• Kan Zachariassen fortsette å levere for Rosenborg? Følg Eliteserien på discovery+!
Norge-Hellas (1-2)

Norge tapte dagens privatlandskamp mot Hellas i Malaga. De norske gutta fikk en dårlig start på kampen, da Giorgos Masouras fant nettmaskene bak André Hansen etter 14 minutter. Bare sju minutter senere la Thanasis Androutsos på til 2-0.
Norge reduserte med Stefan Strandberg i det 64. spilleminutt. Norge presset på for en utligning, men evnet ikke å finne veien til nettmaskene mer enn én gang. Dermed endte det med 2-1 til grekerne.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
21 TIMER SIDEN
Spillemessig er dette en kamp å glemme for de norske gutta, men for Kristoffer Zachariassen, ble det en minneverdig dag.
Han fikk sine første minutter med flagget for brystet. Zachariassen er nemlig den eneste spilleren i den norske troppen som aldri har representert Norge på aldersbestemte landslag.

Aldri best som ung


Kristoffer Zachariassen har gått gradene i norsk klubbfotball, og spilte ikke Eliteserie-fotball før han var 23 år. I 2012 dro Rosenborgs midtbanejuvel til Nest-Sotra, der han ble lagkamerat med Ruben Hetlevik.
Hetlevik skulle vise seg å få mye å gjøre med Zachariassen, da han senere også ble trener for klubben.
– Jeg er veldig stolt på hans vegne. Det føles så fortjent når han lykkes med noe han har drømt om siden han var liten, og det er ekstra gøy når det krones det med en landslagsdebut, sier Hetlevik til Discovery om sin tidligere elev og lagkamerat.
Da Zachariassen kom til Nest-Sotra, var det ingen garanti for at han ville bli en framtidig landslagsspiller. På treningsfeltet var det flere unge spillere som markerte seg mer enn den nåværende RBK-spilleren.
– Da han kom på Nest-Sotra-trening, var det tre-fire ungdomsspillere som markerte seg mer positivt enn han. Jeg vil ikke si at de andre ikke ville være på laget hans, men var det konkurranser ville man være med de beste. Akkurat da var ikke «Doff» blant dem, ler Hetlevik og legger til:
– Han slet kanskje litt i starten, men den perioden var veldig kort.
For selv om diamanten ikke var ferdigslipt, så Hetlevik noe som gjorde at "Doff" skilte seg ut fra de andre spillerne.
– Det var spesielt i 2013/14 at vi startet å se at han kunne bli en meget god fotballspiller. Hans innsats, motivasjon og sult er det som gjør Zachariassen så speisell. Det lyser ut av han på hver Rosenborg-kamp, og har vært kjennetegnet hans siden første gang jeg så han i norsk fotball, forteller Hetlevik.

– 99 prosent er takket være han selv

Selv om Ruben Hetlevik har vært med på å utvikle Kristoffer Zachariassen til å bli den målfarlige midtbanespilleren han er i dag, vil han ikke ta sin del av æren.
– Når det gjelder en type som «Doff», er det nesten ingen andre enn han selv som skal få æren. Det er hans egne valg og hans egen vilje som har fått han dit, sier Hetlevik før han legger til:
– Jeg pleier å bruke han som eksempel når jeg snakker med unge spillere. Han gjør alt riktig når det gjelder livsstil og trening. Jeg vil si at 99 prosent av årsaken til at han har blitt en toppspiller er han selv.
Etter Nest-Sotra, dro han videre til Sarpsborg 08 i 2017. Der spilte Zachariassen i tre sesonger, og markerte seg for alvor i klubbens Europaliga-eventyr.
Det gjorde at gamletreneren forventet at den tidligere eleven skulle ta steget videre ut til en europeisk klubb.
Isteden ble det Rosenborg, men Hetlevik er sikker på at det snart venter enda større ting for dagens landslagsdebutant.
– Det han leverte for Sarpsborg i Europa var jeg sikker på skulle være nok til at utenlandsdrømmen gikk i oppfyllelse. Sånn som han for øyeblikket herjer i Eliteserien, er jeg sikker på at en utenlandstur er rett rundt hjørnet, avslutter Hetlevik.
Kristoffer Zachariassen har vært i fyr og flamme denne sesongen. På sju kamper har han scoret sju mål, og troner alene på toppscorerlisten i Eliteserien.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38