Populære sporter
All sport
Vis alt

Benket av pappaen for å unngå oppstyr: – Innrømmer at det var tøft

Publisert 27/06/2021 klokken 15:13 GMT+2

Da han slo gjennom som toppspiller ble det antydet at trener-pappaens rolle spilte inn. Nå har Fredrik Bjørkan så til de grader bevist at han fortjener hvert minutt på banen.

Fredrik og Aasmund Bjørkan

Foto: NTB

Bodø/Glimts stortalent forteller åpent om far-sønn-situasjonen når han setter seg ned med Discovery i forkant av oppgjøret mot Stabæk i Bodø søndag.
Når Fredrik André Bjørkans navn nevnes i disse dager handler det som regel om storspill for Glimt – eller en kommende karriere i utlandet.
Han står bunnsolid på egne bein. Men han husker godt da det var snakk om at han hadde en far i klubben, og hvilke fordeler det angivelig ga.
– Det er utrolig deilig at vi har kommet litt bort i fra det, erkjenner den offensive venstrebacken.
– Jeg må innrømme, sånn i ettertid, det var litt tøft i starten da jeg kom opp at alle trodde jeg var der på grunn av farsan, fortsetter Fredrik.

Trenerpappa

Pappa Aasmund Bjørkan har godt over 200 kamper for Bodø/Glimt. Han ble etter hvert trener i klubben, og satt ved roret da sønnen for alvor begynte å markere seg.
Også han ser tilbake på far-sønn-situasjonen som småproblematisk.
– Det var spesielt i starten da jeg var hovedtrener og han var i ferd med å slå seg inn på laget. Det var en utfordrende situasjon, absolutt, sier Aasmund.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)
picture

Hyller spissen de ville hente: – Begeistret for han

– Men nå er ikke jeg hovedtrener, og har ingenting med laguttaket å gjøre. Det kombinert med at Fredrik har gjort det bra og vært en sånn sett udiskutabelt valg på backen har jo gjort det enklere.
– Hvordan opplevde du det når deres relasjon ble dratt opp?
– Det var jo sånn sett ikke noe problem at det ble dratt opp, men det fikk jo uheldige bieffekter, og den bieffekten da jeg var trener var jo at jeg ikke brukte han. Man ønsket jo gjerne å unngå unødvendig støy og ubehagelige situasjoner. Da ble det en enkel løsning at han ikke fikk spille, noe som det i ettertid har vist at han kanskje burde gjort, sier Aasmund.

Distraksjon

Han gikk siden over i en sportslig leder-rolle, og problemet forsvant lengre og lengre ut i horisonten.
– Heldigvis er jo ikke dette noe som er noe tema lengre i dag. Men akkurat da jeg var en relativt fersk hovedtrener i Glimt, og han var en relativt fersk spiller på A-lagsnivå i Glimt så var det en distraksjon som ikke var noe særlig.
Og med Kjetil Knutsen bak rattet i Bodø har det ikke vært noen tvil om at Fredrik skal være klink på venstrebacken på Aspmyra. 22-åringen har passert 100 kamper for Glimt og er et av Eliteseriens aller heteste salgsobjekter.
– Jeg føler at jeg på mange måter har bevist at jeg har hatt noe her å gjøre i alle fall. Jeg håper jeg har fått lagt den død for godt, sier Fredrik.
Sett denne?
picture

Se høydepunktene: Brennhet Ohi senket Glimt på Aspmyra

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame