Det bekrefter Bodø/Glimt selv 12:30 tirsdag formiddag. På samme tidspunkt hadde han sin første trening og lot seg fotografere på Aspmyra. Rett før 13:00 bekreftet Glimt nyheten på egne hjemmesider.
Avisa Nordland fotograferte Amahl Pellegrino (31) på Bodø Lufthavn tirsdag morgen da han ankom byen.
Bodø/Glimt publiserte følgende hint på Twitter tidligere tirsdag morgen i forkant av kunngjøringen:
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
I GÅR KLOKKEN 14:03
I videoen brukes lydsporet fra kommenteringen av Amahl Pellegrinos matchvinner-scoring i KBKs spinnville seier over Odd (4-3) høsten 2020.
I 2020-sesongen var Pellegrino navnet på alles lepper i norsk fotball. 25 scoringer for KBK ble etterfulgt av prisen for årets forbilde, da han stod rakrygget i #Stopp-kampanjen som fulgte rasismesituasjonen i Ålesund der han selv var offer.
Deretter fulgte et omdiskutert klubbskifte til Saudi-Arabia, før kontrakten tidligere i sommer ble terminert. I flere uker har han trent med Strømsgodset i hjembyen Drammen, men det blir neppe hans nye klubb denne gangen. Selv har han vært positiv til en Godset-retur, og trener Håkon Wibe-Lund har også stått med åpne armer.
Discovery har forsøkt å få en kommentar fra Amahl Pellegrino, men har foreløpig ikke lyktes med dette. Heller ikke daglig leder Frode Thomassen eller sportssjef Aasmund Bjørkan har besvart våre henvendelser.
Overfor Avisa Nordland uttalte Pellegrino lattermildt på flyplassen at han kun er i byen for å levere tilbake noen klær til Sondre Sørli, hans tidligere lagkompis i KBK.
Sondre Sørli har foreløpig ikke tatt telefonen når Discovery har forsøkt å sjekke opp i om dette er en forklaring som holder vann.

– Dette er de gode på i Bodø

Discoverys ekspert Bengt Eriksen tror klubben kan få Pellegrino til å fungere i nord, selv om han har hatt variabelt med suksess i hans tidligere klubber.
– Glimt får folk til å passe inn. Bare se på Botheim. De får folk til å bli gode i rollene sine. Det er en kunst og et håndverk. Det er noe Knutsen kan. Pellegrino virker å være en gutt som er avhengig av å trives, og det er noe de er gode på i Bodø.
– Det er ingen klubber de siste åra som har vært så flinke til å få folk til å spire og gro som i Bodø. Se på Evjen og Hauge. Se på stopperne. De har historikken på sin side.
– Pellegrino var så som så i Strømsgodset og Mjøndalen. Så kommer KBK-eventyret, og deretter er det litt fortvilende at han stikker videre. Det er ikke alltid så hyggelig å tjene masse penger hvis du ikke trives. Det tror jeg han kan finne tilbake til i Bodø.
– Da han spilte i KBK, satt vi og himlet med øya hver helg. Denne spinkle karen som banket inn mål fra alle kanter. Alle motstanderne visste hva han kom til å prøve på, men ingen klarte å stoppe ham likevel.
Nå tror han Molde må se seg litt bakover, og Pellegrino kan fort bli en ingrediens som rører enda mer i gryta i toppen av Eliteserien.
– Hvis ikke Molde fikk pass opp-skiltet i fleisen etter Viking-kampen, får de det aldri. Hvis jeg tar spørsmålet bokstavelig, tror jeg ikke Moldes vei mot et seriegull går på å passe seg. De må angripe situasjonen. Bodø/Glimt gir seg ikke. Hva vant de på i fjor? Jo, de var ikke mørkredde. De angrep for alle penga.
– Hvis jeg var Molde-mann, ville jeg brettet opp ermene og kjørt på. Det eneste de må passe seg for, er i den forstand at det ikke er avgjort. Vi er halvveis, men det tror jeg de er voksne nok til å se og forstå. Jeg tror ikke de har bestilt gullhattene ennå.

Bernt oppsummerer: Brann-krise, flaue Viking-scener og RBK-spådom

Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
I GÅR KLOKKEN 10:46
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
I GÅR KLOKKEN 09:44