Populære sporter
All sport
Vis alt

Drømmer om landslaget: – Fremdeles en lang vei dit

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 04/11/2022 klokken 14:46 GMT+1

Casper Tengstedt (22) har vært en åpenbaring etter overgangen fra Horsens. RBK-spissen har blitt nevnt som en «dark horse» til Danmarks VM-tropp, men selv har han liten tro på at forbundet vil finne plass til storscoreren.

Har ikke hastverk med å komme seg videre: – Glad for å være her

  • Følg Jerv - Rosenborg søndag klokken 17:00 på discovery+
– Det er ikke noe jeg tenkte på i det hele tatt før folk begynte å nevne det. Selvfølgelig er det en drøm å bli tatt ut på landslaget, men jeg tror fremdeles det er en lang vei dit, sier Casper Tengstedt til Discovery.
Tidligere i høst lanserte den tidligere landslagsspilleren og nåværende Discovery-ekspert, Flemming Povlsen, Rosenborgs nye spissyndling som en outsider til å bli med i Danmarks VM-tropp til det omstridte mesterskapet i Qatar.
– Han har noen få prosent sjanse for å komme med i troppen, sa Povlsen tilbake i midten av oktober.
– Alle landslagstrenere søker etter spillere som kan score mål. Da kan man ikke unngå Tengstedt, så han er på radaren, la han til.
For Rosenborg-fansens nye favoritt har levert varene fra første stund. Etter overgangen fra Horsens i august, står den danske 22-åringen med 13 mål og 8 målgivende pasninger i den sorthvite drakta.
Selv forteller Tengtstedt at han ikke har hørt noe landslagssjef Kasper Hjulmand eller noen andre i det danske fotballforbundet.
– Jeg har ikke hatt noe kontakt med trenerne eller noen andre rundt landslaget, så jeg tar det stille og rolig og tar det dag for dag.

Tøff konkurranse

Casper Tengstedt har representert Danmmark på både U17-, U19- og U21-nivå, men det er ikke bare-bare for formspilleren å skulle spille seg inn i en dansk VM-tropp.
I Danmarks forrige landslagstropp til kampene mot Kroatia og Frankrike, fant Kasper Hjulmand plass til fire spisser: Kasper Dolberg (Sevilla), Andreas Cornelius (København), Martin Braithwaite (Espanyol) og det 19 år gamle stjerneskuddet Rasmus Højlund (Atalanta).
I tillegg kan Hjulmand ta ut erfarne spillere som Jonas Wind og Yussuf Poulsen til mesterskapet.
– Det er alltid forskjell på når spillere slår til for alvor, men jeg synes det er mange talentfulle spisser i Danmark. Jeg vet ikke hvorfor det blir sånn, men når man er ung vil jo mange spille spiss, undrer RBK-profilen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Funnet formen etter vrien sesongstart: – En fin stigning som bare går oppover

Tvilsomme lagkamerater

En av Tengstedts danske lagkamerater tror fort det er den brutale konkurransesituasjonen som gjør at en flybillett til vinterens mesterskap kan ryke.
– Det er mange dyktige spillere på landslaget. Jeg skal ikke si at han ikke blir tatt ut, men jeg tror ikke han ligger søvnløs om natten og tenker på det. Som sagt så håper jeg det for hans del, men det mange gode konkurrenter, sier Victor Jensen.
Heller ikke Carlo Holse, som virkelig har funnet tonen med den nye superspissen, føler seg trygg på at 22-åringen vil bli tatt ut. Det handler i all hovedsak om mangel på erfaring inn mot et viktig mesterskap.
– Basert på de erfaringene jeg har med landslaget, liker de en samspilt tropp. Jeg tror det blir vanskelig for de som ikke har vært med landslaget tidligere inn mot et så viktig mesterskap som VM.
– Han har gjort det fantastisk. Han har scoret noen fantastiske og viktige mål for oss, men jeg tror de holder på den stammen de allerede har. Men jeg forstår ingenting dersom de ikke har sett på ham, med tanke på hvor bra han har gjort det, fortsetter Holse.

– Glad for å være her

Når han blir lansert som en kandidat til det danske landslaget, er det også naturlig å tenke at klubber fra de store ligaene har fått øynene opp for storscoreren fra Jylland.
Det viser seg også å være tilfellet. Adresseavisen skriver fredag at den belgiske storklubben Anderlecht har vært på flere RBK-kamper for å følge Tengstedt. Interessen skal også være konkret fra belgierne.
Hovedpersonen selv kan derimot betrygge Rosenborg-fansen:
– Jeg har det ikke travelt, og jeg er glad for å være her. Det er tillit som er viktig. I tillegg har jeg det bra og jeg trives i byen, så jeg har det ikke travelt med å komme meg vekk. Det er heller ikke noe jeg har tenkt noe særlig over.
Etter forrige helgs seier mot Bodø/Glimt, ser det ut som at det vil bli Europa-spill på Lerkendal neste sesong. Det vil gjøre det enda mer attraktivt for stjernespissen å bli værende i Trondheim.
– Dersom vi kommer oss til Europa, vil det være veldig tiltrekkende. Det er det vi har kjempet hardt for denne sesongen, så det vil være viktig for oss å få noen europeiske kamper neste sesong, forklarer Tengstedt.
Rosenborg er ett poeng bak Bodø/Glimt på 2. plass med to kamper igjen av sesongen. De har også en luke på tre poeng ned til Lillestrøm på 4. plass.
Sett denne?
picture

Ekspertene med klar tale: – Derfor er RBK en gullkandidat neste år

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame