Bodø/Glimts stortalent forteller åpent om far-sønn-situasjonen når han setter seg ned med Discovery i forkant av oppgjøret mot Stabæk i Bodø søndag.
Når Fredrik André Bjørkans navn nevnes i disse dager handler det som regel om storspill for Glimt – eller en kommende karriere i utlandet.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
I GÅR KLOKKEN 14:03
Han står bunnsolid på egne bein. Men han husker godt da det var snakk om at han hadde en far i klubben, og hvilke fordeler det angivelig ga.
– Det er utrolig deilig at vi har kommet litt bort i fra det, erkjenner den offensive venstrebacken.
– Jeg må innrømme, sånn i ettertid, det var litt tøft i starten da jeg kom opp at alle trodde jeg var der på grunn av farsan, fortsetter Fredrik.

Trenerpappa

Pappa Aasmund Bjørkan har godt over 200 kamper for Bodø/Glimt. Han ble etter hvert trener i klubben, og satt ved roret da sønnen for alvor begynte å markere seg.
Også han ser tilbake på far-sønn-situasjonen som småproblematisk.
– Det var spesielt i starten da jeg var hovedtrener og han var i ferd med å slå seg inn på laget. Det var en utfordrende situasjon, absolutt, sier Aasmund.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)

Hyller spissen de ville hente: – Begeistret for han

– Men nå er ikke jeg hovedtrener, og har ingenting med laguttaket å gjøre. Det kombinert med at Fredrik har gjort det bra og vært en sånn sett udiskutabelt valg på backen har jo gjort det enklere.
– Hvordan opplevde du det når deres relasjon ble dratt opp?
– Det var jo sånn sett ikke noe problem at det ble dratt opp, men det fikk jo uheldige bieffekter, og den bieffekten da jeg var trener var jo at jeg ikke brukte han. Man ønsket jo gjerne å unngå unødvendig støy og ubehagelige situasjoner. Da ble det en enkel løsning at han ikke fikk spille, noe som det i ettertid har vist at han kanskje burde gjort, sier Aasmund.

Distraksjon

Han gikk siden over i en sportslig leder-rolle, og problemet forsvant lengre og lengre ut i horisonten.
– Heldigvis er jo ikke dette noe som er noe tema lengre i dag. Men akkurat da jeg var en relativt fersk hovedtrener i Glimt, og han var en relativt fersk spiller på A-lagsnivå i Glimt så var det en distraksjon som ikke var noe særlig.
Og med Kjetil Knutsen bak rattet i Bodø har det ikke vært noen tvil om at Fredrik skal være klink på venstrebacken på Aspmyra. 22-åringen har passert 100 kamper for Glimt og er et av Eliteseriens aller heteste salgsobjekter.
– Jeg føler at jeg på mange måter har bevist at jeg har hatt noe her å gjøre i alle fall. Jeg håper jeg har fått lagt den død for godt, sier Fredrik.
Sett denne?

Se høydepunktene: Brennhet Ohi senket Glimt på Aspmyra

Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
I GÅR KLOKKEN 10:46
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
I GÅR KLOKKEN 09:44