Populære sporter
All sport
Vis alt

Tydelig Fagermo om Näsbergs Bosman-exit: – Det er to sider av en sak

Publisert 06/05/2022 klokken 18:26 GMT+2

Både Ivan Näsberg og Dag-Eilev Fagermo bekrefter at midtstopperen forsvinner når kontrakten går ut i sommer. VIF-treneren sier de gjorde alt de kunne for å beholde ham.

Ivan Näsberg

Foto: NTB

  • Følg Sandefjord - Vålerenga på discovery+, søndag klokken 18!
VALLE (Discovery):
Näsberg selv sier han ikke kan og ønsker si så veldig mye om det kommende klubbvalget.
– Ikke så veldig mye ennå, men det er klart at det er interesse der ute. Veldig spennende muligheter, sportslig sett. Det er egentlig de mulighetene der man har jaktet hele livet, så da man i hvert fall se nærmere på det nå, sier 26-åringen til Discovery.
Samtidig bekrefter han at avgjørelsen om å forlate Vålerenga til sommeren er endelig.
– Slik det ser ut nå, så stemmer det.

Avviser ikke Hellas

Oslo-gutten, som foruten et utlån til svenske Varberg BoIS ikke har spilt for noen annen klubb enn Vålerenga, som han også spilte sin ungdomsfotball i, forteller likevel at dialogen har vært fin underveis i prosessen.
– Hele veien her har jeg hatt god dialog, så slik sett har det vært bra stemning innad her. Men selvfølgelig, å eventuelt flytte på seg fra denne klubben, det kommer man til å merke. Men når man først får ordentlig, ordentlig store muligheter, må man nesten gripe dem som fotballspiller.
I gresk media har han blitt linket til Hellas og spesielt klubben PAOK. Midtstopperen smiler lurt når spørsmålet om gresk fotball kommer.
– Det er klart at det er spennende klubber der, og ikke minst et kult land. Så kanskje det hadde vært morsomt å spille der.
Tidligere denne uken bekreftet også Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen at de mandag hadde fått et definitivt nei fra Näsberg om å forlenge.
– Det er endelig at han ikke forlenger med Vålerenga. Kontrakten går ut juli, og da er han er her ut juli. Vi får gjøre det beste ut av det. Ivan er veldig profesjonell, så jeg regner med at han står på og gjør alt han kan for Vålerenga i de kampene han har igjen, sier Fagermo til Discovery torsdag.

– Ikke bevisst strategi

Vålerenga-treneren er klar på at det ikke var dette han ønsket seg.
– Jeg ønsker Ivan veldig sterkt, og etter at jeg kom har han spilt fast midtstopper. Han er faktisk den forsvarsspilleren som er involvert i færrest baklengsmål, og det vil jo si at han er den beste forsvarsspilleren vår. Så vi har gjort alt vi kan for å beholde ham og gitt ham mange tilbud.
Samtidig understreker han en vesentlig faktor, kanskje spesielt for mange av supporterne, som neppe liker å se at en vaskeekte VIF-gutt og -yndling og god spiller forsvinner gratis:
– Så skal det også sies at Ivan ikke er en spiller som bevisst har gått Bosman i Vålerenga. Vi hadde et veldig godt tilbud fra Belgia i fjor sommer, som vi takket nei til. Da kunne vi solgt Ivan og han hadde lagt igjen mange penger i kassa. Det var interesse på ham i januar også. Så her er det to sider av en sak, sier Fagermo.
– Vi har gjort det vi kan for å prøve å beholde ham, fordi jeg liker ham veldig godt og hadde lyst til å bygge laget rundt ham. Men det skjer jo ikke, så da handler det om å gjøre det beste ut av det for begge parter, frem til han er borte 1. august.
Til tross for den varslede avgangen, har Fagermo ingen planer om å straffe Näsberg med benken i kampene frem til kontrakten går ut.
– Jeg kommer til å bruke ham, nettopp fordi det ikke er noen bevisst strategi fra Ivan. Som sagt er han den beste forsvarsspilleren vår og vi trenger poeng. Vi starter med det beste laget i hver kamp, og hvis Ivan er blant dem, spiller han.
picture

Her renner det over for den tidligere Haugesund-spissen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame