Populære sporter
All sport
Vis alt

Ola Solbakken har slitt med samme skade i årevis: – Ville bare bli ferdig med det

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 06/05/2022 klokken 20:37 GMT+2

Etter flere år med en ankeltrøbbel, har Ola Solbakken endelig fått operert. Nå håper han å være tilbake på banen i løpet av juni.

Ola Solbakken

Foto: Getty Images

  • Se toppkampen mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt søndag kl. 18 på discovery+
– Jeg er kjempefornøyd med å ha gjennomført operasjonen og kan endelig legge det bak meg. Jeg trenger ikke lenger å bruke krefter på den, så nå gleder jeg meg til å dra opp til Bodø på lørdag og starte med opptreningen, sier Ola Solbakken til Discovery.
Torsdag ble han kikkhullsoperert i ankelen, som har vært en verkebyll for kantspilleren i lang, lang tid.
– Jeg har hatt det siden jeg var i Ranheim. Det er et bein som har vokst utenpå beinet på en måte, og som bare har blitt større og større. Det har gjort at det har blitt mindre og mindre bevegelighet i ankelen. Til slutt måtte det gjøres et inngrep, forteller trønderen.
Allerede i Ranheim fikk han beskjed om at det måtte gjøres et ankelinngrep i løpet av karrieren, men fram til nå har Solbakken klart å holde skaden i sjakk.
– Da handlet det om å finne den rette timingen, men det er ikke noe å legge skjul på at den siste tiden - fra AZ Alkmaar-kampene og til nå - så har det plaget meg mer enn noen gang tidligere, sier Glimt-stjernen.

– Ikke vært optimalt

Ankelen til Solbakken har gradvis blitt verre gjennom de siste månedene. Det har sørget for at kantspilleren ikke har fått trent som normalt, med en ankel som heller har blitt spart til kamp.
– Det har ikke vært optimalt, men vi måtte bare gjøre det beste ut av situasjonen når det ble som det ble. Det føler jeg at vi har gjort. Vi har fått skvist mest mulig ut av sitronen, men nå kom vi til et punkt der det var på tide å gjøre noe.
– Det er ikke bærekraftig å stå over treninger eller ikke være 100 prosent. Når det er så tøffe og harde kamper, så er jeg ikke bedre enn at jeg må være 100 prosent for å være god, fortsetter Solbakken.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Knutsen: – Tror vi skal være veldig ydmyke for tilbakemeldinger som ikke er så positive

Trenger kontinuitet

Til tross for ankelproblemene, har Solbakken figurert i samtlige kamper denne sesongen, med unntak av Roma-kampen hjemme på Aspmyra 7. april. Da var det sykdom som hindret trønderen.
Den ettertraktede Glimt-spilleren har markert seg med to scoringer og én målgivende i Conference League etter nyttår. I tillegg står han med tre målpoeng i Eliteserien så langt.
Likevel mener han at formen ikke har vært i nærheten av det den var i fjor.
– Jeg er en spiller som har behov for å trene, få godfølelsen og holde det i gang. Jeg tror det er grunnen til at jeg hadde en så god sesong i fjor. Jeg var så og si skadefri utenom skulderskaden. Jeg fikk trent og hadde kontinuitet.
– Det har jeg ikke hatt på to-tre måneder, og det merker jeg selvfølgelig på formen. Alle har godt av kontinuitet. Det er nok det som er den største forskjellen. Jeg er ikke i den formen jeg har vært i eller vil være i, legger Solbakken til.

Korona utsatte operasjonen

Allerede etter serieåpningen mot Rosenborg var det snakk om at Bodø/Glimts juvel skulle gjennomføre operasjonen, men dagen etter testet lynvingen positivt for korona.
Sykdommen gjorde at han ikke fikk operert med narkose før en måned senere, men når muligheten dukket opp på ny, var det aldri noen tvil om at inngrepet skulle gjøres.
– Det kunne nesten vært hvilken som helst kamp i morgen, for nå ville jeg bare bli ferdig med det. Jeg måtte melde landslagsforfall på grunn av ankelen ved forrige samling. Jeg trener jo ikke, og det er ikke vits å være på landslagssamling hvis jeg ikke trener. Jeg kom dit at jeg ville operere den første dagen jeg fikk lov til å gjøre det.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Espejord med armen i fatle: – Akkurat nå kjennes det ikke kjempebra ut

Vil rekke KBK-kampen

Nå starter opptreningsperioden for Ola Solbakken. Kantspilleren vil ikke være å se på banen i mai, men håper å være tilbake etter neste landslagssamling.
– Jeg tror det er veldig individuelt hvordan det her går, så vi får egentlig bare ta dag for dag. Det er en landslagspause som kommer i juni der vi får litt ferie, så jeg håper å være tilbake til kampen mot Kristiansund. Det kan hende at det blir tidligere, men det vet vi ikke, sier kantspilleren.
Sommeren er interessant for både Solbakken og Bodø/Glimt sin del. Trønderens kontrakt løper ut ved årsskiftet, og det er en dårlig bevart hemmelighet at neste stopp blir utenfor de norske landegrensene.
Inngrepet i ankelen har derimot ikke noe å gjøre med et mulig klubbytte.
– Om overgangsvinduet hadde vært åpent, så hadde ikke det endret noe. Den måtte fikses nå, men det er ikke noe å legge skjul på at jeg vil gjøre det best mulig i Glimt med utlandet som belønning for det. Det hadde vært kjedelig å komme til utlandet og starte med en skade, men det lille inngrepet måtte uansett gjøres nå, forklarer 23-åringen.

Roma-interesse

Solbakkens prestasjoner i Europa har vekt interesse hos flere utenlandske storklubber. Bodø/Glimts overmenn Roma skal være blant de som snuser på 23-åringen fra Melhus. Ifølge Dagbladet ønsker José Mourinho å hente kantspilleren allerede i sommer.
– Jeg har ikke snakket noe som helst med Glimt rundt kontrakt eller overgang. Det som har tatt mye av fokuset mitt er faktisk den operasjonen her. Jeg har kjent mye på at det var på tide å gjøre det nå, så vi har ikke snakket noe om det. Når det (en overgang journ.anm.) blir vil tiden vise. Det er ikke noe mer jeg vet eller kan si om det for øyeblikket, sier Solbakken.
Sett denne?
picture

Espejord med armen i fatle: – Akkurat nå kjennes det ikke kjempebra ut

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame