– Jeg har jo Horneland, da, ler Kåre Ingebrigtsen og tenker på assistenttreneren sin.
Spørsmålet var hvem som er tredjevalget hans på midstopperplassen, nå som kaptein Daniel Pedersen er skadet, den potensielt omskolerte Kristoffer Barmen må trå til på midtbanen, Vegard Skeie har lagt opp, Bismar Acosta er fristilt og Jesper Löfgren er solgt til Djurgåden.
Eliteserien
Henter tilbake poengspiller fra OBOS-ligaen: – Alltid hatt et mål om å komme hjem
EN TIME SIDEN
– Per nå er det Ruben (Kristiansen), han har gjort det før og kan brukes til mye, men det er klart at vi er tynt besatt på stopper, følger Ingebrigtsen opp – noe mer seriøst.
Settingen er Discoverys vodcastserie «Sesongstart Spesial» som ruller og går i disse dager, der Ingebrigtsen er gjest sammen med kommentator Asbjørn Myhre. Alle klubbene skal under lupen i løpet av de neste par ukene.
Månedene har gått siden det ble klart at Brann trenger en ny midtstopper, men foreløpig har lite skjedd hos den sportssjefløse klubben i vest og kritikken mot det som blir omtalt som «det uforståelige salget» av Löfgren har stadig økt i omfang.

Ikke sportslige årsaker

Nå sier Ingebrigtsen for første gang at det ikke bare var en sportslig forklaring på salget til den svenske serielederen Djurgården.
– Jeg skjønner at det blir en diskusjon, så er det eneste jeg vil si i saken at det ikke er så mye sportslige grunner til det, men andre hensyn som er tatt i saken, svarer Ingebrigtsen på spørsmål om han forstår kritikken.
– Et dette et vanskelig tema å snakke om?
– Jeg har ikke noe ønske om å diskutere det noe mer. Beslutningen er tatt basert på det grunnlaget og samtalene som var, og det får bli sånn. Så får jeg heller stå i det, svarer Ingebrigtsen – til han å være kort.

– Bedre i Djurgården enn i Brann

Myhre følger opp:
– Sportslig sett hadde ikke Brann bare hatt bruk for ham i troppen: Han er en som det ble snakket pent om da han kom tilbake, han viste gode ting i Sverige i fjor (på utlån), han har vist med innhopp for Djurgården – som leder Allsvenskan med full poengpott – at det er noen sportslige kvaliteter der, så det er det ingen tvil om, er kommentatorens analyse.
Brann-treneren vil altså ikke utdype ytterligere. Selv har Löfgren nylig uttalt seg til Fotballdirekt i Sverige at han ikke riktig visste hva Brann tenkte og at det derfor var naturlig for ham å flytte hjem
– Første utlånet var for at jeg skulle få spilletid, de sjansene virket store i Mjällby og i Brann visste jeg ikke riktig helt hva de tenkte. Det har fungert bra for meg å være utlånt, sier han til nettsiden.
23-åringen virker fornøyd med å ha flyttet hjem til Sverige og Stockholm.
– Det er bedre her i Djurgården. Det har vært en toppklubb de siste årene, mens i Brann har det vært litt mer opp og ned. Kvalitetsmessig er det høyere nivå her, mener midtstopperen.

Nærmer seg signering

Tilbake står Brann ribbet for stoppere, men Ingebrigtsen har tro på at det vil løse seg når vinduet åpner nå snart.
– Jeg tror vi går inn i sesongen med tre stoppere. Utenlandsopplegget med korona gjør det vanskelig for oss, men jeg føler at vi er i nærheten av noe nå, så håper jeg at det konkretiserer seg i løpet av noen få dager.
– En spiller fra utenlandet altså?
– Ja, der har vi noen løsninger, så må vi se hva som er mulig i Norge, men det er vanskelig. Vi jobber på mange fronter, jeg tror ikke du har noen navn som jeg ikke har snakka med, svarer trønderen.
Se hvem Joacim Jonsson vil ha med fra Tromsø og «inn i krigen»

Jonsson vil ta med seg disse i krigen: – Duellstyrke og karakter

– Ikke mulig for BT å bomme

Bergens Tidende hadde nylig en sak der seks aktuelle stoppernavn ble listet opp, deriblant Even Hovland og Gustav Valsvik fra Rosenborg, samt Simen Wangberg hos Tromsø.
– Det er som jeg sier, du kan skrive opp alle navn – vi har vært der. Det er nesten ikke mulig for Bergens Tidende å bomme der, vi har snakket med alt og alle. Vi har hatt flere navn enn det de har, sier Ingebrigtsen.
Exiten fra Lerkendal ble den bitre sorten. På konkret spørsmål om det er mulig å hente for eksempel Valsvik fra Rosenborg, svarer Ingebrigtsen spøkefullt.
– Jeg vet ikke om jeg har så mange porter åpne på Lerkendal. Men som jeg sier, vi har snakket med og sjekket ut mange.
– Hvordan er klimaet for deg å hente en midtstopper fra Rosenborg, er det vanskelig?
– Nei, jeg føler ikke det. Men de fleste klubbene har jo satt sine staller, Rosenborg har også et veldig tøft program i mai og det blir stor slitasje på spillerne. De fleste andre har jo tre stoppere.
– Men Rosenborg har jo faktisk 5-6 stoppere?
– Ja. Vi må vente og se hva Åge tenker, sier Ingebrigtsen og henviser til Åge Hareide som har vært helt klar på at Valsvik og Serbecic er til salgs.

Innreiserestriksjonene skaper Prödl-kluss

Myhre mener det er en god idé for Brann å hente en spiller fra Rosenborg, dersom økonomien tillater det.
– Hvis de skal finne noen må det være en med en viss erfaring. Da er det kanskje Valsvik, Rosenborg har også Besim Serbecic, som er på et litt annet sted i karrieren sin, Simen Wangberg har jo vært i Brann før. Han er veldig rutinert og en ledertype. Men når desperasjonen er så stor hos så mange så er det vel heller ikke et billig marked å lete i, konstaterer Myhre.
– Hvor mye av dette handler om økonomi, Ingebrigtsen?
– Jo, men den største utfordringa er at de utenlandske ligaene spiller, og man ser hvor viktig det er for troppene i Norge å beholde spillerne sine. Så det er et enormt vanskelig marked for alle norske klubber, spesielt når sesongen blir komprimert.
– Men når navnet Sebastian Prödl (østerriksk landslagsveteran som representeres av Ingebrigtsens bror Kevin sitt agentselskap og er på utgående kontrakt i Udinese) nevnes på et supportermøte, så er vel ikke det tatt helt opp av hatten, en viss realisme må det ha vært i det?
– Jaja, det var det jo. Det viser jo at vi jobber overalt.
– Du sier var, og ikke er aktuelt?
– Hvem skal vi få inn i landet her da? Det er ikke én som kommer inn før vi er ferdig med mai og da har vi spilt 25 prosent av kampene våre, sier treneren – stadig på stopperjakt.
Her er spesialen om Viking:

Seriestart Spesial: Viking med Kristoffer Løkberg og Morten Jensen

Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30