• Søndag: Følg Haugesund - Bodø/Glimt klokken 17:00 på discovery+
– Jeg følte meg veldig trygg hele veien på at han kom til å løse det veldig bra, og det har vi sett de gangene han har starta på sentral, og jeg har starta på indreløper. De gangene jeg har vært ute, da jeg hadde korona i fjor, og han spilte – jeg hadde ingen bekymringer med tanke på det, sier Patrick Berg om 21 år gamle Hagen.
– Sånn sett syns jeg midtbanen vår kanskje er den lagdelen der vi har best dekning. Vi har stilt med tre helt nye nå, og det har funka veldig, veldig bra. Det viser bare litt at vi har en veldig innarbeidet spillestil og ei gruppe som drar i samme retning. Så det er egentlig ikke så nøye hvem som spiller utpå der, det er mer prinsipper og spillesystem som er vårt DNA. At Elias skulle løse den rollen bra har jeg aldri vært bekymret for, fortsetter Berg.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
15 TIMER SIDEN
Selv ble Berg skadet i oppgjøret mot Strømsgodset 24. oktober, da han ble erstattet av Hagen etter bare 24 minutter.
Det gjorde Glimt-fansen nervøse før en livsviktig bortekamp mot Molde. Men både mot gullrivalen og i påfølgende kamp mot Sandefjord imponerte Hagen med to hele kamper og to trepoengere.
  • Søndag: Lad opp og følg Eliteserie-runden med Fotball Direkte fra klokken 16.00 på discovery+
Sett denne ukens Indre bane? Saken fortsetter under videoen:

Indre Bane: Rekdal-hyllest, trenersituasjonen i MFK og Bjørkan-rykter

Alle forutsetninger

Selv om de to er noe forskjellige som spillertyper er Berg klar på at Hagen kan være en god arvtaker den dagen han selv tar steget ut fra norsk fotball.
– Ja, han har alle mulige forutsetninger for å spille sentral midtbane i Bodø/Glimt. Så må han, som alle andre, få lov til å løse det på sin egen måte. Han er ikke den samme type spiller som meg, det er det så og si ingen andre i verden som er. Så det er urettferdig overfor han å forvente at han løser den på samme måte. Det er akkurat det samme som vi har sagt om de tre på topp som forsvant, de tre nye som har kommet inn må få lov til å løse det på sin måte. Vi ser jo nå at alle tre blomstrer. Elias må også få lov til å få tid og ro rundt seg til å blomstre og utvikle seg i sitt eget tempo.
Hagen kom fra Grorud i 2020, og var før det i Lillestrøm. Han har også flere kamper for yngre landslag. Nå har han også vist at han har mye å fare med i Eliteserien.
  • Søndag: Følg Haugesund - Bodø/Glimt klokken 17:00 på discovery+

Glitrende pasningsspiller

Torsdag skal Glimt spille storkamp borte mot Roma i Conference League, og Berg har selv uttalt at han tviler på at han rekker den kampen. Da kan det være duket for Hagen på sentral midtbane mot Mourinhos menn.
Hagen har også høstet ros hos Discovery-ekspert Joacim Jonsson etter flere gode opptredner denne sesongen.
– Han er en glitrende pasningsspiller og god til å diktere spillet. Akurat der er han faktisk enda skarpere enn Patrick (Berg). I spillet uten ball er derimot Berg bedre. Patrick er mer robust mann-mot-mann, og det er en enorm forskjell på de to spillerne defensivt, uttalte Jonsson før Molde-kampen.
Sett denne?

Rørt Rekdal hyller laget: – Aldri vært med på noe sånt

Eliteserien
Mener de ble snytt for straffe: – Ingenting går vår vei
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Akkurat nå er jeg jævlig irritert
16 TIMER SIDEN