Populære sporter
All sport
Vis alt

Grepet som har gjort LSK til et topplag

Oppdatert 15/08/2021 klokken 11:47 GMT+2

Lillestrøm starter sesongen svakt med kun tre poeng på de fire første kampene. Etter det gjorde Geir Bakke et grep som har sendt «fugla» til en foreløpig medaljeplass før denne runden.

Lillestrøm

Foto: NTB

  • Følg Lillestrøm - Bodø/Glimt søndag kl. 18:00 på discovery+!
Lillestrøm ligger på en 3. plass i Eliteserien før helgens serierunde. Med seier mot Bodø/Glimt søndag kveld, kan LSK ta seg forbi bodøværingene og avansere til 2. plass bak Molde.
LSK startet sesongen svakt og tok bare tre poeng på sine første fire kamper.
Etter det har derimot vinden snudd på Åråsen. Gultrøyene har ikke tapt siden de møtte Kristiansund borte 30. mai.
Etter tapet i slutten av mai, bestemte trener Geir Bakke seg for å spille med tre bak.
– Det gikk på det at vi var litt for åpne i starten av sesongen. Vi håndterte rett og slett ikke det store trykket på den bakre fireren vår, og da valgte vi å bruke tre midtstoppere, forklarer Bakke.
Selv om Lillestrøm har endret formasjon, påpeker LSK-treneren at måten de spiller på stort sett er den samme.
– Vi angriper så å si på samme måte. I 4-3-3 kom vi med backene og ettertrykk. Det er veldig likt når vi angriper, men det er litt annerledes i forsvar. Veldig stor forskjell er det ikke.

Vekket Fuglas storscorer

Blant de som har profitert på formasjonsendring er lagets suverene toppscorer og kaptein Thomas Lehne Olsen.
Lillestrøms nummer ti har 13 fulltreffere så langt denne sesongen. Tolv av målene har kommet etter at Bakke la om til en trebackslinje.
– Det føles mye tryggere. Vi har spillere som passer til en trebackslinje. Det er også en faktor til at vi har gjort det så bra. Det er en veldig morsom formasjon å spille. Jeg håper vi kan bygge videre på den og gjøre den enda bedre, sier storscoreren fra Moelv.
En annen som fortjener sin del av æren, er Vetle Dragsnes. Etter at Geir Bakke valgte å legge om til tre midstoppere, tok den offensive venstrebacken plass på venstre stopper.
– Det har vært store kontraster fra seriestarten, sier Dragsnes
Venstrebacken hadde aldri spilt midtstopper før han ble hentet fra Mjøndalen i vinter. Nå har gultrøyene fått inn den svenske midtstopperen Tom Petterson, noe som gjør at Dragsnes kan gå tilbake til favorittposisjonen.
– Jeg har løst det greit, men det er ingen hemmelighet at det er venstrebacken jeg trives best på, forteller nykommeren fra Mjøndalen.
picture

Kåret til månedens spiller: – Mye å takke lagkameratene mine for

– Blitt mye bedre

Thomas Lehne Olsen mener likevel mer bak suksessen enn bare en formasjonsendring.
– Det er små grep. Vi trener mer, trener riktig og vi er i form. Alle har blitt litt bedre, så har vi fått inn noen spillere med x-faktor. Vi setter også mye høyere krav til hverandre og oss selv.
Med en treningsiver, stor sult og hjerter som blør for drakta, har Lillestrøm klart å bikke mange kamper i deres favør.
– Vi har blitt mye, mye bedre. Samtidig har vi mye å lære, for det har vært mange jevne kamper. Vi har klart å tippe det i vårt favør, men det er lagmoralen som har ført oss dit vi er nå, forklarer storscoreren.
I tillegg til Lehne Olsen, er det en gruppe Geir Bakke mener fortjener mye av æren for den gode sesongen.
– Det har mye med dedikasjonen til spillerene å gjøre og det er summen av alle de små tingene i hverdagen. At man klarer å optimalisere alt man gjør så godt som mulig. Vi har flere unge gutter som har fått gjennombruddet samtidig, sier Lillestrøm-treneren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame