Rashad, og vi synes det er trist at han ikke får ut det som bor i ham. Rashad har vært med på å gi fantastiske øyeblikk til byen vår tidligere, og han er en stor grunn til at vi har det såpass komfortabelt som vi har det nå. Dette er vrient for oss emosjonelt, men samtidig går fotballen og businessen videre. Slik situasjonen er nå må vi gjøre det beste ut av det, sier sportssjef Thomas Berntsen til SA.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Her blir han presentert på direkten: – Ante fred og ingen fare

Diskuterer med Bohinen

Klubben kan vente så lenge de vil med å registrere de siste spillerne, skriver SA. Men når de først er blitt registrert, kan ikke klubben gå tilbake på den avgjørelsen.
Ettersom overgangsvinduet fortsatt er åpent i noen land, er én av løsningene et utlån. Det er imidlertid ikke helt spikret, sier Berntsen.
– Moubarack har hatt en veldig god start hos oss. Amadou kommer inn i gruppa medio september, og det er ikke sikkert at han skal rett inn på den listen. Erfaringsmessig vet vi at det tar litt tid før de venner seg til norsk fotball. Vurderingen på hvem av disse tre som skal registreres på listen skal klubben ta i samråd med Lars (Bohinen) og hvilke behov han har på banen, forklarer sportssjefen til SA.
Etter 17 serierunder ligger Sarpsborg på en 12. plass på tabellen. De har sju poeng ned til Mjøndalen på kvalikplass.
Sett denne?
picture

Dagen derpå Deadline Day, Brann-keeper og gullkamp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame