Etter at Jostein Flo trakk seg som sportssjef i Godset i starten av april, har klubben vært på jakt etter en erstatter. Drammens Tidende har nevnt tidligere sportssjef i Mjøndalen Kenneth Karlsen som en av kandidatene til å ta over jobben etter Flo.
– Med din historie som spiller i Godset, er den ledige stillingen som sportssjef i klubben interessant for deg?
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
– På generell basis så er den jo det, men akkurat nå er jeg i en arbeidssituasjon hvor jeg har forpliktelser som jeg står ved og som jeg er godt fornøyd med, sier Karlsen til Discovery.
Da Mjøndalen satt fast i norsk 3. divisjon på starten av 2000-tallet, var Karlsen, sammen med bestekompis Vegard Hansen, en viktig del av Mjøndalens suksess som brakte de til opprykk til Eliteserien i 2014.
I 2019 forlot Karlsen stillingen som sportssjef i Mjøndalen. Inn kom André Nevstad, men etter at han også ga seg på grunn av familiære årsaker i starten av april, er stillingen som sportssjef i Mjøndalen også ledig.
– André (Nevstad red.anm) var vi så heldige å få for ett år siden, så er det ting som gjør at han må dra tilbake til Ulsteinvik. Vi har prøvd å holde ham her, men han har beslutta å dra nå, så vi må ha inn en ny, sier hovedtrener i Mjøndalen, Vegard Hansen.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart spesial: Mjøndalen med Hansen, Solholm og Gauseth

– Likevel er jeg redd

Karlsen og Hansen opprettholder fortsatt kontakten, men Hansen tror ikke det er jobben i Mjøndalen som lokker mest.
– Jeg snakket med han for en halvtime siden, så han slipper ikke unna meg, sier Vegard Hansen i Seriestart Spesial med Mjøndalen.
– Prøver du å få han tilbake?
– Jeg har gitt opp det akkurat nå. Det må jeg si, han har det veldig godt slik han har det - med mindre arbeid og mer lønn. Det tror jeg han er fornøyd med.
Selv om en retur til bruntrøyene virker lite trolig, er Vegard Hansen redd for at hans tidligere sjef tar jobben i Godset.
– Jo, det er jeg redd for!
– Men det er ikke mindre jobb der?
– Nei, men likevel er jeg redd for det. Ikke for at han er på vei dit, men fordi jeg vet at Godset da hadde blitt mye flinkere og bedre.
Karlsen tar bestekompisens redsel helt med ro.
– Når det gjelder Vegard så tror jeg han bare skal glede seg til seriestarten, skriver Karlsen i SMS til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Storfornøyd trener: – Flere spillere har gått ned 4-6 kg

Ikke usannsynlig

Karlsen spilte 289 offisielle kamper på 15 sesonger for Godset, det er nummer fire på listen over flest spilte kamper for de marineblå. Selv beskriver han en jobb i Godset som «alltid attraktiv», men er tydelig på at en retur dit ikke er noe han har i tankene.
Men å jobbe i en fotballklubb i fremtiden, utelukker han ikke helt.
– Jeg har ingen planer om det, men jeg ser ikke bort ifra det. Det har vært en vesentlig del av det jeg driver med, så jeg ser ikke på det som usannsynlig.
Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35