Både Vålerenga og Odd har kommet med stikk mot hverandre i forkant av Dag-Eilev Fagermos retur til Skagerak Arena lørdag kveld.
I et intervju med Telemarksavisa blir Fagermo spurt om det faktum at Odd spilte med en 5-4-1-formasjon i forrige kamp mot Sarpsborg 08.
Eliteserien
Sportssjef og hovedtrener bekreftet: Forlater NFF for Odd-jobben
24/01/2022 PÅ 20:10
Selv om det gjorde at skiensklubben fikk med seg ett poeng, er ikke Fagermo spesielt begeistret av den grunn.
– Bare hør på den formasjonen. 5-4-1. Dette er drepen for fotballen. Ja, det er farlig. Hvor offensivt kan det bli med det utgangspunktet? Vi skal underholde og få folk på tribunen, og så spiller noen på den måten. Sarpsborg og Lillestrøm har spilt slik, og nå Odd. Jeg kan forstå at et Odd i fritt fall gjør grep, og det kan være smart nå. Men over tid er dette bare et trist system. Da vil jeg heller ha 1-4-5, sier Fagermo til TA.
Saken fortsetter under videoen.

«Ingen» spisser scorer i Stabæk – trekker fram Botheim

Nornes ikke enig

Odd har vært i fryktelig form den siste tiden. På de siste ti kampene, står skiensklubben med åtte poeng. Ingen lag har tatt færre.
Odd-trener Jan Frode Nornes respekterer gamlesjefens mening, men er ikke enig.
– Det må han selvsagt få lov til mene. Vi mener at strategien vi hadde mot Sarpsborg 08, der vi fikk ett poeng og kunne fått tre, var riktig. Å ha flere måter å spille på, er ikke drepen for fotballen. Det handler om utvikling. Vi har en grunnfilosofi i Odd, og så ønsker vi å utvikle måten å spille fotball på innenfor den. Å kunne håndtere flere spillesystemer, ser jeg bare på som en styrke for en klubb, sier Nornes til Telemarksavisa.

Stikk til Fagermo

Fagermos formasjonskritikk er ett av flere stikk mellom klubbene den siste tiden. Tidligere denne uken forsøkte VIF-treneren å mane oslofolket til å ta turen til Skien.
– Det er lett å slå hjemmefansen på Skagerak Arena hvis vi fyller en maxitaxi fra Oslo Taxi, sa Fagermo til VIFs hjemmesider.
Odd svarte med en påminnelse om fjorårets resultat, 4-1, og at Fagermo etter tapet ikke møtte pressen. Forklaringen var at han ikke fant pressesonen på Skagerak.
Derfor har Odd nå hengt opp et kart i bortegarderoben som viser veien til pressesonen.
«Sist vi møtte dere på Skagerak Arena, Vålerenga, sleit gamlesjefen med å finne pressesona. Vi har laget et kart som ligger klart på flipoveren i bortegarderoben slik at dette ikke skal skje igjen. Vi sees på lørdag», skriver Odd på Twitter.
Sett denne?

Beste måter å drøye tiden, forfengelighet og trener-smisking

Eliteserien
Henter tidligere Arsenal-unggutt til Eliteserien
24/01/2022 PÅ 17:26
Eliteserien
Dansk midtstopper klar for Sarpsborg 08
24/01/2022 PÅ 17:12