Populære sporter
All sport
Vis alt

Fyller tomrommet etter Bjørkan: – Skjønner at folk sammenligner oss

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 26/02/2022 klokken 09:51 GMT+1

Bodø/Glimt har kickstartet sesongen med to kamper i Conference League. Blant de spillerne som bidro til å slå ut Celtic er nykommeren Brice Wembangomo. Den høyrebeinte backen har fått jobben med å erstatte en av fjorårets store Glimt-profiler.

Brice Wembangomo og Fredrik André Bjørkan (FOTO: NTB og Getty Images)

Foto: Other Agency

Brice Wembangomo gikk gratis til Bodø/Glimt etter at kontrakten hans med Sandefjord utløp ved årsskiftet. Allerede fra første sekund måtte 25-åringen levere varene for sin nye klubb. Tre treningskamper var alt han fikk før ilddåpen på Celtic Park.
– Jeg ble litt kastet ut i det. Det var ikke noe jeg var spent på om jeg skulle få til eller ikke, men det å få relasjoner til laget og den biten der var det jeg var mest spent på, sier Wembangomo til Discovery.
25-åringen herjet tidvis med Celtic-laget. Spesielt i den første omgangen gjorde han seg bemerket med flere offensive bidrag, der han blant annet var involvert i Bodø/Glimts første scoring.
Som om ikke den korte oppkjøringen var nok, spilte han i tillegg i en uvant posisjon. Høyrebacken spilte på venstresiden i en posisjon han selv ikke forventet å bekle da han signerte for de regjerende seriemesterne.
– Det skal jeg være ærlig på at jeg ikke var, men jeg klarte å legge sammen «én pluss én». Det var ikke så veldig overraskende, men det er høyrebacken som har vært min foretrukne posisjon, sier Wembangomo.

Store sko å fylle

Forrige sesong var Fredrik André Bjørkan det ubestridte førstevalget på venstrebacken, men etter at bodøværingen tok turen til Tyskland etter at også hans kontrakt gikk ut, har det så langt vært Wembangomo som har fått oppdraget til å fylle tomrommet etter den offensive backen.
– Jeg skjønner at folk sammenligner oss, men jeg føler at det er mange ting som er ulikt også. Han er en landslagsback og det er ikke bare-bare å erstatte det, erkjenner 25-åringen.
En av de store forskjellene på Wembangomo og Bjørkan er den foretrukne foten. Der Bjørkan var en klassisk venstreback, har Brice Wembangomo fremstått som en innoverback. Det var også løsningen forrige sesong i periodene hvor Bjørkan var ute med skader og suspensjon.
– Man må huske på at Morten Konradsen spilte mye i fjor på den posisjonen. Det er ganske uvanlig i Norge, men ute i Europa er det blitt mer og mer vanlig. Sånn Bodø/Glimt spiller så tror jeg det passer meg veldig fint, påpeker Wembangomo.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Se sammendraget: Spinnville åpningsminutter sikret Glimt-gull

– Spiller der Kjetil ber meg om å spille

Bodø/Glimt har kun én naturlig venstreback i troppen, Vegard Kongsro. De andre alternativene er midtstopper Japhet Sery Larsen, som fikk 15 minutter på venstrebacken på torsdag, og nevnte Morten Konradsen. I tillegg har Kjetil Knutsen lekt med tanken på å omskolere kantspiller Sondre Sørli til venstreback når han er tilbake fra skade.
Selv om venstreback ikke var det Wembangomo hadde sett for seg å spille da han signerte, har han ingen problemer med å bli brukt der. Bodø/Glimt har bedre dekning på høyresiden, med den islandske landslagsbacken Alfons Sampsted som et naturlig førstevalg.
– Det er et veldig kjedelig svar, men jeg føler prinsippene er de samme uansett hva slags side jeg spiller på. Det er det som gjør det lett for meg å spille på begge sider, så jeg spiller der Kjetil ber meg om å spille. Jeg føler at jeg kan løse begge rollene på samme måte.

Må vende seg til tempo

Med en kort oppkjøringsperiode, var det heller ingen hvem som helst som ble Wembangomos første motstander i helgult. Kampen på Celtic Park gjorde backen oppmerksom på hva han har i vente.
– Selv om Celtic ikke er det laget de en gang var, så er det et helt annet tempo enn det jeg er vant til. Ikke bare i motstanderlaget, men også på mitt lag. Jeg må vende meg til at jeg må gjøre ting i et høyere tempo. Du møter spillere som gjør ting i et høyere tempo, så det er en tilvendingsfase.
Til tross for at Wembangomo var fast inventar på et av fjorårets overraskelseslag i Eliteserien, merker han at treningshverdagen også er annerledes i Bodø.
– Jeg føler ikke at det har vært utfordrende, men heller at det har vært en utfordring. Ikke bare i kamp, men også på trening. Det merkes at det er mer intensivt for å få opp kvaliteten.
Han mener intensiteten på trening er en viktig faktor til at Glimt-laget, som ennå ikke har startet sesongen i Eliteserien, knuste et Celtic som leder den skotske ligaen.
– Jeg var ikke overrasket over at det gikk bra, men jeg ble overrasket over at vi løste det så bra i den første kampen. Samtidig, når man ser hvordan vi trener, så skjønner du at summen blir bra, sier Brice Wembangomo.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

«Tjusvstartet» sesongen

Etter sammenlagsseieren mot Celtic venter to nye tøffe kamper i Europa. 10.- og 17. mars møter Bodø/Glimt nederlandske AZ Alkmaar. I tillegg skal bodøværingene møte Aalesund i cupen før serien sparkes i gang.
Det betyr at Glimt-laget vil ha spilt fem offisielle kamper før de fleste andre Eliteserie-lag har tilgode å spille én.
– Er det en fordel å starte sesongen med kamper i Europa?
– Det er det ingen tvil om, svarer Wembangomo.
– Når vi har spilt tellende kamper før alle andre i Eliteserien, så er det selvfølgelig en fordel. Vi vet at de andre lagene jobber veldig hardt de også, men det er noe annet å spille tellende kamper, fortsetter 25-åringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame