Brann bekreftet enighet mellom partene i en pressemelding tidligere i kveld. En snau time senere bekreftet Aalesund på sine hjemmesider at Kristoffer Barmen har signert for tangotrøyene.
Barmen gjenforenes med sin tidligere trener Lars Arne Nilsen.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
I GÅR KLOKKEN 14:03
– Vi har vært ute etter en midtbanespiller siden Fredrik Carlsen er langtidsskadet. Når Kristoffer Barmen var ledig, så gikk vi for han, sier Lars Arne Nilsen til Discovery.
Lars Arne Nilsen var Brann-trener mellom 2015 og 2020.
– Jeg kjenner han godt. Vi har kjempet sammen i fem-seks år, så jeg vet godt hva jeg får. Han vet også hva han får, så det er vel grunnen, fortsetter AaFK-treneren.
57-åringen er full av lovord om nysigneringen.
– Han var en av dem som stod opp da det blåste litt og han var en av de første jeg tok ut på laget. Det er en spiller jeg har et litt spesielt forhold til, sier Lars Arne Nilsen.
Brann sa opp Kristoffer Barmen etter nachspielskandalen. Nå ønsker AaFK-treneren å hjelpe midtbanespilleren tilbake til sitt beste.
– Han har stått opp for meg, og nå ønsker jeg å stå opp for han. Han har ligget nede litt nå, så skal vi se om vi får han på føttene igjen og få han i godt gammelt slag.
LES OGSÅ: Barmen i Ålesund: – Håper det løser seg

Ønsker å legge det bak seg

I pressemeldingen fra Brann, forklarer Kristoffer Barmen at han ønsker å skape ro rundt klubben han har spilt i hele karrieren og heller se fremover.
– Jeg ønsker å legge nachspielsaken bak meg og bidra til å skape ro rundt Brann, slik at spillerne og klubben kan konsentrere seg fullt ut om å redde plassen i eliteserien. Jeg er lei for at jeg handlet som jeg gjorde og for støyen det har skapt for klubben jeg har vokst opp i og er glad i, sier Kristoffer Barmen i pressemeldingen på klubbens nettsider.
Barmen og Brann var nødt til å komme til enighet rundt termineringen av spillerens kontrakt før overgangvinduet stengte ved midnatt. Hadde ikke partene kommet til enighet, kunne ikke Barmen ha funnet seg en ny norsk klubb før neste overgangsvindu.
Kristoffer Barmen endte med 250 kamper for bergensklubben, som han har spilt for siden han var ti år gammel.
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
I GÅR KLOKKEN 10:46
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
I GÅR KLOKKEN 09:44