Frisparkscoring reddet Viking – Følte seg snytt for straffe på overtid

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 10/07/2021 klokken 21:02 GMT+2

Det så lenge ut som at Strømsgodset skulle få sin første trepoenger på bortebane, men en sen frisparkscoring fra Zlatko Tripic sørget for poengdeling på SR-Bank Arena.

Se høydepunktene: Sent drama da Viking reddet uavgjort

Viking - Strømsgodset 1-1
Det var et tannløst hjemmelag som tapte mot Strømsgodset på SR-Bank Arena. Strømsgodset har så langt i sesongen vært elendige på bortebane, med ett poeng på fem bortekamper før denne.
I dag gikk laget mot en kjærkommen opptur, men en sen utligning gjør at Godset fortsatt står uten seier på bortebane.

Sjansefattig

Det var ikke mye som skjedde iløpet av de første 45 minuttene på SR-Bank Arena, men det kom en tidlig scoring.
Etter 13 minutter tok bortelaget ledelsen etter et langt innkast fra Gunnarsson. Ipalibo Jack viste styrke i feltet, og stanget Strømsgodset i ledelsen.
Utenom scoringen var det ingen store sjanser å skrive hjem om, og andre omgangen åpnet på samme måte.
Det var lenge bortelaget som var nærmest den neste scoringen i Stavanger. Strømsgodset fikk flere gode kontringsmuligheter da hjemmelaget jaktet utligning. Fred Friday var et konstant uromoment for Viking-forsvaret.
Etter 55 minutter skulle den nigerianske spissen finne en lagkamerat umarkert foran mål. Halldor Stenevik fikk muligheten til å feire ny kontrakt med en scoring, men alene med Arild Østbø var det keeperen som gikk seirende ut.
73 minutter ut i kampen var Viking på vei gjennom, men en monstertakling av Ari Leifsson forhindret en stor sjanse til hjemmelaget.
Det nærmeste Viking kom i de første 88 minuttene, var en sleiv av Gustav Valsvik og en slepphendt Viljar Myhra. Hjemmelaget klarte ikke å sette et skikkelig trykk på bortelaget, og dermed kan Strømsgodset inkassere årets første trepoenger på bortebane.

Dramatiske sluttminutter

Viking-benken satt inn offensivt skyts de siste 15 minuttene, men det var verken Tommy Høiland eller Simen Kvia-Egeskog som skulle redde hjemmelaget. I det 89. spilleminutt ble Veton Berisha felt på kanten av 16-meteren, og Tripic gjorde seg klar for å ta frisparket. Kantspilleren reduserte for hjemmelaget etter å ha plassert ballen bak Viljar Myhra i keeperhjørnet.
Scoringen ga Viking blod på tann, og hjemmelaget dundret på fremover de siste minuttene. På overtid blir det en duell mellom Prosper Mendy og Runar Hove, der begge går i bakken. Dommer Sigurd Smehus Kringstad dømmer frispark utover, men reprisene viser at det kunne vært blåst straffe til hjemmelaget.
Fire minutter på overtid får hjemmelaget nok en kjempesjanse til å avgjøre kampen. Berisha headet mot mål, men Viljar Myhra parerer. Returen falt ned til Kvia-Egeskog, men en strålende takling fra Gustav Valsvik sørget for poengdeling i Stavanger.
Poengdeling var begge lag middels fornøyd med.
– Vi har 1-0 helt inn til slutten, så det er litt surt. Samtidig så bygges dette framover. I dag spiller vi en klok bortekamp, og kunne parkere kampen med 2-0 selv om Viking trykker på. Det gir oss muligheten til å vinne på bortebane, og det er litt ålreit at Godset er i den posisjonen, sa Godset-trener Henrik Wibe Lund til Discovery etter kampslutt.
Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim skulle gjerne se at laget fikk hull på byllen før det siste ordinære spilleminutt.
– Det er litt skuffende. Vi gjør en dårlig førsteomgang, og er mye bedre i den andre. Vi klarer i alle fall å skape litt, men får 1-1 litt for sent dessverre.
Veton Berisha gikk av banen uten nettkjenning i dag, og mener de må heve seg på hjemmebane.
– Vi er aldri fornøyd når vi står igjen med ett poeng. Vi har gitt bort fire poeng på de to siste hjemmekampene. Det er for svakt, sier Viking-kaptein Veton Berisha.