Populære sporter
All sport
Vis alt

Premiedryss i Lillestrøm etter to kruttsterke måneder: – Stolt og ydmyk

Carl Henning Biørnstad

Publisert 12/08/2021 klokken 18:30 GMT+2

Thomas Lehne Olsen er kåret til Eliteseriens beste spiller i juli, mens hovedtrener Geir Bakke har fått utmerkelsen på trenersiden. Det etter at Lillestrøm nå står med ti strake Eliteserie-kamper uten tap.

Thomas Lehne Olsen jubler med lagkameratene etter å ha scoret mot Sarpsborg 08 i slutten av juli.

Foto: NTB

  • Se Lillestrøm - Bodø/Glimt søndag kl. 18:00 på discovery+
LILLESTRØM (Discovery):
– Husker du når Lillestrøm tapte en fotballkamp sist?
Sist vi tapte, ja...dæven steike. Var det Viking det, eller? Eller var det Kristiansund?, undrer Thomas Lehne Olsen.
Nei, det er ikke lett å huske når LSK sist gikk tomhendte av en Eliteserie-arena. Thomas Lehne Olsen fikk til slutt rett, for bortekampen mot Kristiansund 30. mai (!) er siste «røde» kamp for gjengen fra Romerike.

Peker på lagmoralen

Seks seiere og fire uavgjorte kamper er fasit i Eliteserien siden kampen mot KBK, og da telles ikke cupkampene mot Funnefoss/Vormsund og Skeid med. Poengene har også ført til en vanvittig klatring på tabellen, der det på søndag kan toppe seg med 28 poeng og sølvplass - om de slår Bodø/Glimt på Åråsen.
– Vi er i flyten nå. Jeg synes treningsgruppa vi har her nå, sammen med støtteapparatet rundt oss, er veldig bra. Mye flinke folk, og jeg synes vi har staket ut en veldig god kurs sammen, sier Lehne Olsen til Discovery i solskinnet på Vigernesjordet, der LSK trener når de ikke er på Åråsen.
– Vi har blitt mye bedre, men samtidig har vi fortsatt mye å lære. Det er veldig jevne kamper, og vi har klart å bikke det til vårt favør i veldig mange av dem. Først og fremst er det lagmoralen som har ført oss dit vi er nå, legger Lillestrøm-kaptein til.
picture

Kåret til månedens spiller: – Mye å takke lagkameratene mine for

  • Se Lillestrøm - Bodø/Glimt søndag klokken 18:00 på discovery+

Månedens spiller

Spissen, som står med 13 fulltreffere så langt i 2021-sesongen, peker også på nykommerne som en viktig grunn til de siste måneders opptur. Inn har Magnus Knudsen (tilbake fra Ull/Kisa etter lån), Josef Baccay (tilbake fra Kongsvinger etter lån), Apipon Tongnoy (tilbake fra Skeid etter lån) og Tom Pettersson (FC Cincinnati, USA) kommet.
I tillegg hentet LSK en ny keeper samme dag som Discovery var på plass på Lillestrøm-trening, i Knut-Andrè Søyland Skjærstein fra KFUM.
– Vi har gjort små grep hele veien. Det er ikke store forskjeller som har blitt gjort, men vi har blitt litt bedre alle sammen. Vi har fått inn spillere som har litt x-faktor, og vi setter mye høyere krav til oss selv og hverandre, forklarer Thomas Lehne Olsen.
Lillestrøms spydspiss, som har vært i klubben siden han kom fra Tromsø for godt over tre år siden, kunne nok også ha fått lov til å skryte litt av seg selv. 13 mål på 14 kamper i Eliteserien har gitt en en foreløpig andreplass bak toppscorer Ohi på listen. Det har også båret frukter. Like før onsdagens trening fikk han det synlige beviset: Thomas Lehne Olsen er månedens spiller i Eliteserien i juli.
– Jeg er såklart stolt og ydmyk over å få den. Jeg har et lag bak meg som har hjulpet meg med denne her, så jeg har mye å takke dem for, smiler Lehne Olsen til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Legger opp: – Jeg har fått mer ut av potensialet mitt enn Braut Haaland

– En «rakkarøkkare» av en spiss

Men prisen til LSKs nummer ti var ikke denne den eneste som ble delt ut i forkant av økta. Også Geir Bakke måtte fram for å ta i mot beviset, for han er nemlig kåret til månedens Eliteserie-trener i juli.
– Takk, men den er til hele trenerteamet. Jeg er ikke rare karen uten den gjengen jeg har rundt meg. En annerkjennelse til hele spillergruppa, svarer Geir Bakke på gratulasjonen fra Discoverys utsendte.
– Ti kamper uten tap og tredjeplass i Eliteserien etter snart halvspilt sesong. Hvordan vil du oppsummere de siste månedene som LSK-trener?
– Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med poengfangsten. Vi kom veldig trått i gang, der vi hadde tre poeng på de fire første kampene, og det er klart at man svetter litt da. Så nå er det innmari godt å komme inn i en periode med den flyten vi har hatt nå, svarer Geir Bakke.
Hovedtreneren trekker fram flere grunner til at Lillestrøm flyter på en solid bølge om dagen, deriblant lagmoralen og at en rekke unge spillere har fått sitt store gjennombrudd omtrent samtidig, men spesielt én spiller får fram et enda bredere smil hos den erfarne Eliteserie-treneren.
– Vi har en «rakkarøkkare» av en spiss på topp der som er i knakanes form om dagen, og som avgjør kamper for oss. Det er sånn vi ønsker å ha det. Thomas hadde en tøff sesong i fjor, men i år har han vært sylskarp. Han har blitt enda bedre feilvendt, og er også blitt viktigere for oss defensivt, forklarer Bakke.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame