Populære sporter
All sport
Vis alt

Gleder seg til å se konkurrenten tilbake på banen: – Kjempeforsterkning

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 30/09/2022 klokken 22:22 GMT+2

Akor Adams er tilbake for fullt etter å ha gått glipp av de siste sju Eliteserie-kampene med en skade. Nå er han klar for å ta opp konkurransen med den hjemvendte LSK-helten Thomas Lehne Olsen.

Thomas Lehne Olsen og Akor Adams

Foto: NTB

  • Se Lillestrøm - Bodø/Glimt lørdag klokken 18:00 på MAX og discovery+
LILLESTRØM (Discovery):
Akor Adams er tilbake på treningsfeltet etter å ha vært ute med en skulderskade i to måneder. Fredag deltok han på lik linje med resten av LSK-troppen før de får besøk av regjerende seriemester Bodø/Glimt på lørdag.
– Jeg føler meg velsignet som er tilbake på treningsfeltet med gutta. Det har vært en tøff reise, men nå er jeg glad for å være tilbake. Jeg er virkelig takknemlig, sier LSK-spissen til Discovery.
Adams har vært med for fullt på feltet siden mandag, men erkjenner at toppformen ikke er til stede enda.
– Jeg tror jeg er nødt til å plukke opp hansken fra der jeg stoppet. Det vil ikke komme etter kun én uke med trening. Etter hvert som jeg viser fremgang, forventer jeg å komme meg tilbake dit jeg var - og enda bedre. Jeg kan ikke se hvilken dag jeg vil være tilbake, men jeg vet jeg tar steg hver dag.
– Føler du deg klar til å bidra allerede mot Bodø/Glimt?
– Hvis treneren vil at jeg skal spille, skal jeg selvfølgelig gjøre mitt beste. Det viktigste er at skulderen er 100 prosent igjen. Jeg er veldig fornøyd med hvor vi er nå, og jeg blir mer trygg på den for hver dag som går, svarer Akor Adams.

Hatt det tungt

Spissens håp var i utgangspunktet å være tilbake til kampen mot Molde 16. oktober, men har på mirakuløst vis kommet seg tilbake på rekordtid.
Men selv om tiden på sidelinjen ble kortere enn først antatt, har de to månedene vært alt annet enn enkle for 22 år gamle Adams.
– Jeg tror det er kjipt for enhver spiller å vite at du kunne bidratt uten å ha muligheten til å gjøre det. Dagene vi vinner er jeg overlykkelig, mens dagene vi taper blir jeg skikkelig lei meg, for jeg bærer Lillestrøm i hjertet. Men nå kan jeg i det minste bidra litt, så jeg er fornøyd.
Her kan du se hva som skjedde da Adams pådro seg skulderskaden (artikkelen fortsetter under videoen):
picture

Toppscoreren ut på båre: – Ai, ai, ai!

Glad konkurrent

Det er mye som har skjedd siden Akor Adams forlot banen mot Sarpsborg 08 31. juli. Blant annet har fjorårets toppscorer Thomas Lehne Olsen returnert etter et halvt års eventyr i Emiratene, der spissen endte med 20 kamper og ni mål for FC Shabab Al-Ahli.
I Adams' skadefravær har Lehne Olsen kapret plassen på laget. Nå gleder han seg over at hans nigerianske lagkamerat er tilbake for fullt.
– Det har vært veldig fint å få Akor tilbake. Han har trent godt nå, og dersom vi klarer å få han i den formen han var i tidligere i vår, er det en kjempeforsterkning for oss. Det blir deilig å se han på banen igjen, sier storscoreren fra Moelv.

– Bare sunt

Med Adams tilbake blir det en ekstra konkurrent om spissplassen. Fra før av har Lehne Olsen konkurrert med Holmbert Fridjonsson om en plass i elleveren, men den rutinerte 31-åringen mener det er utelukkende positivt at kampen om spissplassen blir tøffere.
– Konkurranse er bare sunt. Du får nok både se oss sammen og én og én, så det er bare positive ting med at han er tilbake igjen.
Akor Adams er enig med sin spisskollega.
– Jeg tror det er sunt. Utenfor banen er vi uansett gode kamerater og på banen er målet å levere best mulig for Lillestrøm. Jeg har også åpenbart mye å lære av Thomas. Han er erfaren og har spilt mye, men jeg tror vi alle har noe å bidra med individuelt, poengterer Adams.
22-åringen, som står med seks nettkjenninger på 16 Eliteserie-kamper så langt, ser gjerne at trener Geir Bakke tør å teste ut begge spissene i et tospann på topp.
– Det ville vært herlig dersom vi spilte samtidig, men det er det treneren som bestemmer. Hvis han vil spille med to på topp, så går det fint. Dersom han vil spille med én spiss, er det også greit. Det handler om å gi alt for klubben, sier han og peker på LSK-logoen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Bli kjent med Lillestrøms toppscorer og hobbykokk Akor Adams

Har vært savnet

Bakke er naturligvis også fornøyd med å ha den 22 år gamle nigerianeren tilbake på treningsfeltet.
– Vi har hatt litt mannefall de siste ukene som har vært krevende og utfordrende for oss, men etter hvert kommer folk tilbake. Nå er det Akor sin tur, og han har jobbet steinhardt sammen med det medisinske teamet, sier Lillestrøm-treneren.
– Han er ikke klar til å spille 90 minutter nå, men nå føler han seg trygg. Ting har grodd og ting er på plass. Speeden er der også, så vi kan få glede av ham i bruddstykker fremover i kampene som kommer, fortsetter Bakke.
Adams sitt fravær har også vist seg å være vrient å håndtere for LSK. På de sju Eliteserie-kampene han har vært utilgjengelig, har de medaljejagende kanarifuglene kun vunnet to kamper.
Dermed kan det være helt avgjørende for de gulsorte sin del å få spissen tilbake i aksjon.
– Det er viktig, for han har kraft og bakromstrussel, og vi får ett register til å spille på. Det så vi store deler, fram til han ble skadet mot Sarpsborg 08. Han har vært lei å hanskes med og vi har klart å variere spillet vårt mye med han på topp, så vi har merket at han har vært ute, men nå er han tilbake! Det er vi glade for, forklarer Bakke.
– Er han på et nivå der han kan være aktuell for et innhopp mot Bodø/Glimt?
– Ja, det er han, svarer LSK-treneren kontant.
Hør hele intervjuet med Geir Bakke her:
picture

Adams tilbake i full trening: – Merket at han har vært ute

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame