• Lad opp til Bodø/Glimt-Molde fra 17.00 på discovery+!
Eliteserie-eksperten har tatt utgangspunkt i spillere som er friske og tilgjengelige til kveldens kamp og som har bidratt i stor grad hittil denne sesongen.
Det betyr for eksempel at Magnus Wolff Eikrem er utelatt.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Slik ser laget ut (4-3-3):
Keeper: Nikita Haikin
Forsvar: Marcus Holmgren Pedersen, Marius Høibråten, Sheriff Sinyan, Fredrik Bjørkan
Midtbane: Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Fredrik Aursnes
Angrep: Eirik Hestad, Ohi Omoijuanfo, Ola Solbakken
– Det ble en ganske balansert ellever med seks Glimt-spillere og fem Molde-spillere. Det er også helt naturlig når man ser på tabellen og det de har prestert så langt. Det er Norges to beste lag som for øyeblikket er ganske jevne, sier Jonsson om laget.
Les også: Moldes mange dilemmaer: – Må gjøre gode vurderinger

Ingen tvil på topp

Førstemann på blokka, og den som har utmerket seg aller mest for Jonsson, var Moldes spiss og toppscorer. Selv om også Erik Botheim har vært het på topp for Glimt, var eksperten ikke i tvil om spissvalget.
– Ohi var klink på dette laget. Botheim var ikke i nærheten her. Det var ingen tvil etter det Ohi har levert denne sesongen, sier Jonsson om spissen som står med ni fulltreffere på like mange kamper.
Botheim på sin side startet med fem mål på de første fem, og har notert seg for seks scoringer totalt.
Et sted Jonsson dog måtte gruble litt mer var på kantene. Her var det jevnest, og han omtaler det som en 50/50-duell til slutt om hvem som kom med. Eirik Hestad og Ola Solbakken knep plassene, med en sterk utfordrer i Sondre Sørli.
– Det er marginalt. Jeg synes Solbakken og Hestad har vært gode, men Sørli kunne også fått en plass her. Jeg holder Solbakken ørlite foran, sier Jonsson, som også nevner Ola Brynhildsen som en outsider.
På midten var han ikke i tvil da han skulle velge sin treer. Med Magnus Wolff Eikrem uaktuell grunnet skade var det utenlandsaktuelle Fredrik Aursnes som fikk plass ved siden av Glimt-guttene Ulrik Saltnes og Patrick Berg.
– Den synes jeg gir seg selv. Saltnes og Berg må med, og når Wolff Eikrem er ute så er det ingen andre enn Aursnes som kan gå inn der.
Saken fortsetter under videoen:

Molde-profiler på vei ut: – Kan ikke miste for mange

Uventet stopperpar

I forsvaret har også skader påvirket valgene for Jonsson. Bodø/Glimts foretrukne stopperduo, Marius Lode og Brede Moe har begge slitt med skader denne sesongen. Dermed har Jonsson endt på to stoppere han ikke hadde tatt med før sesongen.
– Jeg ender faktisk på Sheriff Sinyan og Marius Høibråten her. Jeg hadde satt dem som femte- og sjettevalg før sesongen, men akkurat nå setter jeg dem øverst. Lode og Moe har slitt med skader begge to, mens Moldes Martin Bjørnbak og Stian Gregersen har skuffet meg. De har levert langt unner det jeg har forventet av dem.
På backene går jeg for Fredrik Bjørkan og Marcus Holmgren Pedersen fordi de har et mer internasjonalt snitt over seg enn for eksempel Kristoffer Haugen og Alfons Sampsted.
Helt bakerst på banen har også Molde-keeper Andreas Linde pådratt seg en skade. Reserven Oliver Petersen har gjort en god figur de siste kampene, men når ikke opp til Nikita Haikin i Glimt-buret.
– Uansett om Linde er skadet eller ikke så er keeperkampen her mye jevnere i år enn i fjor. Jeg synes Haikin har imponert, og han har tatt store steg, sier Jonsson, som gleder seg til et viktig oppgjør i toppen av tabellen:
– For en nydelig kamp. Jeg tror den er helt åpen, men jeg tror den er mentalt viktigere for Molde. Med tanke på fjoråret og at de ble fullstendig spilt av banen i Bodø i fjor er det viktig å stå godt og å få med seg noe derfra. Hvis Glimt skulle slå knockout på dem i morgen så blir det tøft å reise seg.
Sett denne?

Sjekk Ull/Kisa-spillerens Joacim Jonsson-parodi

Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10