Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk hjelp til å velge trener: – Veldig befriende

Oppdatert 07/01/2022 klokken 17:39 GMT+1

Sarpsborg 08 presenterte fredag Stefan Billborn (49) som sin nye hovedtrener.

Stefan Billborn

Foto: Getty Images

  • Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen onsdag 12. januar fra klokken 20:00 på MAX og discovery+!
OSLO / SARPSBORG (Discovery):
Valget falt på den tidligere Hammarby-treneren Stefan Billborn. Det bekreftet klubben på en pressekonferanse Discovery er til stede på i Sarpsborg fredag ettermiddag.
– Vi får en hovedtrener som er offensivt innstilt. En som er glad i å utvikle og bruke unge spillere, sier styreleder Hans Petter Arnesen.
Denne gangen har Sarpsborg benyttet seg av det dansk konsulentselskapet Onenexus, som har hjulpet klubben med å finne den rette treneren, ifølge Arnesen.
– De har stilt kritiske spørsmål til oss om hva vi ønsker, og til krav og spesifikasjoner. Det har vært veldig befriende å sparre med noen som kan se på deg med nye øyne, fortsetter styrelederen.
Sportssjef Thomas Berntsen er enig i at konsulentselskapet har vist seg som en god løsning.
– Vi synes den prosessen har vært veldig lærerik. Vi har lært mye om oss selv og de har sikkert lært noe om oss. Vi har fått litt korreksjoner underveis og jobbet godt sammen, så det har vært en ny læring.
Svensken har signert en kontrakt ut 2024-sesongen.
– Jeg er utrolig glad og stolt over denne muligheten. Jeg er helt sikker på at Sarpsborg kommer til å gjøre meg til et bedre menneske og en mye bedre fotballtrener, og forhåpentligvis kan jeg også gjøre Sarpsborg litt bedre også, sier Billborn.

Avviser stilskifte

Da Discovery omtalte saken for noen dager siden, mente Discovery-ekspert Joacim Jonsson at det betyr en stilendring for klubben.
– Det er en trener som står for en veldig offensiv og attraktiv fotball, og som kommer med et veldig godt rykte i Sverige. En trener som heller vinner 4-2 enn 2-0, sa Jonsson og fortsatte:
– Jeg trodde, og har sagt, at med Thomas Berntsen så ville de nok gå litt tilbake til 2017 og 2018 med en hardtarbeidende og kanskje litt mer fysisk fotball slik sett, men dette er en stilendring i Sarpsborg 08s historie. Vi må nesten tilbake til da man rykket opp fra OBOS-ligaen og spilte en mer pasningsorientert fotball.
Berntsen avviser påstandene om et stilskifte.
– Som vi begynte å utvikle med Lars Bohinen i høst, så kommer vi til å fortsette med den spillemessige utviklingen og ha ballen mye i laget. Vi gleder oss til å jobbe med enda en svensk, noe vi har god erfaring med, sier han.

Suksess i Sverige

Stefan Billborn kom til Hammarby som akademisjef i 2015, og ble assistenttrener i 2017. Året etter tok han over som hovedtrener.
På sine tre og et halvt år som sjefstrener, ledet han laget til en fjerdeplass, tredjeplass og en åttendeplass i Allsvenskan.
Tolv dager før han fikk sparken, sikret han klubbens første tittel på 20 år, da Hammarby vant den svenske cupen.
Dermed tok han også Hammarby ut i Europa for andre år på rad.
Sarpsborg ble nummer åtte forrige sesong, etter en sterk høstsesong. Mikael Stahre forsvant tidlig tilbake til Sverige. Lars Bohinen tok over ut sesongen, men det ble tidlig klart at avtalen ikke ble forlenget.
picture

F.v: Thomas Berntsen, Stefan Billborn og Hans Petter Arnesen.

Foto: Eurosport

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame