NADDERUD (Discovery):
Discoverys prat med Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo tirsdag denne uka nådde fort Stabæk-leiren. For de har alle fått det med seg, ledd litt og kost seg med den offensive treneren som alltid har noe på hjertet. Men ingen vil uttale seg. I stedet har de gitt tidligere Grorud-trener, og nå assistent i Stabæk, Eirik Kjønø ansvaret for mediehåndteringen.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
– Fagermo er fin han. Han sier det han skal si. Han er trener i Vålerenga, og da gjør han rett i å si det som han gjør. Hadde han sagt at alle spillerne drar til Stabæk, hadde det hvert fall sett helt feil ut. Det er bra med engasjement, smiler han først, på generelt grunnlag.
Kjønø svarer gjerne på Fagermos uttalelser, men først litt om bakgrunnen. Dette sa VIF-treneren til Discovery tidligere i uka om konkurransen mellom Stabæk og Enga om å skaffe de beste talentene i området:
– Det er helt naturlig at vi ender opp med å gi fra oss spillere til klubber rundt oss. Sånn som Grorud og KFUM. Og Lillestrøm og Stabæk. Det må vi regne med. Det er nok den beste måten å så på også, for vår del.
– Jeg er ikke noe redd for Stabæk. De største talentene på Grorud vil langt heller spille for Vålerenga enn Stabæk. Du kan ikke sammenligne de to klubbene. Hvis de tenker på hvor det er morsomst å spille, størrelsen på klubben og hvor de faktisk er fra, så er det et ganske enkelt problem. Uten at jeg vil framstå arrogant.
Se hele intervjuet her (saken fortsetter under):

Offensiv Fagermo: – De vil mye heller spille for Vålerenga enn Stabæk

Lurt svar

Men fra koseprat til alvor. Eirik Kjønø har bodd og jobbet i Groruddalen i over sju år. Han har dannet seg et godt inntrykk av hva østkantgutter ønsker å oppnå med karrierene sine, mener han.
– Veldig få av barne og ungdommene på Grorud drømmer om å spille i Norge og Vålerenga. Eller Stabæk for den saks skyld. De har store drømmer, vil spille i Europa og ønsker å tjene penger til seg selv og sin familie. Da velger de den klubben som er best på å bruke unge spillere, og den klubben som er best på å selge spillere ut til Europa.
– Og det er Stabæk?
– Du får undersøke litt selv hvem som har solgt flest spillere til utlandet de siste årene, sier han med et lurt smil.
Likevel gir han Fagermo noe rett. Vålerenga har en fordel rent geografisk, i tillegg til skolen som ligger på Intility Arena.
– Det er nok hakket flere Vålerenga-supportere i Groruddalen enn Stabæk-fans. Det er nok en del spillere som velger Vålerenga, men det tror jeg har mye med pris, pluss tilgangen på videregående skole på stadion.
Blir det ny midtstopper på Stabæk?

Kryptisk rundt stopperjakten: – Har telefonen i lomma

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35