Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekrefter to bud på stjernespissen: – Et salg av Haaland kan påvirke

Publisert 07/01/2022 klokken 21:01 GMT+1

I sommer klarte Sarpsborg 08 å beholde stjernespissen Ibrahima Koné (22) til tross for interesse fra Frankrike. Nå tror sportssjefen at angriperen fra Mali forsvinner til utlandet i løpet av januar, men håper afrikamesterskapet og en «europeisk dominoeffekt» kan bidra til større bud.

Ibrahima Koné

Foto: NTB

  • Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen onsdag 12. januar fra klokken 20:00 på MAX og discovery+!
OSLO / SARPSBORG (Discovery):
– Vi har bud på Ibrahima (Koné) fra to klubber. Vi mener budene ikke er bra nok, bekrefter Thomas Berntsen overfor Discovery.
Discovery får opplyst at det blant annet er interesse fra USA, Frankrike, Ungarn, Russland og Belgia. Koné ble jaktet av blant annet franske Lorient i sommer, men Sarpsborg avslo et lån med obligasjon på kjøp.
Etter en god sesong for Sarpsborg er interessen større enn noen gang, og sportssjefen mener et salg av en ettertraktet norsk spiss kan bidra til økte bud på Konè.
– Norge er en del av en verdikjede i markedet. Det er faktisk sånn at hvis Erling Braut Haaland blir solgt, så kan det ha konsekvenser for hvor Ibrahima havner, sier Berntsen, før han utdyper:
– Det høres helt fjernt ut, men den som skal erstatte Erling Braut Haaland blir hentet fra en ny klubb, så skal den klubben ha ny spiss, og så videre. Det er ofte at de øverste forsyner seg først, så får man se hva som skjer.

Håper på større bud etter afrikamesterskapet

Ibrahima Koné er i ferd med å forberede seg på afrikamesterskapet, som braker løs 9. januar. Spissen er en viktig brikke i det malisiske landslaget. 22-åringen fikk landslagsdebuten i høst. Han tok godt vare på muligheten, og scoret blant annet hat trick i VM-kvalifseringskampen mot Kenya i oktober.
Berntsen håper gode prestasjoner for landslaget kan bidra til økte bud i januar.
– Vi håper at han markedsfører seg bra der, så får vi se. Jeg tror han blir solgt i løpet av januar, hvis ikke det skjer noe spesielt der nede.
– Har det vært bevisst å beholde Koné til afrikamesterskapet?
– Både ja og nei. Vi har ikke vært fornøyd med de budene som har kommet. I tillegg vet vi at han er stjernespissen for landslaget sitt. Samtidig venter vi på at dominobrikkene skal starte å falle i euorpeisk fotball utover i januarvinduet.
– Kommer det riktige budet, så selger vi. Det vet spilleren også, presiserer sportssjefen.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Beskriver egen filosofi: – Det er full fart framover

– Overdriver sine krav

I midten desember uttalte Ibrahima Koné til Sarpsborg Arbeiderblad at han ikke stresser med å finne ny klubb, men i et ferskt intervju med Nettavisen uttrykker spissen bekymringer rundt kravene til arbeidsgiveren.
– Jeg synes de overdriver i sine krav. Det er en klubb som har gitt meg mye, men det synes jeg også at jeg har gjort. Klubben burde også tenke på min situasjon og måten de har håndtert denne prosessen på har ikke vært tilfredsstillende. Det er stressende, sier Koné til avisen.
Berntsen sier til Discovery at han ikke har merket noe til at spissen er misfornøyd med klubbens håndtering.
– Sist gang jeg tekstet med ham i dag tidlig var han blid og fornøyd og før han dro var han kjempefornøyd med å være i Sarpsborg, så han har ikke noe stress med å dra. Men det overrasker meg mye om han spiller vårsesongen her. Hvis han gjør det, kommer han til å bli solgt til sommeren.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Spår et offensivt S08 under ny trener: – Vil heller vinne 4-3 enn 1-0

Flere Eliteserien- og OBOS-spillere tatt ut

Uavhengig av klubbsituasjonen, kickstarter Koné 2022-sesongen 12. januar mot Tunisia. Han er heller ikke den eneste kjenningen fra hjemlig liga som skal delta i afrikamesterskapet.
Willis Furtado ble en OBOS-favoritt i fjor etter overgangen fra egyptisk 2. divisjon. Kappverderen endte sesongen med ti scoringer og sju målgivende. Aalesund-spiller Nenass er også tatt ut i Kapp Verde-troppen.
Ibrahima Koné sin lagkamerat, Mikael Dyrestam er tatt ut for Guinea. Dyrestam sin kontrakt med Sarpsborg 08 utløp ved nyttår, men Thomas Berntsen sier de fortsatt har håp om å forlenge med noen av spillerne som var på utgående kontrakt.
– Noen av de spillerne kommer ikke tilbake, men vi er i dialog med et par av dem om å forlenge kontrakten. Det håper jeg at skjer, og det kan vi nok få en avklaring på neste uke.
I tillegg er Start-spiller Basillio Ndong i Ekvatorial-Guinea-troppen. Venstrebacken står bokført med 23 landskamper.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame