• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen i 2022 på discovery+
Tre Glimt-profiler er allerede klare for nye klubber. Fredrik Bjørkan var på utgående kontrakt og går til Hertha Berlin. Patrick Berg og Erik Botheim er klare for Lens og Krasnodar.
Den neste stjernen som kan forlate nordlendingene, er midtstopper Marius Lode.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
Kontrakten hans går ut ved nyttår og interessen rundt er stor, bekrefter Lode selv overfor Dagbladet.
– Jeg har ikke telling på hvor mange som har tatt kontakt. Det er mange henvendelser som man ikke tar stilling til heller. Det er vanskelig å ta et valg, sier Lode til avisen.
Saken fortsetter under videoen.

Glimt-fansen stormet banen i lykkerus: – Et moderne fotballeventyr

Vurderer russisk klubb

I intervjuet forteller Lode at det har vært eller er interesse fra land som Italia, Tyskland, Russland, Sveits og Østerrike. Han navngir to av klubbene:
– Khimki har vært mest på av de russiske. Og det er nok noe jeg må vurdere, selvsagt. Schalke 04 vet jeg også var interessert. De hadde vært og sett noen kamper, men jeg forstår det slik at de går for (Ko, jou.anm.) Itakura som de har hatt på lån fra Manchester City, sier Lode.
Midtstopperen har også fått et tilbud av Glimt. At Kjetil Knutsen har valgt å fornye med klubben, er selvfølgelig positivt.
– Det er ikke alltid gresset er grønnere på den andre siden. Jeg vet hva jeg får i Bodø, jeg liker byen og jeg vet hva jeg får av lagkameratene. Så totalpakken et annet sted må oppleves som mer spennende for min egen del, sier Lode til Dagbladet.

Pellegrino vil bli

Amahl Pellegrino er en annen spiller er på utgående kontrakt i Glimt. Kantspilleren har vært tydelig på at han ønsker å fornye med seriemesteren.
– Det har vært helt fantastisk siden jeg skrev under, og det føles som om jeg har vært her i ett og et halvt år sammenhengende. Det har skjedd så utrolig mye. Vi har reist land og strand og spilt i Europa. Det har vært en rå opplevelse. Jeg kunne gjerne ha signert en ny kontrakt, sa Pellegrino nylig til TV 2.
Mattias Käits kontrakt med Glimt går også ut i årsskiftet. Ifølge lokalavisen Avisa Nordland kommer ikke Glimt til å fornye med den estiske landslagsspilleren.
Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42