Populære sporter
All sport
Vis alt

Dansk dynamitt da Brann tok livsviktig poeng i Tromsø

Andreas Hopen

Oppdatert 19/09/2021 klokken 22:07 GMT+2

To danske nykommere fikk hovedrollen på hver sitt lag da Brann reddet poeng på Alfheim.

Japhet Sery Larsen

Foto: NTB

Tromsø - Brann 1-1 (1-0)
Tromsø-trener Gaute Helstrup mener det var en tam kamp fra deres side.
– Vi skulle gjerne ha angrepet mer. Det er nok en av de tammere kampene vi har levert her (Alfheim). Brann var også god, de gir oss trøbbel, men vi er ikke helt fornøyd med prestasjonene våre, sier treneren til Discovery.
Branns Sivert Heltne Nilsen var derimot relativt fornøyd.
– Synes det var en god kamp, vi leverte en god bortekamp egentlig, sier Heltne Nilsen etter kampslutt.
Han mener Brann tar steg i riktig retning.
– Relasjonene begynner å sitte mer og mer. Det er første kampen etter jeg kom at vi bare slipper inn ett mål, og det er et steg i riktig retning, sier midtbaneterrieren videre.
Slik var kampen:
Det var duket for et episk drama da Brann møtte Tromsø i nordens Paris. For Brann kunne karre seg opp på sikker plass for første gang denne sesongen, mens Tromsø på sin side kunne få luft mellom seg og nedrykksspøkelset.
Og nettopp det virket det som at «gutan» var interessert i. Gaute Helstrup fyrte på alle sylindrene og fikk plass til både Ondrasek og Espejord på topp, i tillegg til offensive fibre på midtbanen i Eric Kitolano og August Mikkelsen. Slik blir det finfotball av.
For den danske venstrebacken Niklas Vesterlund kom i fullt firsprang oppover venstresiden. Først kombinerte han med Kitolano, og så Runar Espejord. Så avsluttet 22-åringen i steget fra 16-meteren via stolpen og inn bak Lennart Grill.
–Det er tiki taka i Nord, utbrøt Discoverys kommentator Kenneth Fredheim i ren eufori.
Den første omgangen ble jevn, og Brann holdt mye i ballen, uten at de skapte noe av betydning. I stedet var det Tromsø som var farlig frempå på ny. På enden av et innlegg fra høyre var høyreiste Zdenek Ondrasek. Tsjekkeren fikk bra kraft i headingen, som dessverre for vertene gikk like over tverrliggeren bak Grill.
Med tyve minutter igjen var Brann nære. Først kombinerte de på høyresiden før Bård Finne fikk slått inn. På bakerste stolpe ventet Aune Heggebø, men det endte bare med hjørenspar, men det er ikke bare bare.
Petter Strand slo inn. Japhet Serry Larsen dempet ballen ned via en Tromsø-spiller, før han dundret inn utligningen.

Stopperkjempe så rødt

Brann jaget ledermålet. På en kontring helflikket Kasper Skaanes ballen til innbytter Ole Didrik Blomberg på bakerste stolpe. Backen fikk dårlig tid fra en god posisjon, og blåste ballen langt utenfor målet til Jacob Karlstrøm.
Fredrik Pallesen Knudsen fikk sitt fjerde gule kort for sesongen midt i den andre omgangen, like før slutt felte han Eric Kitolano og pådro seg sitt andre - og fikk dermed marsjordre fra kveldens dommer Svein Oddvar Moen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame