Viking - Strømsgodset 1-1
Det var et tannløst hjemmelag som tapte mot Strømsgodset på SR-Bank Arena. Strømsgodset har så langt i sesongen vært elendige på bortebane, med ett poeng på fem bortekamper før denne.
I dag gikk laget mot en kjærkommen opptur, men en sen utligning gjør at Godset fortsatt står uten seier på bortebane.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
4 TIMER SIDEN

Sjansefattig

Det var ikke mye som skjedde iløpet av de første 45 minuttene på SR-Bank Arena, men det kom en tidlig scoring.
Etter 13 minutter tok bortelaget ledelsen etter et langt innkast fra Gunnarsson. Ipalibo Jack viste styrke i feltet, og stanget Strømsgodset i ledelsen.
Utenom scoringen var det ingen store sjanser å skrive hjem om, og andre omgangen åpnet på samme måte.
Det var lenge bortelaget som var nærmest den neste scoringen i Stavanger. Strømsgodset fikk flere gode kontringsmuligheter da hjemmelaget jaktet utligning. Fred Friday var et konstant uromoment for Viking-forsvaret.
Etter 55 minutter skulle den nigerianske spissen finne en lagkamerat umarkert foran mål. Halldor Stenevik fikk muligheten til å feire ny kontrakt med en scoring, men alene med Arild Østbø var det keeperen som gikk seirende ut.
73 minutter ut i kampen var Viking på vei gjennom, men en monstertakling av Ari Leifsson forhindret en stor sjanse til hjemmelaget.
Det nærmeste Viking kom i de første 88 minuttene, var en sleiv av Gustav Valsvik og en slepphendt Viljar Myhra. Hjemmelaget klarte ikke å sette et skikkelig trykk på bortelaget, og dermed kan Strømsgodset inkassere årets første trepoenger på bortebane.

Dramatiske sluttminutter

Viking-benken satt inn offensivt skyts de siste 15 minuttene, men det var verken Tommy Høiland eller Simen Kvia-Egeskog som skulle redde hjemmelaget. I det 89. spilleminutt ble Veton Berisha felt på kanten av 16-meteren, og Tripic gjorde seg klar for å ta frisparket. Kantspilleren reduserte for hjemmelaget etter å ha plassert ballen bak Viljar Myhra i keeperhjørnet.
Scoringen ga Viking blod på tann, og hjemmelaget dundret på fremover de siste minuttene. På overtid blir det en duell mellom Prosper Mendy og Runar Hove, der begge går i bakken. Dommer Sigurd Smehus Kringstad dømmer frispark utover, men reprisene viser at det kunne vært blåst straffe til hjemmelaget.
Fire minutter på overtid får hjemmelaget nok en kjempesjanse til å avgjøre kampen. Berisha headet mot mål, men Viljar Myhra parerer. Returen falt ned til Kvia-Egeskog, men en strålende takling fra Gustav Valsvik sørget for poengdeling i Stavanger.
Poengdeling var begge lag middels fornøyd med.
– Vi har 1-0 helt inn til slutten, så det er litt surt. Samtidig så bygges dette framover. I dag spiller vi en klok bortekamp, og kunne parkere kampen med 2-0 selv om Viking trykker på. Det gir oss muligheten til å vinne på bortebane, og det er litt ålreit at Godset er i den posisjonen, sa Godset-trener Henrik Wibe Lund til Discovery etter kampslutt.
Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim skulle gjerne se at laget fikk hull på byllen før det siste ordinære spilleminutt.
– Det er litt skuffende. Vi gjør en dårlig førsteomgang, og er mye bedre i den andre. Vi klarer i alle fall å skape litt, men får 1-1 litt for sent dessverre.
Veton Berisha gikk av banen uten nettkjenning i dag, og mener de må heve seg på hjemmebane.
– Vi er aldri fornøyd når vi står igjen med ett poeng. Vi har gitt bort fire poeng på de to siste hjemmekampene. Det er for svakt, sier Viking-kaptein Veton Berisha.
Se Gustav Valsviks tirade etter kampen:

– Fikk ikke et j***a frispark

Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52