Heit Botheim scoret igjen mot tannløse KBK

Tiril Haga

Oppdatert 12/05/2021 klokken 22:10 GMT+2

Botheim fortsetter å dunke inn mål i Eliteserien, mens Kristiansund sliter foran mål.

Erik Botheim

Kristiansund - Bodø/Glimt 0-2
Bodø/Glimt tok ny seier mot Kristiansund og fått en pangstart på årets sesong. Sondre Sørli og Erik Botheim scoret hvert sitt mål i 2-0 seieren.
Før kampen gjorde Christian Michelsen flere endringer i laget, men problemene fortsatte for Kristiansund som fortsatt ikke har scoret ett eneste mål i 2021. Hjemmelaget skapte flere store sjanser, men slet med å finne nettmaskene.
– Jeg synes vi gjør en god kamp i dag. Glimt har det lille ekstra, og det er derfor de sitter igjen med full pott. Jeg synes vi hadde fortjent mer, og vi er det beste laget i dag, bortsett fra de to scoringene. Det er dessverre sånn i fotball at det er målene som gjelder. Vi gjorde en god prestasjon, og det er bare marginer som skiller oss fra å få mål, sier KBK-trener Michelsen etter tapet.

– Offsiden kan ikke ha vært stor

Etter nesten en halvtime inn i kampen, fant Glimt veien til mål. Ulrik Saltnes med bakromsball til Ola Solbakken, som kom nok en gang inn fra venstre kant, forbi KBKs kaptein og tuppet ballen videre til Patrick Berg. Midtbanespilleren, som hadde plassert seg midt foran mål, sentret ballen til Sondre Sørli som står gjemt bak KBK-forsvarer Ivar Furu. Den tidligere KBK-spilleren vendte så om og satte ballen oppe til høyre for keeper, etterfulgt av en beskjeden feiring.
Om det var offside eller ei, kunne ikke TV-bildene gi noe svar på.
– Offsiden kan i hvert fall ikke ha vært stor, sier Sørli i pausen av kampen, som er godt fornøyd med hans første mål for sesongen.
Første omgang er preget av flere frispark, og kameratene Bent Sørmo og Sondre Sørli får hvert sitt gule kort.
Så mange frispark at KBK-s Dan Peter Ulvestad må ta en prat med dommer etter omgangen.
– Jeg sa til han at det er mannefotball vi spiller, han kan blåse mindre, mener Ulvestad.
Ellers var det en sterk omgang av hjemmelaget som satt et høyt press på fjorårets gullgutter fra start. KBK står igjen med syv cornere etter de første 45 minuttene, som ble slått vel bra av Sørmo men etterfulgt av et ikke like vel bra boksspill av sine medspillere. KBK-spiss Faris Moumbagna var mer synlig enn Glimts Botheim, og virket sulten på å score lagets første mål for sesongen.

Måltyven Botheim

Utover andre omgang virket ikke hjemmelagets høye press like skremmende som i første, men selv om Glimt fikk styre kampen enda mer, fikk KBK flere sjanser. I det 53. minutt kom Olaus Jair Skarsem opp på venstre side langs dødlinjen og leverte ballen på gullfat foran mål. Dessverre var ikke Faris' tå lang nok til å få det lille avgjørende touchet.
Samtidig som KBK fortsettet jakten etter sitt første mål, fikk Glimts Berg ballen alene foran 16 og banket til med et hardt skudd rett på keeper. Så hardt at McDermott måtte gi retur rett til måltyven Botheim som var våken og plasserte sitt tredje mål for sesongen.
– Litt vanskelig retur, men tenkte på det på oppvarmingen at det kunne komme en retur av skuddene til Patrick. Jeg fikk satt den og det er veldig bra, sier Botheim etter kampen.
KBK fikk en ørliten smakbit på hvordan det føles å score mål i det 88. minutt og i tilleggstiden, men scoringene ble annullert for offside.
Kristiansund (4-4-2): McDermott – Sørmo, Furu, Ulvestad (k), Nilsen – Skarsem, Ulvestad, Diop, Hopmark – Bye, Faris
Bodø/Glimt (4-3-3): Haiken – Sampsted, Høibråten, Moe, Bjørkan – Berg, Fet, Saltnes (k) – Sørli, Botheim, Solbakken