Botheim-kanon stoppet Lillestrøms poengrekke: – Kalt svin, det er herlig det

Joakim Opphus

Oppdatert 16/08/2021 klokken 10:12 GMT+2

Erik Botheims ene scoring ble det avgjørende målet i toppkampen på Åråsen. Dermed stoppet Lillestrøm på ti kamper uten tap.

Se høydepunktene: Lillestrøm vs. Bodø/Glimt

Lillestrøm - Bodø/Glimt 0-1 (0-0)
– Lillestrøm har vært meget gode i år. Å komme hit til Åråsen er veldig tøft, men jeg synes vi spiller en meget god kamp i dag. Vi er gode og det er sterkt å ha så mye energi etter kampen på torsdag. Utrolig stolt av gutta, sa matchvinner Botheim til Discovery etter kampen.
Det var bra trøkk på tribunen da 4500 mennesker hadde tatt turen til Åråsen søndag kveld, mesteparten var LSK-supporter, men det hadde ingenting å si for Erik Botheim selv om fikk høre det underveis i intervjuet etter kampen fra Kanarifansen.
– Det var klasse... blir kalt svin her og greier, det er herlig det, sier Botheim og ler før han fortsetter:
– Vi er vant til å spille i Europa med bra trøkk, det gjør at vi er på. Det er herlig å spille foran et sånt publikum.
Se hele intervjuet med Botheim:

– Blir kalt svin her og greier

Lillestrøm-trener Geir Bakke mener det var det beste laget som vant i dag.
– Vi klarer ikke å ha noe eget spill, de er kvikkere enn oss. De stresser våre gutter hele veien og vi gjør dårlige valg når vi faktisk har bedre tid enn vi tror, så ære være Bodø/Glimt for det, sier Bakke til Discovery.

Formlaget Lillestrøm

Lillestrøm tok i mot fjorårets suverene seriemester, Bodø/Glimt, på Åråsen søndag, men det var Lillestrøm som kom inn i kampen som det store formlaget.
Etter en litt trå start på sesongen har ikke kanarifuglene tapt siden 30. mai i bortekampen mot Kristiansund, det er ti kamper siden. Mye av æren for Lillestrøms suksess er det lagets toppscorer Thomas Lehne Olsen som skal ha.
Hans 12 mål på de første 14 kampene er en av grunnene til at laget har klatret til en tredjeplass på tabellen før dagens oppgjør mot Glimt.
Glimt på sin side kom fra en sterkt 2-0-seier i midtuken mot FC Prishtina fra Kosovo. Det sikret bodøværingene avansement til den neste runden i Conference League med 3-2 sammenlagt.
I Eliteserien har det gått tråere for de regjerende seriemesterne. Laget har ikke vunnet sine tre siste kamper i ligaen. To uavgjort og ett tap var fasit på de siste tre.

Blodig duell

Til tross for to lag med store offensive kvaliteter var det sjansefattige første 25 minutter på Åråsen.
De to lagene hadde en mulig hver i den første omgangen. Gjermund Åsen hadde et skudd tidlig i kampen med ballen havnet rett i klypene på Nikita Haikin. Fredrik Bjørkan kom frem på et offensivt løp og avsluttet fra hjørne av 16-meteren Men skuddet gikk en drøy meter utenfor.
4500 LSK-supportere hadde tatt turen til Åråsen søndag kveld og det bar stemningen på tribunen preg av.
Høydepunktet fra første omgang var en duell mellom Lehne Olsen og Marius Lode hvor LSK-spissen fikk et hardt møte med asfalten utenfor banen, heldigvis for spissen kom han seg opp igjen med kun litt blodige hender.
Lode ble ikke en populær mann blant de 4500 hjemmesupporterne etter duellen med LSK-toppscoreren og måtte leve med en voldsom pipekonsert hele omgangen.
– Konsekvensen ser jo veldig brutal ut, men det er absolutt ikke intensjonen min. Det ser veldig stygt ut så det er bare å beklage. Jeg tok han i hånda etterpå, men sånt skjer i kampens hete, sa Marius Lode om duellen med Lehne Olsen i pausen.
– Han holder meg igjen såpass lenge så da fyker jeg ut på asfalten, men sånt skjer, sier en blodig Lehne Olsen i pauseintervjuet med Discovery.
Bodø/Glimt var det førende laget de første 45 uten at de klarte å skape noe. 0-0 var derfor resultatet inn til pausen.

Ny straffebom

Glimt fikk et frispark i en strålende posisjon like utenfor Lillestrøms 16-meter ti minutter inn i andre omgang. Patrick Berg er mannen som gikk frem og kapteinen gikk for kraft, men han blåste ballen over målet.
Minuttet senere får Berg muligheten til revansjere det dårlige frisparket. Sondre Brunstad Fet blir felt av LSK-keeper Hedenstad Christiansen innenfor boksen og Glimt får tildelt en straffe av muligens det billige slaget.
Berg går for kraft igjen, men Hedenstad Christiansen får kastet seg raskt ut til sin høyre side og reddet Bergs straffe. Returen falt til Fredrik Bjørkan, men han klarte ikke å få ballen innenfor stengene.
Det er andre straffen Berg har bommet de siste to kampene. Han bommet også på straffe i Conference League-kampen mot FC Prishtina torsdag.

Botheim-perle

I det 78. minutt kom derimot scoringen for bortelaget. Glimt fikk et hjørnespark, etter to elendige klareringsforsøk fra Lillestrøm ender ballen hos Patrick Berg. Han lobbet ballen tilbake inn i feltet. Der står Erik Botheim helt alene på bakre stolpe. Tomålsscoreren fra midtuken for lagt ballen til rette før han banker ballen med utsiden i det lengste hjørnet. En nydelig avslutning fra spissen.
Lillestrøm var litt mer frempå etter scoringen, men de maktet aldri å skape noen store sjanser. Glimt kunne kontrollere inn til en sterk og viktig 1-0-seier i toppkampen på Åråsen.